Práca pre ŽSR

7. máj 2024

Ahojte priatelia, poprosila by som vas o nazory a vase skusenosti s pracou pre ZSR. Bola mi ponuknuta praca na poziciu dozorcu vyhybiek, samozrejme az po uspesnych psychotestoch, zdravotnej prehliadke a zvladnutych odbornych skuskach.
Som na pochybach, ci to je dobry napad, citala som vela negativnych recenzii na pracu u nich. Predtym som mala pracu, ktora bola fyzicky, psychicky aj casovo velmi narocna, ziadne preplatene nadcasy, vikendy, premie, ani zvysovanie mzdy po rokoch alebo po inflacii. Preto mam obavy, aby som nesla z klauze do blata.
Dakujem za kazdy vas prispevok k teme.

cacianka
7. máj 2024

Pokiaľ viem, tak je to solídny zamestnávateľ, žiadne kulehy že výplata malá a potom keš, sociálne istoty, vyššia kolektívna zmluva, odbory, stravenky, platy sa upravujú podľa zákona. Muž pracuje, ale na inej pozícii. Nemajú síce mega platy, ale odpracuje a pohov. Výplaty podľa zákona, za sviatky, nočné, vikendy všetko do haliera.

autor
7. máj 2024

@cacianka Dakujem za odpoved, tato info mi dost pomohla. Platovo mi to pride celkom ok, na nejake slusne vyzitie nam to do rodiny bude stacit. Hlavne je pre mna, ci konaju ferovo voci zamestnancom, ci ich trebas netlacia do nadcasov aj nad ramec zakona, ci vyplacaju mzdu riadne podla zakonnika prace aj so vsetkymi slubenymi priplatkami.

cacianka
7. máj 2024

Muža a jeho kolegov nie. Robia na smeny, 12h. Pn dovolenky im dajú zástup navzájom, prerozdelia služby a zaplatia odrobene. Pásky si kontrolujú a sedia 100%. Gastro kartu nabíjajú ok, 2 jedla na 12h ( myslím 12h 10 minút aby bol nárok .ako to je na prevádzkach záleží aj od vedúcich. Ale ako firma všetko ok. Už spí 🫣, neviem sa viac spýtať, že ako a či vie ako to je inde. Ale na tvoju pozíciu sú možno aj iné benefity/ náborový príspevok .

katica06
8. máj 2024

Muž pracoval donedávna na tejto pozícii, už je na vyššej. Nikdy do do nadčasov nenútili, keď bolo treba zastúpiť tak nadriadený povedal čo je vo veci, ak mu to nevyhovovala tak službu nad nezobral.
On si svoju prácu oproti predošlej veľmi pochvaľuje. Pred tým pracoval s peniazmi aj ľuďmi. Má tam možnosť kariérneho rastu.

autor
8. máj 2024

Dakujem dievcata.
Ano, nejaky naborovy prispevok tam bol spomenuty, tusim 2000 eur s tym, ze behom 3 rokov som k nim potom viazana a ak by som skoncila skor, musim im potom vratit cast prispevku, na ktory mi este narok nevznikol, co je logicke. A myslim, ze by som mala mat aj vlaky len za symbolicku cenu, co velmi pomoze, lebo do roboty budem dochadzat vyse 50 km.
Teraz uz si len drzat palce, aby som presla vsetkymi testami a skoleniami, strasili ma, ze nie kazdy to da a ze toho ucenia je kvantum, ale skor som mala pocit, ze sa tymto pristupom snazia odradit kandidatov, ktory nie su zodpovedny a nemaju zaujem sa ucit nove veci.

vkatush
8. máj 2024

Polovica rodiny je na železnici.
Výplata na čas, príplatky za vikendy alebo sviatky, ak robíš nadčasy, tak preplatené normálne (nič na ruku alebo nevyplatené), a áno, budeš mať nárok na režinku a teda vlaky zadarmo, budeš platiť len raz ročne prolongáciu (ale neviem, či je na ňu nárok hneď po nástupe alebo tam je nejaký časový odstup, kým ti ju dajú).
Pokiaľ nechceš zarábať milióny a mať home office prácu, tak je to v pohode.