Práca sekretárky riaditeľa

4. feb 2024

Ahojte,zajtra nastupujem so novej práce ako sekretárka a chcem opýtať ako to funguje,bude to môja prvá práca po škole a vôbec neviem či a ako.viemm náplň práce ,skôr také tie zdvorilostné veci..ak ma vedenie porady alebo meeting tak to ja sa opýtam či chcú kávy či caj alebo to oni povedia? Alebo iné čo Vás napadá?

annabelka
4. feb 2024

neboj sa, všetko ti povedia, čo budú od teba chcieť, budeš mať pri sebe niekoho, kto ťa zaučí.

ovaaa
4. feb 2024

Bola si na pohovore a nevieš naplň práce?

autor
4. feb 2024

@ovaaa píšem že viem náplň práce ale neviem ako to v praxi chodi

autor
4. feb 2024

@annabelka práveže nebudem

olimuc
4. feb 2024

Zalezi od riaditela, mala som sefa, kt 0 bodov PC ani mobil, bolo to davnejsie a bol starsi, cakal na dochodok … on robil kavu a ja som robila prezentacie a vsetko - samozrejme to ohodnotil… takze okrem jeho podpisu som vedela vzdy vsetko a bola doslova jeho prava ruka. Dalsi bol sice samostatny ale obcas potreboval sa vyrozpravat… tak asi 10 hodin na tyzden som stravila pocuvanim o rodinnych a inych Problemov kyvanim hlavou … samozrejme v ramci pracovneho casu .. ano meetingy zariadujes objednas kavu caj pripadne pohostenie, restauracie atd, pripadne na nich sedis a pises …. Ak su velke workshopy moze byt, ze ich cele organizujes … v mojom pripade to bola velmi zaujmava praca ..

ovaaa
4. feb 2024

OK ak si bola s náplňou práce oboznámená tak ako vravíš, tak by ti bolo jasné čo máš robiť. Zistila si si na pohovore či ťa bude niekto zaučovať alebo sa očakáva prax a teda forma prídem a pracujem? Ja som teda vystriedala viacero zamestnaní a okrem jedného, čo už je manager práca + zahraničie som nemala nikoho na zaučenie. Teda veľa veci, ktoré sa odomňa požadovalo som si musela naštudovať. Pozri si na googli čo má sekretárka ovládať.

autor
4. feb 2024

@olimuc čiže ty sinsanisla opýtať či chcú resp prosí si kávu či oni ti povedali

sssss123
4. feb 2024

minerálku, resp. vodu v džbánoch dávam automaticky, na čaj a kávu sa pýtam či si dajú, ak viem že to bude na dlhšie tak dávam aj občerstvenie

autor
4. feb 2024

@sssss123 ďakujem

sono2
4. feb 2024

Teba, len ta kava zaujíma, ja žasnem

tamvtme
4. feb 2024

Nie je sekretarka ako sekretarka....ja som bola asiststnka generalneho riaditela a kavu som robila len jeho navstevam, na porady alebo ostatnym navstevam mala na starosti toto recepcna...robila som zapisy z porad vedenia, pripravovala materialy na porady, riesila podpisy a archivaciu zmluv, spolu s HR oddelenim sme rieslil akcie pre zamestnancov (temabuildingy, vianocny vecierok atd), ked bolo treba zaskakovala som recepcnu

autor
4. feb 2024

@sono2 lebo ostatné mám v náplni práci ..čiže viem čo budem vybavovať,zápisnice atď , objednávky. Ale tie veci okolo toho neviem

olimuc
4. feb 2024

Nie, ja som im pripravila vsetko dopredu … kava do termosky, salky, voda, dzus, jedlo na vozicku a obsluzia sa sami … v nasej kantine sa dali objednat hotove voziky podla poctu ludi (a ako sme uvazili za vhodne) … alebo dostali len kavu, vodu a krabicu keksov 🤷🏻‍♀️ a ked boli prilis dlho tak som im nechala Nespresso a kapsule … myslim, ze z toho boli najviac nadseni, pretoze sme mali vzdy special edition …

luccija
4. feb 2024

Povedia Ti väčšinou veď nebudeš robiť kávu dopredu.Neboj sa🙂riaditeľ Ti povie, alebo, keď sa usadia sa spýtas.

palicka
4. feb 2024

Ja na tvojom mieste, pokial nrmas nikoho prideleneho na zaškolenie, zajtra rano porposim sefa o 10 minutovy rozhovor s tym, ze mam rada vo veciach poriadok a rada by som predisla nedorozumeniam, tak sa chcem opytat, ako si spoluprácu predstavuje on. A polozila by som mu presne tietonotazky od kavy, vody, zápisov...ako sef by som ocenila, ze si aspon rozmyslala o tom, co ta caka a asi chces svoju pracu robit dobre

fairyy
4. feb 2024

u nas v praci sa nas pytaju ci si dame kavu popri tom ako nam donesu vodu 😊 ale su zahranicne navstevy co uz od dveri s usmevom kricia, ze rano nemali kavu a velmi by ich potesila 😀 neboj sa zvladnes to, ziaden strach

madeincssr
4. feb 2024

Chovaj sa uplne prirodzene, ludsky, opytaj sa slusne, s usmevom a vsetko bude OK. Vacsina ludi je v pohode a na vludnost, usmev, reaguje usmevom. Aj voci sefovi bud autenticka. Co ta trapi, opytaj sa.

martinkatinka
4. feb 2024

Ja som robila sekretárku riaditeľa múzea. Vystriedali sa 3 riaditelia, každý bol iný. V zásade je to na dohovor medzi tebou a šéfom. Takže musíš sa spýtať jeho. Riaditeľ ti dá úlohy a povie, čo od teba očakáva a dokedy.

sono2
4. feb 2024

Veď intuitívne si poradíš. Tu ti treba aj pri iných veciach.

lenicka298
4. feb 2024

Ja keď som robila asistentku advokátom, tak v zasadačke bola vždy na tacke fľaša minerálky a čisté poháre. Po stretnutí som vymenila za čisté, doplnila vodu... Keď som usádzala klientov, opýtala som sa, či si dajú kávu, aby som ich už potom nerusila. Keď prišiel niekto známy, a sedeli v kancelárii, tak mi šéf zavolal, či im spravím kávu...

lilyianka
4. feb 2024

Nás bolo niekoľko asistentiek. Jedna asistentka generálneho, ďalšie asistentky riaditeľov.. ak sa konala porada a šlo len o vyššie spomenutých ľudí, zastrešovala si to as.gen.riaditeľa. Ak sa jednalo o porady väčšie,prípadne dlhšie,nabehli sme všetky. Vodu,džúsy,jedlo ( ovocie,cukrovinky, chlebíčky atd) mali vždy kým prišli nachystané v zasadačke.
Asistentka vždy prišla do zasadačky a vo vhodnej chvíli sa spýtala, čo si prosia - kávu/ čaj... A už diktovali.. horšie bolo keď tam bolo 20 ľudí a ten chcel to,ten to 😂😂
Párkrát sa stalo,že sme vhodnú chvíľu nevystihli a stáli tam a čakali, tvárili sa,že nepočujeme nič, iba sa usmievali.