Práca realitnej maklérky počas rodičovskej dovolenky

16. dec 2021

Ahojte žienky, zaujímali by ma LEN osobne skusenosti. Je tu nejaká maminka ktorá pracuje na RD ako realitná maklérka? Je to na RD reálne časovo to stíhať?? Alebo aké máte skúsenosti s prácou realitaka?
Ide o to, že na budúci rok by som chcela začať znova pracovať. Na staré miesto neplánujem sa vrátiť lebo je to dosť ďaleko od nášho bydliska. Mala bude mať 1,5 r. Chcela by som znova začať pracovať, ale troska iný smer, konkrétne teda RM. Myslím ze by som nato mala, otázka je už len to či by som to stihala. (v prípade ešte by som dala dcérku do jasliciek na par hodin ak sa bude dat). Za rady vopred ďakujem 🙂

patka06
16. dec 2021

Počítaj pri tom s tým, že realitný maklér pracuje najmä podvečer a cez víkend/ v čase, ktorý jasličkami nevykryješ/., Má sa vtedy kto postarať o dcérku?

autor
16. dec 2021

@patka06 ja o tom malo viem, aj preto sa pýtam na reálne názory, skúsenosti

autor
16. dec 2021

Mam jednu známu ktorá robí RM a mi vravela ze si sama vie zadelit čas, samozrejme vždy sa aj ona musí prispôsobiť potenciálnym klientom/klientom, to som si vedoma

ivkazba
17. dec 2021

Ak ti dotyčná RM povedala, že prácu si vie prispôsobiť, tak skôr myslela, že nepracuje v klasickom pracovnom čase ako bežní zamestnanci. Vieš si prispôsobiť napr. čas, kedy robíš inzeráty, a pod. Ale absolútne si nevieš prispôsobiť čas na obhliadky. Tak sa proste prispôsobuješ klientom. On ťa živí, takže on si vyberá čas, nie ty. Poznám množstvo žien, ktoré s tým rýchlo sekli, pretože zistili, že poobede a podvečer trávia na obhliadkach, že piatok im zavolajú traja klienti a každý chce nejaký víkendový termín a oni chceli byť cez víkend doma a nemôžu, pretože klientovi nepovieš že až po víkende. Teda povedať môžeš, u mňa osobne by to maklér urobil len raz.

Moja skúsenosť je, že asi tak 8 z 10 ľudí, ktorí prejavia záujem o RM, má absolútne skreslené informácie. Nie je to jednoduchá práca. Máš prehľad o cenách bytov v tvojom okolí? Myslím tvoje mesto, ak si z malého mesta tak vrátane okresného mesta a okolie do 50 km? Prehľad o cenách starších, novších bytov, prehľad o novostavbách. Máš základný právny prehľad? Máš základný prehľad o tom, ako fungujú hypotéky? Ak prídeš na obhliadku prvý krát, budeš vedieť kvalitne nafotiť nehnuteľnosť, zhodnotiť jej cenu, zhodnotiť jej stav? Veľa ľudí má averziu voči RM a to práve preto, že u nás nie je takmer žiadna regulácia trhu a RM robí ktokoľvek a potom tak aj vyzerá. Že RM okrem ceny ktorú si stanovil predávajúci nevie nič. Nevie klientovi odpovedať ako funguje kataster, aké sú lehoty, čo ak klient chce predať rodinný dom a má tam postavenú druhú stavbu nezapísanú, čo potom, aký je postup, koľko to bude trvať atď.

RM nie je iba o tom, že niekto mi zavolá, prídem, zistím cenu, urobím fotky, nejako urobím inzerát a potom len obhliadky kedy mi to bude vyhovovať. Ak ťa niečo zaujíma, kľudne sa pýtaj. U mňa musia byť RM obrovskí realisti a hlavne musia to byť veľmi aktívni rozhľadení ľudia, ktorí už na prví pokec prídi s tým, že vedia dosť. Že ich nemusím vodiť za ručičku. Ak príde niekto len tak, že skúsim robiť RM lebo sa tam dá prispôsobiť čas, tak reálne z takých ľudí dobrý maklér je tak 1 z 50.

autor
17. dec 2021

@ivkazba Vy ste realitná makléra?

ivkazba
17. dec 2021

Mám s realitami dlhoročné skúsenosti, vlastník realitku a hypotekárne centrum.