Ahojte baby, mám dilemu, rozmýšľam nad budúcnosťou ohľadom práce ( tá terajšia cca do roka skončí; končí prevádzka). Problém je, že moje vzdelanie je už t.c.nepouzitelne a neplatné. Mám však istý druh zdravotného obmedzenia - mám zákaz nočnej práce, takisto zákaz stresujucej práce, som poberatelkou čiastočného ID. Rozmýšľam teda nad rekvalifikaciou, ale neviem čo by bolo vhodné, samozrejme aby to bolo aj platovo nejako + - normálne ( žijem sama). Viem, že o ženskú v mojom postavení ( vek, zdravotný stav, v podstate žiadne platné vzdelanie, alebo skúsenosti) sa zamestnávatelia určite nepobiju. Čo by ste mi odporučili? Pracovať na živnosť nechcem, skôr klasicky ako zamestnanec
@columbovazena u nas jedna mamina v skolke studuje na ucitelku v MŠ. Možno by to bolo pre Teba
@martinkatinka Momentálne pracujem v obchode s oblečením, vzdelanie mám sociálne právo - nadstavba, ktorá už nie je v tomto obore uznávaná ( treba VS), a zdravotné obmedzenie som uviedla, asi si myslela diagnózu , tak je to ťažká depresia
@columbovazena No rekvalifikacia neviem, čo by ťa bavilo, to musíš vedieť ty. Obchodov s oblečením sú mraky, tak prinajhoršom môžeš ísť pracovať do iného. Mám dve známe po 40-tke, študujú VS, aby mohli učiť v MŠ. Ale je to dosť časovo aj finančne náročné popri práci a deťoch.
@columbovazena aj ja momentálne pracujem v obchode s oblecenim.
Ja mam napriklad kurz Animator kultury, kurz Andragogiky, kedysi davno aj kurz uctovnictva....
@columbovazena statna/verejna sprava a mozno nebudes potrebovat ani rekvalifikaciu. Ak ide o vacsie mesto, tak mozno sa tam da dostat i bez znamosti.
ahojko ja som na tom bola podobne pred cca 7 rokmi. isla som do skolstva robim asistentku. dorobila som si specialnu pedagogiku a mam super vzdelanie a pracu vzhadom na zdravotne obmedzenie som spokojna
Tak tie podstatne veci si vobec nenapisala. A to, ze aku oracu vykonavas, ake mas vzdelanie a ake presne zdravotne obmedzenie.