Ahojte, mám jeden malý problém a to že som tak trochu debil :D. Nastupujem do novej práce, kde mi pribudne pre mňa nová povinnosť - a to pracovať s peniazmi, s pokladňou a vydávať peniaze , nakoľko platiť kartou tam nebude možné . Pokladňa taktiež nie je inteligentna .
a ja sa bojím že hlavne pri väčšom návale ľudí, budem mať problém spočítať a hlavne vydať správnu sumu a nerobiť to príliš pomaly. Všade platím kartou, a matematika nie je ani náhodou moja silná stránka . Čo mi poradíte ,baby ? Nech nie som za úplného idiota s kalkulačkou. Keď som predtým pracovala v herni, nemala som nikdy problém vyplácať aj väčšie sumy- výhry v rôznych bankovkách,,avšak keď si niekto sem tam objednal nejaký nápoj alebo cigarety už som sa nevedela pohnúť bez kalkulačky a robila som to dosť pomaly. Nejaké rady a vylepšovaky ? :D
dopočítavam si napr. má platiť 19,91 a dá ti 50-eurovku
tak si beriem z mincovky drobné a dopočítavam 0,02+0,02+0,05 to je 20 Eur (19,91+0,09)
z papierových beriem 10+20 a to je spolu 50
@lucka_ke áno, tak je to úplne ideálne
@bambus123 ved normálne používaj kalkulačku, nie je na tom nič zlé, ja som robila s pokladnou a mali sme pri nej aj kalkulačku, náhodou ked som sa pomýlila alebo nebola som si istá, či som dačo dobre nahodila, tak som dala do kalkulačky pre istotu, nikomu to neprišlo zvláštne
@bambus123 odporúčam nacvičit doma vydávanie aby si neprerobila. Systém ako ti to rozpísala
@lucka_ke
Ďalšia rada, nedaj sa pri počítaní peňazí vyrušovať, čokoľvek ti bude hocikto hovoriť, najprv si dokončí prácu s peniazmi a až potom sa môžeš rozptyľovať inými vecami. A keď bude treba, kľude použi kalkulačku, nie je to hanba 😉
@bambus123 tak, ako ti radia, dopočítavať a ešte jedna rada, najprv vydaj peniaze, až potom daj bankovku do pokladne, nikdy nie naopak.
@lucka_ke výborne 👍👍👍
Nepozeraj na ludi, dopocitavaj. Nenechaj sa vyrusit.
@solange7 začiatky sú asi všade ťažké . Ďakujem za podporu 🙂
Paradoxne, neviem či všade sú experti kam vkročim, ale ja som ešte nikoho nevidela s kalkulačkou :D ale radšej sa cítit prvý mesiac trápne aj s kalkulačkou ako dostať vynadane od zákazníkov že som im zle vydala hotovosť .
@bambus123 tiež tak teraz začínam :D a ešte keď tí ľudia chcú pomôcť s drobakmi napríklad ak má platiť 13.15 a dá ti 23.15 tak som sa tiež zasekla že ťažká matematika ale pritom ti to chce ten človek uľahčiť... :D ale keď si doteraz nerobila s kasou tak je to také stresujúce... Mne pomáha nahlas počítať koľko vydávam a nenechať sa rozptyľovať ako tu baby hovoria, musíš byť sústredená a keď si není istá pouzi kalkulačku 🙂
tiež som sa neučila za pokladníčku a tiež používam v práci kalkulačku...