Ahojte, mate niekto skusenosti s pracou pre Allianz? Prave mi volali ze videli moj zivotopis na profesii a presviedcali ma aby som prisla na pohovor.neviem co spravit lebo naozaj nemam zaujem o vyvolavanie ludom a ponukanie poistiek... Niekto nejaka rada? Skusenost?
@maria898 áno, to je pracovná náplň
Budes predavat poistky
Poistky ...
Mám skúsenosť, nie s Allianz ale s inou poisťovňou. Tiež mi volali na základe uverejneného životopisu na profesii. Išla som na pohovor, nadriadený mi predstavil ich perfektný odmeňovací systém, super výhody oproti iným poisťovniam, ako dostanem databázu klientov o ktorých sa budem starať.... k tomu najlepší prístup vedenia, profesionálne zaškolenie.... A áno, predávala som poistky. Len tie bonusy sa akosi nekonali. Človek z toho skrátka nevyžije. Našla som si inú prácu a zrazu sa s profesionálov stali nevyzretí primitívi, od ktorých sa človek nedočká ani jednoduchej odpovede. No čo už... Myslím, že toto bude niečo podobné, ale môžem sa aj mýliť.
@maria898 ako na tej robote nie je nic zle, mam poisteny byt aj seba. Ale treba v tom vidiet zmysel. Robila som to 10 rokov dozadu asi rok a nehanbim sa za to. Stojim si za kazdou zmluvou, ktoru som urobila. Akurat je to strasne náročné, naozaj clovek zacne zarabat tak po 2-3rokoch, ak to nechce robit ako makléri, ze im ide len i to rychlo a vela predat....
@maria898 zadarmo nie, z coho by som zila? 🙂) ale len tak tak mi to pokrylo co som potrebovala. Ale niektorym ani to nie Zaujimave to zacina byt po par rokoch, kedbuz chodia opakovane provizie a klienti vam volaju sami. Starsi obchodnici zarabali nad 1500 mesacne (v čistom).
Ano vlastnu klientelu ale niektore poistovne posuvaju databázy klientov, kanceláriu nam poskytli
@lavinis no ono je to zaujimave, ja mam len strach ze by som neuzavrela ziadne poistenie a nasledne toho ak hej ze aby som nemusela vracat proviziu ako som citala ked klient zrusi alebo neplati poistenie. V podstate nie ze nemam zaujem o vysok6 zarobok ale pozeram sa na pracu skromne a stacilo by mi ozaj to aby som pokryla svoje naklady. Este otazocka pracovali ste normalne na zmluvu alebo len na dohodu alebo zivnost? A ked ste s tym koncili tak nerobili problemy? Nesankcionovali vas? Alebo ako to funguje?
Poznám dvoch ľudí čo robia pre Allianz a veru sa im obom dobre darí
@maria898 zivnost. Nas nesankcionovali lebo my sme dostavali provizie z toho, co klient realne zaplatil, qk platil mesacne, tak kazdy mesiac %. Vacsina poistovni vyplati proviziu z rocnej platby (cize dopredu aj ked klient este nezaplatil celu rocnu platbu);a jasne ak to klient zrusi, tak sa ma provízia vratit. Mne nikto prvy tok zmluvu nezrusil.
Ale treba sa popytat, kazda poistovna ma provizny system nastaveny inak a aj storno provizii.
No ja ti poviem takto. Pracovala som v jednej nemenovanej poisťovni. Vtedy nás tam zobrali 6 (slovom šesť😀). Uzavreli s nami zmluvu na 6 mesiacov, s minimálnou mzdou, s tým, že po uplynutí dostaneme zmluvy na dobu neurčitú. Poslali nás na týždňové školenie. Keď sme ho absolvovali, pán riaditeľ nám sľúbil databázu klientov. To sľuboval 6 mesiacov. Na nás boli nátlaky asi v tom smere, zobrať telefónny zoznam a obvolávať. Jeden kolega bol iniciatívnejší, tak nie raz sa mu dostala odpoveď, či musí otravovať a bol poslaný do r*ti. No a po 6 mesiacoch nás všetkých prepustili, lebo sme mali slabú produkciu. Starým poisťováčkam sa celkom darilo, asi boli lepšie uvedené do praxe. Ale tiež to bolo o zháňaní, chodení, nahováraní. Jednoducho na to treba žalúdok. A irónia celého bola, že robila tam jedna pani niekoľko rokov, nemala jadinú poistku ani na seba, ani na muže a ani na deti. Povedala v živote nikdy, radšej im dám na sporenie.
Robila som kedysi pre inu poistovnu a poviem ti tak, ze uz proste nikdy viac. So zhananim klientov som ani nejak nemala problem, no skor som neuniesla tie opravnene staznosti na poistovnu a sama som klientovi nemala kolko krat ako pomoct
@lavinis určite je to tak aj teraz. Nooo, aby boli poisťovne také štedré k zamestnancom, ktorí odišli, keď poistenec na odškodnenie čaká celé mesiace
@zirafienka teta dostala peniaze do 5 dni ako dolozila papiere ) treba si vybrat dobru poistovnu a schopneho poradcu. Moj to uz robi 20 rokov a u neho ma poistku aj teta.
@maria898 presne to ti ponúknu....