Práca remote

11. nov 2023

Ahojte, tato otazka je dost casta na MK. Presla som si skupiny s touto temou, vacsina odporucaju call centra alebo nejaky predaj.
Viem jazyk AJ, B2, mam skusenosti s pracou v kancli ako manazerka logistiky a v jednej firme som pracovala ako obchodnicka.

Prosim vas viete odporucit stranky kde hladat pracu remote/HO?

Je aj apka jooble, ale zaujima ma ak firma sidli v europe, ponuka pracu remote, je mozne ze zaplati za mna zdravotn, a soc. poistenie ? Mate s tym skusenosti?

Dalsia otazka: ak firma ponuka pracu z domu, kamoska ma s tym skusenost ze ma HO 100% ale firma jej dala podpisat zmluvu ze vykonava pracu z domu a keby chcela vykonat pracu z ineho miesta musi to nahlasit vopred.
Zaujima ma, ako potom funguju ludia ktory pracuju 100% remote a cestuju?

Ďakujem.

smajliica
11. nov 2023

1. LinkedIn

2. Zatiaľ som sa stretla s 2 možnosťami - buďto si založíš živnosť a posielaš im faktúry, v tomto prípade ti dávajú vyšší plat aby si si pokryla všetky dane a poistenia, alebo používajú sprostredkovateľa ako Deel kde je to z tvojho pohľadu rovnaké sko keby si robila pre Slovenskú firmu.

3. Záleží od firmy. Niektoré majú prácu kdekoľvek vrámci krajiny, niektoré majú niekoľko týždňov či mesiacov ktoré môžeš robiť aj zo zahraničia, niektorým je úplne jedno odkiaľ robíš.

lucik194
11. nov 2023

za mna linkedin najdes urcite, z casu na cas sa objavi zaujimava ponuka aj na profesii, ale tam urcite zadaj len remote prácu.

vacsina SK firiem ma, ze mozes robit remote len na SK, kvoli poisteniu a daniam.
plus treba dat pozor ak mas vykon prace presne stanoveny adresou a budes robit bez schvalenia niekde inde a nieco sa Ti stane, nebudes mat preplatene ziadne kompenzacie zo strany zamestnavatela, lebo si porusila pracovnú zmluvu

zuzanaete
11. nov 2023

Kvoli daniam maju niektore firmy problem, aby si bola zamestnana v jednej krajine a pracu z domu robila v inej krajine. Ja som zamestnana na SK a robim aj z SK. Pracu zo zahranicia mame povolenu len urcity pocet dni v roku, aby sa nemuseli riesit dane. Dovod je ten, ak si zamestnana v inej krajine, tak tam platis odvody a dane, ale realne vsetky sluzby statu vyuzivas na SK. SK by bolo v tomto pripade v nevyhode.

buberova
11. nov 2023

Možno pretlak? Nejak tak sa tá stránka volá

autor
12. nov 2023

@buberova pozerala som, vacsina zivnost viete mi odporucit este nejake stranky kde mi poskytnu pracu z domu?

melanta
13. nov 2023

Vo väčšine prípadov je práca z domu benefit. Takže odporúčam sa zamestnať normálne a ak budeš mať dobrú pozíciu a dobré meno vo firme, môžeš dostať HO ako benefit. Väčšinu klasickej kancelárskej práce je potrebné robiť priamo v kancelárii. Potom sú pozície, kde vieš od začiatku robiť full remote, ale vo väčšine prípadov ide o prácu, na ktorú potrebuješ konkrétne zručnosti. AJ je dnes už štandard, to nie je žiadna výnimočná zručnosť. Ak sa budeš orientovať výlučne na full remote job, môže sa stať, že budeš dlho nezamestnaná. Doba kovidu skončila, väčšina ľudí pracujúcich počas kovidu z domu sa vrátila do kancelárií. Neviem prečo si toľko žien myslí, že niekto čaká aby im ponúkol dobrý job z pohodlia domova.

buberova
13. nov 2023

A prečo je živnosť problém?