Práca recepčnej

macik6
27. aug 2023

Ahojte ,chcem sa opytat ,dostala som moznost pracovat na recepcii v nemenovanom domove dochodcov ale sokoval ma plat ze 700€v hrubom.Robia sa tam 12hod ,kratky dlhy tyzden.S pc by sa nerobilo ,len drobne administr prace ,praca s kopirkou scenovanie,praca s klientami ,udrziavanie cistoty a jeden krat tyzdene na oddeleniech na chodbach pretriet chladnicky a poliat kvety.Jedna sa o to ,ze som tam nastupila chcem to hlavne vyskusat,nakolko som s takou pracou nemala nikdy skusenosti ,len v zavodoch pri pase.A este su tam dva krat rocne odmeny.Len mi to stale hlava nedava ,ked tolko zodpovednosti a taky nizky plat ,teda minimalna mzda ,kolko potom zarobi upratovacka.Praca sa mi celkom paci ,sice sa este len zaucam ,no uvidim vyplatu a potom sa rozhodnem.Mali ste s takym platom a na takej pozicii niektora skusenost?

laura164
27. aug 2023

@macik6 to ti vychádza nejak 570 v čistom, ja som minulý rok nastúpila na administratívnu pozíciu s platom 800 v hrubom, po roku mi zvýšili, keď som dostala zmluvu na neurčito. Opýtaj sa, či sa ti zvýši plat po 3 mesiacoch skúšobnej alebo kedy. Ja som chcela dať výpoveď kvôli tomu platu, ale našťastie mi to zvýšili, tak som ostala

zuzap33
27. aug 2023

@macik6 ja tam zodpovednost nejaku nevidim. Stupen narocnosti najnizsi a k tomu prisluchajuci plat

pribinak
27. aug 2023

@macik6 ak si doteraz pracovala len za pasom vo výrobe, tak by som takúto prácu recepčnej brala aj za takýchto podmienok
Ale brala by som to tak, že sa chcem odpichnúť ďalej a hľadať prácu recepčnej napr v hotely či penzióne

Toto je praca len na krátky čas, lebo vyžiť z 570 eur je takmer nemožné

janai1
27. aug 2023

@macik6 a akú zodpovednosť tam máš? lebo z toho čo si vymenovala tak je to základná administratívna práca ktorú zvládne každý

januska12323
27. aug 2023

Robíš poloupratovačku polorecepčnú aký plat by si za to čakala?

marcellka32
27. aug 2023

Prepáč, ale pri tejto pozícii ty nemáš skoro žiadnu zodpovednosť...áno máš ale len takú aby si riadne vykonala svoju prácu a to ma každý....nerobíš ani s Pc, poupratujes...plat je priamo tomu úmerný

macik6
autor
27. aug 2023

@laura164 tak jedna mi prezradila ze vraj v oktobri maju zvysovat tak som velmi zvedava ci a o kolko

macik6
autor
27. aug 2023

@marcellka32 ano ale dost drobnej administrativnej prace plus stsrostlivost o klientov a tak ,to si myslim ze je vecsia zodpovednost ajo upratovat

mogaa
27. aug 2023

@macik6 treba sa spýtať ako to bude vyzerať po skúšobnej dobe, prípade či sa tma dá prejsť na inú pozíciu....ono predpokladám že ti výdu robiť aj víkendy, tam má pekné príplatky, takže to nebude len tých 700brutto...jasne ale že plat vo výrobe je vyšší, ale zase sa viac namakáš...ja napr.robím na dohodu v jednej DSS, tam má opatrovateľa priemerný mesačný plat 1500brutto...ano základ je cca 800brutto, ostatné sú príplatky, odmeny, nadčasy, ale tých cca 1500brutto je priemer za celý rok.....a ano okrem toho robím aj v štátnej správe, tam je plat 1100brutto a veľa veľa roboty a to s ľuďmi....takže tiež zvažujem či neprejsť len do DSS ky , už len pre plat.....lebo tam sa síce trochu viac narobím, ale je tam oveľa menej stresu a vyšší plat....všetko má pre a proti....

macik6
autor
27. aug 2023

@pribinak presne takto aj ja uvazujem ,ze nadobudnem nejake skusenosti popripade si nejaky pc kurz spravim ano ved preto som to zobrala zartal aj z nizkym platom a uvidim co bude dalej

hipuska
27. aug 2023

Aké sú to administratívne práce, keď nerobíš s PC? Tiež tam nevidím žiadnu zodpovednosť. Čo znamená práca s klientami?

pribinak
27. aug 2023

@macik6 držím palce

macik6
autor
27. aug 2023

@mogaa presne tak ,zobrala som to zatial proste nova skusenost ,uplne ina ako v zavodoch takze na chvilku skusim ozeliet ten plat uvidim aka bude vyplata ale nechcem hned zahodit tuto sancu su tam aj ine vyhody ,dva krat rocne odmeny lacne obedy ,sice su dost tie dvanastky ale ziadne normy zhon tak skusim si vypichnut tie pozitiva zatial

martul
27. aug 2023

@macik6 aká zodpovednosť prosím ťa, oskenovať dokumenty a utrieť chladničky?!
Ale aj tak je to v princípe málo.

macik6
autor
27. aug 2023

@janai1 ano ,lenze aj to obnasa nejaku zidpovednost ci nieco nezapises, nepopleties a tak dalej , aj ked je to len zakladna administrativa a tak nemoze sa to porovnavat napriklad s pracou upratovacky, no je jasne ze pri kazdej praci je nejaka zodpovednost

zuzap33
27. aug 2023

@hipuska chodim na navstevy k tete do sukromnej dss. Je to tam take mensie, klientov 30. Maju tam pani, co je dievca pre vsetko. Administrativu, poloupratovacka, uvari starkym kavu, porozprava sa, pomoze fararovi, ak obcas pride, pomodli sa s nimi a raz do tyzdna urobi drobny nakup pre klientov, ak nieco chcu, napr. Keksik, banan, toaletny. Za min mzdu

luccija
27. aug 2023

@macik6 čo myslíš, že opatrovatelky koľko zarábajú za to, že sa naťahujú s klientami?áno, je to smutné, ale vždy lepšie ako za pásom a normy...vyskúšaj a uvidíš...

zuzap33
27. aug 2023

@macik6 neviem aky plat si predstavujes za zakladnu administrativu. Prosim zorientuj sa na pracovnom trhu v mzdovom ohodnoteni

marcellka32
27. aug 2023

@macik6 tak znova, za to, čo popisujes je to primeraný plat, či koľko by si za toto chcela? 1500? To nejde...veď nepracujes s Pc, práca s klientami? Ubytovať ich a zapísať do zošita či ako? To stále nie je zodpovednosť...

janai1
27. aug 2023

@macik6 to nie je zodpovednosť ktorá by mala byť ohodnotená vyššou mzdou. To je základná náplň práce za ktorú aj dostaneš zaplatené.

daniela2202
27. aug 2023

@macik6 kurňa to je terno 👎👎👎.. ale nebuď smutná... sú aj náročnejšie práce a za minimum....sme na Slovensku - sprostí nech robia

macik6
autor
27. aug 2023

@zuzap33 toto je tiez take

amelie2017
27. aug 2023

No ak ta ma kto zivit, tak tam ostan. Inak urcite nie. Toto je podla mna praca pre niekoho na invalidnom dochodku, kto sa nemoze moc narobit a ma aj invalidny a tymto si prilepsi. Ale zdravy clovek..este by som pochopila nejaku maminu s malymi detmi, ak by stihaka skolku.

janka2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzap33
27. aug 2023

@amelie2017 mas pravdu, aj tam to robi presne taka pani. Porozprava, zapise do knihy navstev kto prisiel na navstevu, pozameta letnu terasu. Aj to niekto robi, len ma zaskocilo, preco si niekto predstavuje za taku akoze pracu chce vysoku mzdu

zuzap33
27. aug 2023

@janka2000 by si sa cudovala.... Taka sila totiz viacej sedi ako nieco robi

amelie2017
27. aug 2023

@janka2000 ale ano, aj moja znama robi nieco podobne, len nie v dss. A pre nu je to super. Ona je na ID kvoli chrbtici. A tu je vyhoda, ze nestoji/nesedi celu dobu, ale na chvilu si sadne, postoji, pobeha, porozprava s cakajucimi a podobne.
A dlhy tyzden nezvykne byvat po sebe, ale zvacsa 2 dni, 2 dni volno a potom 3 dni. Aspon tak to poznam ja.

hipuska
27. aug 2023

Tak zase, radíte jej tu ako odrazový mostík....keď sa jej zdá toto náročná práca, kam ďalej sa má odraziť? Možno za tým pásom zarobi viac (vzhľadom na nočné príplatky, prácu cez víkend a sviatky).
No, ešte si tam není, uvidíš ako sa ti bude páčiť. A potom si už sama zvážis. Lebo, podobne náročná práca na rovnakej rovni bude za rovnaky peniaz. Poprípade sa uč na PC (ak nevies). Aspoň základy.

babulkomale
27. aug 2023

@macik6 no dorici, ale ste tu prajné 🤦
To su reci zas...kazda ste riaditelka zemegule zodpovedna za vsetko asi, s platom 20 tisic mesacne.
Sa uz preberte. Kazda praca je potrebna a nie je dovod za nu platit takto malo v 21.storoci.

bejka_
27. aug 2023

Ako študentka VŠ som toto presne robila. Tiež tam zodpovednosť nevidím a plat priamo úmerný náplni práce. Po skúšobnej dobe by som skúsila požiadať o zvýšenie. Alebo vám časom dajú napr. počítač a pridelia ďalšiu admin. agendu a tým pádom pôjde aj plat hore 👍🙂