Práca pri vojsku po materskej - je to reálne?

bambi243
7. jan 2021

Ahojte maminy. Chcela by som sa opýtať, či tu je nejaká taká, ktorá po materskej, resp. rodičovskej dovolenke išla pracovať ku vojsku. Či je to vôbec reálne nad tým uvažovať, ak mám doma 2 deti. A či je tam šanca, že by ma vôbec prijali. (Viem, že to zistím len na pohovore, ale chcem skúsiť či tu nieje taka mamina, ktorá má podobnú skúsenosť ;)).

benit
7. jan 2021

Kamoska tak isla bola na 2 materskych a isla k vojsku. Je tam doteraz. Musela robit aj fyzicke testy, viem ze chodila behavat a cvicila. Asi si to treba pozistovat. Bola 3 mesiace na nejakom vycviku, tazko to zvladala kvoli malinkym detom doma.

lucik194
8. jan 2021

@bambi243 mam kamaratku vojacku, jaska ze je to mozne, treba zistit kde mas najblizsie regrutacne miesto, lepsie zavolat a pozistovat
treba ratat s tym ked ta zoberu ides na x tyzdnov do Martina na vycvik (zeny chodia tam) bez rodiny. treba si zabezpecit kto bude s detmi. je to 2 ci 3 mesiace (neviem presne kolko)
testy sa robia fyzicke a tusim aj psychologicke testy

bambi243
autor
8. jan 2021

@lucik194 áno s tým vycvikom rátam. Ďakujem za odpoved, skúsim zavolať a pozisťovať 🙂

bambi243
autor
8. jan 2021

@lucik194 ďakujem 🙂 fyzické testy by nemali byt problém, cvičím pravidelne 🙂 tak uvidíme. Každopádne vďaka!

lucik194
8. jan 2021

@bambi243 kamoska robila ako vojacka Bratislava, Trencin, Sliac

ibrunova
8. jan 2021

@bambi243 Určite vyskúšaj, držím palce 🙂

adriatica28
18. jan 2021

@bambi243 ahoj a som práve 31.12.2021 odišla po takmer 26 rokoch do civilu.....a neľutujem ani minútu čo som tam bola ...či sa to dá pri deťoch?...ak máš podporu rodiny tak áno....treba rátať s tým že nie je jednoduché sa do výberu vôbec dostať, jedna vec sú fyzické testy a ďalšia osobnostné čiže psychotesty...ďalej záleží na tom aj aké máš vzdelanie, aké sú voľné funkcie a nie je vždy pravidlom že budeš slúžiť v posádke kde máš trvalý pobyt...ak prejdeš výberom tak nastúpiš na základný vojenský výcvik do Martina...v čase pandémie nepočítaj s tým že ti bude udelené nejaké voľno na návštevu rodiny alebo že by ťa rodina prišla pozrieť je to doba cca 6 týždňov a potom po prísahe nastúpiš na odborný výcvik podľa toho na akú funkciu si určená...a v závislosti od toho sa aj odvíja doba koľko odborný výcvik trvá...😉