Práca pre ženu po materskej

milka1988
13. nov 2024

Ahojte po Materskej by som chcela nastúpiť niekde do práce. Pred materskou som pracovala z domu( handmade výrobky), oficiálne na sro alebo živnosť. Ale žiaľ nejde to už tak ako kedysi, trh je presýtený a ja som nútená si hľadať prácu kde by som zarobila aspoň okolo 1500€. Samozrejme viem že to záleží aj od toho čo viem robiť, čo ovládam,
Som cieľavedomá, prispôsobiva, rýchlo sa učím a čo neviem si urobím kľudne kurzy.
Také ako nechtarka, kaderníčka, čašníčka nie myslím skôr niečo v administratíve , vybaviť, zavolať, atď viem veľmi dobre, mám aj dobrý prozakanicky prístup. Či je reálne na takej pozícii toľko vôbec zarobiť
Kľudne si nechám poradiť vysvetliť 🙂

brrunetkaa
13. nov 2024

@milka1988 1500 v hrubom aj áno (BA) v čistom tiež áno, ale to už vyžaduje väčšie zručnosti ako len protakaznicky pristup (cudzie jazyky, práca s nejakými databázami a pod)

zuzanockamt
13. nov 2024

@milka1988 A aké máš vzdelanie, jazykové znalosti, kurzy?

milka1988
autor
13. nov 2024

@zuzanockamt no vzdelanie mam VS jazyk Anglicky a kurzy zatial žiadne kedže som sa venovala iba tomu handmade 🙂 ale kurzy si viem urobiť aké bude treba

milka1988
autor
13. nov 2024

@brrunetkaa ako je mi jasné že asi hned na začiatok toľko nebude ale ak sa vypracujem či to je reálne 🙂

zuzanockamt
13. nov 2024

@milka1988 A akú máš VŠ? Poslať CV podľa toho do firiem.

nataly124
13. nov 2024

@milka1988 Môžeš doučovať online, pokojne tú angličtinu 🙂 prípadne ak ovládaš nejaké iné predmety, aj tie. https://www.doucma.sk/
Akurát neviem či by ti to zarobilo 1500 mesačne, to skôr nie...

marcellka32
13. nov 2024

Otvor si profesiu, do filtra si daj teda 1500 eur a čítaj ;)

melanta
13. nov 2024

@nataly124 mám certifikát C1 zo 4 jazykov, 3 z nich aktívne používam. Napriek tomu by som si nedovolila učiť. Učiť je potrebné vedieť.

mirola
13. nov 2024

áno je to reálne, ale nie je to až tak úplne bežné..

melanta
13. nov 2024

Kto sa ti bude starať o tak malé dieťa? Keďže píšeš že po materskej.
Akú VŠ máš, AJ na akej úrovni? Aké máš zručnosti práce s počítačom, čo ovládaš?

milka1988
autor
13. nov 2024

@marcellka32 profesia je už prežitok tam normalne prace nie su

sisa_s
13. nov 2024

"skôr niečo v administratíve , vybaviť, zavolať"
Taku pracu chcu vsetky matky po materskej/rodicovskej a urcite v administrative nebudes mat 1500e

qwert87
13. nov 2024

@milka1988 ja som si v marci našla prácu práve tam a som veľmi spokojná. Tiež som nastúpila po MD s 3 deťmi. Netreba mať na začiatku veľké oči a prácu si nájdeš. Ja som sa za pol roka veľmi posunula, ocenil to aj zamestnávateľ a je to už o niečom inom. Aj s platom som spokojná.

zuzanockamt
13. nov 2024

@milka1988 A kde si tú prácu chceš teda hľadať? Tak skús iné portály, oslov priamo firmy. Či čakáš, že priamo tu ti niekto ponúkne prácu? Bez praxe, skúseností, atď.

milka1988
autor
13. nov 2024

@melanta manžel vie byť s malým keď by aj ostal doma chorý, inak do školky bude predsa chodiť. Vš mám bezpečnostný manažment ale táto profesia ma nezaujíma už vôbec 🙂 počítač ovládam základne veci ako maily, word a excel sa ešte učím ,ale ako vravím počítačové znalosti si viem doplniť školeniami a kurzami. A samozrejme predpokladám že zvyšok v danej firme ma aj tak budú musieť zaškoliť kedže každá firma má interné programy.

milka1988
autor
13. nov 2024

@zuzanockamt nie nečakám že mi tu niekto hodín rovno pozvánku nemusíť byť takto útočná normálne som sa spýtala. Nakoľko som prakticky nikde poriadne nepracovala lebo som sa rovno dala na handmade ktoré sa mi podarilo rozbehnúť tak že som to mala ako plnohodnotú prácu a živilo ma to celkom slušne, tak sa neorientujem v tom kde a aké práce by mi mesačne toľko zarobili. Proste sa slušne a ľudsky pýtam, či to je reálne (aj časom nie hneď po nástupe) toľko zarobiť v takej administratíve alebo mám cieliť na IT či iné profesie.

milka1988
autor
13. nov 2024

@qwert87 ahoj takže si šla smer administratíva ak tomu dobre rozumiem áno? Mala si už predtým nejaké znalosti z minulosti?

milka1988
autor
13. nov 2024

@sisa_s určite nie čiže asi poznáš všetky firmy na Slovensku a vieš mi to 100% zaručiť že to reálne nie je?

sisa_s
13. nov 2024

@milka1988 nehnevaj sa, ale mas o nicom VS (o BM sa hovori ako o druhej socialnej praci), pocitacove vedomosti urovne ziaka zš (mozno aj horsie), pracovne skusenosti ziadne, kurzy ziadne, dalsie minus pre zamestnavatela su deti...a chces 1500e zarobit..ved nemas co ponuknut..pozri si na profesii administrativne pozicie a ako su platene

zuzanockamt
13. nov 2024

@sisa_s A ešte ako bonus prehnané sebavedomie, tu ma máte, nič neviem, ale dajte mi 1500€, niečo sa naučím a budem variť kávu.

qwert87
13. nov 2024

@milka1988 áno administratíva. Ja som už 6 rokov pred MD pracovala, tak som mala nejaké skúsenosti a co ponúknuť. Len teda menila som úplne pracovný smer kvôli rodine.

stanzi
13. nov 2024

@milka1988 "profesia je už prežitok tam normalne prace nie su"

Coze? Toto prvykrat pocujem 🙂 Ja aj XY mojich znamych sme si hladali prace vzdy cez Profesiu. Normalnych prac je tam viac nez dost.

milka1988
autor
13. nov 2024

@stanzi no vazne to myslím už sa o tom bavili aj v skupinách podnikateľov že zamestnacov tam už nehľadajú, keď jedine práce ktoré už normálne človek ani nebude robiť, alebo je to práca do zahraničia, a podobne. Keď už že skôr si hľadajú oni ludí na Linkedin. Netvrdím že si tam niekto nenájde prácu ale už Profesia proste pre firmy nie je zaujimava

milka1988
autor
13. nov 2024

@sisa_s ďakujem za tvoj názor viac nemusíš reagovať vďaka

marcellka32
13. nov 2024

Profesia bol jeden z odporúčaných portálov, kde stále existuje dobrá a hlavne seriózna ponuka práce... samozrejme že sú aj iné portály ale vrátim sa k tebe....
Tvoje skúsenosti s Pc sú žiaľ slabé, toľko čo ty vies, vie viac 10 ročný chlapec, zavolať, vybaviť ...zrejme si nikde nepracovala

melanta
13. nov 2024

@milka1988 word, excel, powerpoint, outlook - tie musíš ovládať a nemyslím iba základy. To je štandard, bez ktorého v bežnej administratíve neprežiješ. To sa nemôžeš učiť za chodu. To dnes ovládajú absolventi SŠ.

Dieťa do škôlky? Po materskej? Tak zrejme myslíš po rodičovskej. To je dosť rozdiel a od VŠ vzdelaného kandidáta, ktorý nechce pracovať v sklade či výrobe čakám, že takéto základy ovláda. To ber ako radu.

Akú úroveň angličtiny máš? Na to si neodpovedala. Pýtam sa na reálnu úroveň, ak by si mala pracovať v angličtine. Dnes je totiž AJ štandard a je bežné v administratíve očakávať aj ďalší jazyk.

Čo sa týka profesie - pre manažérov a vysoko odborných zamestnancov či expertov je profesia prežitok. Ty si ale človek bez praxe. Tak zleť z tej výšky medzi smrteľníkov, skús mať viac pokory, aj voči ľuďom, ktorí ti tu radia na základe skúseností, ktoré ty nemáš. Urob si profil na profesii, nech firmy vidia tvoje CV a pozeraj ponuky, denne, stovky. Nech máš riadny prehľad o ponukách v tvojej lokalite. Posielaj CV, aj na pozície, ktoré sa ti nebudú úplne pozdávať či budú mať nižšiu mzdu. Niekde sa musíš odraziť. Nezabudni, že žiadosť či motivačný list má byť stručný a faktický a vždy zvlášť napísaný pre danú pozíciu a danú firmu. Urob si profil na Linkedln a nastav si sledovanie pozícií aj tam. Bez praxe ťa však skôr niekto osloví na profesii ako Linkedln.
Neviem, s akými podnikateľmi si sa o tom bavila, ja poznám veľké firmy so stovkami zamestnancov, korporáty a pracujú s profesiou bežne. Ty na Linkedln nemáš čo ponúknuť.

Čo sa týka podnikania s hand made, priprav si dobrý argument, prečo v tom nepokračuješ. Prečo si sa neprispôsobila trhu, aby si v tom mohla pokračovať, ak tvrdíš, že si bola úspešná. Dobrý recruiter aj manažér to bude určite rozoberať.

A ešte jednu poznámku - dúfaj, že nech prídeš na pohovor kamkoľvek, nebude tam niekto, kto je aj na koníku a spozná ťa podľa tejto diskusie. Pretože podľa tejto diskusie ťa nevezme nikto. Máš zručnosti slabšie ako čerstvý absolvent SŠ ale komunikuješ tu s profesne skúsenými ženami ako majsterka sveta. Ja ako headhunter riešim ľudí na pozície so mzdou od 5000 vyššie (hľadať pozície za nižšiu mzdu beriem len výnimočne ) a s takouto aroganciou a sebavedomím vychádzajúcim z ničoho sa nestretávam ani pri úspešných ľuďoch, ktorí zarábajú viac ako 10000 mesačne.

mirola
13. nov 2024

@milka1988 ale Ty na www.linkedin.com, nemáš co ponuknut, taktiež ani moc agenture, ktorá pracuje pre firmy a hlada skor odborných zamestnancov, ako mamicky po materskej navyse bez praxe. Na povzbudenie ja som si nasla pracu cez profesiu, zarabam viac ako 1800 v cistom a tiez som bola po materskej bez praxe v podstate len s titulom v ruke. Ale trvalo mi to 4 roky dostat sa k práci, aka mi naozaj vyhovuje.. dava mi casovu aj financnu spokojnost a citim sa tu komfortne, som za nu vdacna a tak k nej aj pristupujem. Ale to aj vdaka tomu, ze som si presla kadecim kym som sa sem dostala. Takze asi treba ratat s tym, ze to nebude hned, ale je to realne.

buberova
13. nov 2024

Ja len že 2 z 2 firiem v ktorých som pracovala dávali seriózne ponuky na profesiu keď reálne niekoho potrebovali.

lenkakoc444
13. nov 2024

@milka1988 ja som tiez na RD u 2r. Predtym som pracovala ako team leader v jednom z korporatov v BA. Uprimne z toho co pises ak by som niekoho ako ty vzala do teamu bolo by to na tu najnizsiu poziciu a to by cinilo 1300e v hrubom. Aj na to by som ocakavala, ze na pohovor (v AJ) sa nachystas s tym, ze excel,outlook ovladas ( nieze doucim sa) a kecy ako som precizna a rychlo sa ucim bez konkretneho prikladu by som Ani nebrala vazne. Asi by som na Tvojom mieste zacala s junior poziciou a ak naozaj si taka ako pises za 2-3 r sa vies vypracovat.

fajnova
13. nov 2024

Uf dievča, v dobrom ti hovorím, zľav z nárokov a začni žiť v realite. To, čo vieš ty (aj čo všetko vieš sľúbiť) ponúka každý druhý uchádzač. A nepýtajú za to 1500 eur. Ja som napríklad toľko nikdy nemala. Moc si nevyberaj, lebo preberies a budeš sedieť doma. A profesia je normálny pracovný portál, toto, čo píšeš, som ešte nepočula.