Práca pre OVB

kkiikka1
24. máj 2023

Dobrý deň,
Máte niekto skúsenosti pracovať pre tuto spoločnosť OVB?
Čítala som už veľa skúsenosti, ale predsa to bolo pár rokov dozadu..

melanta
24. máj 2023

OVB funguje v súčasnosti rovnako ako pred 5 či 20 rokmi. Prvé obrovské mínus je to, že väčšina manažérov nováčikov smerujú k tomu, aby svojej rodine urobili poistky. Toto je v tejto spoločnosti veľmi rozšírené. Z môjho pohľadu je to ničenie rodinných a kamarátskych vzťahov. Samozrejme, inak klasika pyramída a klasika finančné sprostredkovanie poistenia, hypoték a iných finančných služieb. Nevýhoda OVB je tá, že ich pyramída je veľmi rozsiahla, t.j. nad sebou musíš z tvojej produkcie zaplatiť veľmi veľa pásiem (tvojho manažéra, jeho manažéra, manažéra jeho manažéra, manažéra manažéra jeho manažéra atd). Takže ak chceš ísť cestou finančného sprostredkovania, odporúčala by som inú spoločnosť, kde pyramída nie je taká rozsiahla a na najmenšieho sprostredkovateľa zostane vyššie % provízie.

kkiikka1
autor
24. máj 2023

@melanta áno presne som čítala už podobné komentáre.. a vedeli by ste mi poradiť aké spoločnosti sú napríklad lepšie keby som sa chcela vydať touto cestou ?

melanta
24. máj 2023

@kkiikka1 nie som vyslovene odborník v tomto sektore, takže ak by som radila konkrétnu spoločnosť, tak by som išla iba na základe toho, kde poznám ľudí, ktorí v danej spoločnosti pôsobia dlho a viem ako fungujú. Čiže asi by som sa pozrela na Swell, Swiss Life Select, možno Broker Consulting. Prípadne v Allianz a Generali pod skupinou, ktorá robí aktívne aj hypotéky. Ale toto radím len na základe toho, že v každej tejto spoločnosti roky poznám manažérov a viem, ako pracujú.

aduskatt
24. máj 2023

viem dosť podrobne o obidvoch druhoch fungovania takých to spoločností. Pracujem dosť rokov práve v spoločnosti, ktorá má ten druhý spôsob vyplácania. Môžeme si o tom podebatiť cez poštu ak chceš. Aby som vedela presne, ako funguje, pracuje spoločnosť OVB a aké majú požiadavky, bola som na pohovore (vedela som, že tam nepôjdem pracovať, len som chcela vedieť, ako vlastne fungujú)
@kkiikka1

kkiikka1
autor
24. máj 2023

@melanta ďakujem pekne za informácie.. 🙂 čítala som, že sa väčšinou pracuje na živnosť, čo ja určite nechcem.. Mala som jeden pohovor s OVB a nič o živnosti mi nespomínali.. Ale asi teda hneď s tým skončím ako zbytočne dávať do toho môj čas.

kkiikka1
autor
24. máj 2023

@aduskatt môžme si napísať 🙂

aduskatt
24. máj 2023

@kkiikka1 v týchto spoločnostiach pracuješ na základe mandátnej zmluvy, určite nie na TPP

melanta
24. máj 2023

@kkiikka1 finančné sprostredkovanie sa nerobí na pracovný pomer. Buď živnosť alebo DIČ (to je stále rovnaký status ako živnosť, t.j. SZČO) a zmluva je buď mandátna, ako je už spomenuté alebo iná. Ale vždy si SZČO. A samozrejme príjem vo forme provízií, t.j. koľko predáš, toľko zarobíš, ak nepredáš, máš príjem nula. Ak ti klienti zrušia poistku do 2 rokov, vraciaš časť provízie. Ak ti klienti predčasne vyplatia hypotéku a prejdú do inej banky predčasne, vraciaš časť provízie. Tohto je potrební si byť vedomý. Je to dream job, pre jedného, nočná mora pre druhého.

yoxinka
24. máj 2023

@kkiikka1
Kamoška pred pár rokmi mala frajera, ktorý pracoval v OVB. On bol už vtedy v takých vyšších štruktúrach. Kamoška každému, koho stretla, ponúkala poistky a neviem čo. Bolo to neskutočne ale neskutočne otravné. Bola na pár kurzoch, ale z jej prejavu som mala pocit, že sa vníma ako nejaký finančný tiger z wall street. Známemu jej bolo trochu ľúto, tak si nechal od nej vyhotoviť nejaké poistky, či čo, neviem. Chalan kvôli nej došiel o celkom veľký balík peňazí. Ja som sa pri zmienke o OVB normálne vyhádzala. Mňa párkrát otravovali normálne na ulici. Povedala som ich, “chalani, síce máte obleky, ale to nestačí na to, aby som s vami podpísala nejaké zmluvy na ulici”. V úvode spomínam kamoškinho frajera, minule som ho počula v rádiu, vyjadroval sa k investovaniu, bol predstavený nejaký financ majster z OVB. Takže to robí doteraz. OVB je klasická pyramíra. A na 100% tam nebudeš pracovať na TPP, sama píšeš, že určite nechceš živnosť, tak zváž aj tento faktor.

romana233
22. júl 2024

Podľa mňa to záleží všetko od kancelárie, ktorá s OVB pracuje. Ja som bola v Bratislave a systém práce katastrofa čo sa toho tyka. Potom som sa premiestnila do Nitri a môžem povedať že je to jedna z najlepších vecí aká sa mi stala. Systém práce bol zrazu použiteľný, ľudia TOP, manažéri a podobne. Momentálne pracujem ako manažérka so spoluprácou v OVB a dostala som sa na túto pozíciu za 3 mesiace čo si myslím že je dosť super. Čo sa týka kariérneho plánu, je stanovený tak, že kto sa reálne snaží a chce niečo budovať tak je na ďalšej pozícii za pár mesiacov. Ide len o človeka ako je šikovný a v akom tíme je. Je to práca, ktorá je zameraná na podnikanie takže áno klientov treba tak ako všade inde čože napríklad reštaurácia pošta a podobne. Svedomie mám čisté pretože pomáham ostatným ľuďom s vecami, ktoré sa bežne v školách neučia a nepýtam si za to nič, pretože ma financuje Finančný trh. Školenia super, keď to človek nerobí tak sa aspoň niečo nové dozvie čo mu dá do života veľa. Takže aby som to zakončila...ako všetko iné, všetko je len a len o ľuďoch a prostredí. S Nitrou som spokojná na 100%