Práca/rekvalifikácia po 40ke so zdravotným obmedzením

columbovazena
12. feb 2024

Ahojte baby, mám dilemu, rozmýšľam nad budúcnosťou ohľadom práce ( tá terajšia cca do roka skončí; končí prevádzka). Problém je, že moje vzdelanie je už t.c.nepouzitelne a neplatné. Mám však istý druh zdravotného obmedzenia - mám zákaz nočnej práce, takisto zákaz stresujucej práce, som poberatelkou čiastočného ID. Rozmýšľam teda nad rekvalifikaciou, ale neviem čo by bolo vhodné, samozrejme aby to bolo aj platovo nejako + - normálne ( žijem sama). Viem, že o ženskú v mojom postavení ( vek, zdravotný stav, v podstate žiadne platné vzdelanie, alebo skúsenosti) sa zamestnávatelia určite nepobiju. Čo by ste mi odporučili? Pracovať na živnosť nechcem, skôr klasicky ako zamestnanec

martinkatinka
12. feb 2024

Tak tie podstatne veci si vobec nenapisala. A to, ze aku oracu vykonavas, ake mas vzdelanie a ake presne zdravotne obmedzenie.

nwnw
12. feb 2024

@columbovazena u nas jedna mamina v skolke studuje na ucitelku v MŠ. Možno by to bolo pre Teba

columbovazena
autor
12. feb 2024

@martinkatinka Momentálne pracujem v obchode s oblečením, vzdelanie mám sociálne právo - nadstavba, ktorá už nie je v tomto obore uznávaná ( treba VS), a zdravotné obmedzenie som uviedla, asi si myslela diagnózu , tak je to ťažká depresia

janickacrazy
12. feb 2024

@columbovazena No rekvalifikacia neviem, čo by ťa bavilo, to musíš vedieť ty. Obchodov s oblečením sú mraky, tak prinajhoršom môžeš ísť pracovať do iného. Mám dve známe po 40-tke, študujú VS, aby mohli učiť v MŠ. Ale je to dosť časovo aj finančne náročné popri práci a deťoch.

martinkatinka
12. feb 2024

@columbovazena aj ja momentálne pracujem v obchode s oblecenim.
Ja mam napriklad kurz Animator kultury, kurz Andragogiky, kedysi davno aj kurz uctovnictva....

vlastnynazor
12. feb 2024

@columbovazena statna/verejna sprava a mozno nebudes potrebovat ani rekvalifikaciu. Ak ide o vacsie mesto, tak mozno sa tam da dostat i bez znamosti.

kacena4
12. feb 2024

ahojko ja som na tom bola podobne pred cca 7 rokmi. isla som do skolstva robim asistentku. dorobila som si specialnu pedagogiku a mam super vzdelanie a pracu vzhadom na zdravotne obmedzenie som spokojna