Práca s ľuďmi

16. feb 2024

Ahojte, mate aj vy take skusenosti s ludmi v praci, ze ked chcete pomoct, tak najhorsie aj tak vyjdete vy z toho?
Pracujem na pozicii, kde kontrolujeme ludi, ktori si zobrali od statu a EU peniaze na nejaky ucel za nejakych podmienok. 90% ludi si neprecitalo podmienky, za ktorych mali tie peniaze minut a mali by tie peniaze potom vratit.
Ja sa snazim vzdy pomoct a vysvetlujem im, ako si to maju opravit, co sa este opravit da, posuvam im datumy, aby bolo vsetko ok, proste vzdy som k nim ustretova a hladam pre nich vselijake skulinky (hocikedy aj na hrane zakona), aby peniazky vracat nemuseli.
A aj tak som vzdy ta najhorsia ja. Ozaj len par ludi mi podakovalo za pomoc, vacsina sa hra na urazenych, ze co ich otravujeme a buzerujeme. Pritom to maju v podmienkach, ze budu kontrolovani, nikto ich zmluvy nenutil podpisovat.
Mate to aj vy tak vo svojich pracach s ludmi?

viestta
16. feb 2024

Kazda praca s ludmi prinasa aj taketo situacie, je jedno ci sedis za prepazkou na poste, si sestricka v nemocnici alebo sedis za pokladnou. Ludia su rozni, a niektori aj kadejaki

btus
16. feb 2024

práca s ľuďmi je tá najhoršia práca. Ja som sa raz v bývalej práci stala "šéfkouˇ" Nikdy viac. Dobrovolne som z pozície potom po pol roku odišla, pretože to hraničilo so šikanou z hora aj z dola.

maranta_leuconeura
16. feb 2024

Kontrolovat ludi alebo ich oslovovat s ponukami su za mna tie najhorsie pozicie, jedno je velmi neprijemne a druhe velmi otravne, skoro kazdy ta znenavidi 🤷

petronelag
16. feb 2024

@btus Ja som robila s ľudmi na personálnom oddelení vyše 20 rokov, a prešlo ich tam naozaj veľa. Snažila som sa im tiež vždy pomáhať, ale tiež to skončilo všeliako. Ale naučila som sa tak dobre ich prečítať, že keď aj teraz si niekoho pozerám, tam odhadnem aj jeho vlastnosti.

domak2
16. feb 2024

Ty si moc veľký dobrák sa mi zdá. Tipujem ze 90% z tých 90% si ich neprecitalo naschval pripadne sa tak len tvaria a bol to zámer od začiatku. Inak by boli vďační a ustretovi aj oni

barborachors
16. feb 2024

Samozrejme. Ale mna na rozdiel od teba, to absolutne netankuje.