Zdravím som slobodná mama a malý mi nastupuje len teraz do škôlky. Nemá mi kto pomáhať, takže si ho musím zaniesť aj vybrať zo škôlky. Auto nemám takže len autobus budem mat po ruke.. kde si mam nájsť prácu na 8 hodín týždenne bez víkendov?
Kde si pracovala predtým?
Nechcem zniet neprijemne ale na zaklade tychto informacii tazko radit - co si robila pred tym, co robit vies, napr. vies pomahat s kancelarskou robotou, pripadne nejakou asistentskou, uctovat faktury, pracovat pre nejake call centrum, opatrovat deti, dokladat tovar v nejakom obchodnom retazci, roznasat zasielky....
@nikol789 zvolen
@pribinak nepracovala som ešte, chodila som na výšku.
@petamich Chodila som na výšku takže som ešte nepracovala. Potom prišlo dieťa a som 4 roky s ním doma. Musím vyžiť s alimentami a prácou online plus predaj veci na bazáre.
Máš vysku? Však si nirmalne hľadaj prácu v odbore ktorý si vyštudovala.
Nie si jediná slobodná matka. Zamestnávatelia vedia byt aj veľmi ústretoví, dá sa dohodnúť napr aj HO aspoň pár dni v týždni, …
no zial deti treba robit aj premyslat pritom, kedze zjavne ani nemas odpracovane, no ...
ZV je dost velky takze sancu mas.
urcite si najdes daco, plus DB budes sa mat lepsie
(tolko slobodnych mamin, kde sa stala chyba
to kazda narazate na ....)
8 hod bez vikenda mi znie ako administrativa ci obchod?
@bublinka1426 dobre ti padlo si do nej rypnuť? Aby sa ti tá povyšeneckosť nevrátila.
Autorka hľadaj maminu, ktorá je na tom podobne ako ty. Lepšie mať dieťa mladá ako staršia mamina. Je to aj zodpovednejšie voči deťom, lebo nikdy nevieš čo sa môže stať a skôr nájdeš prácu v 35 ako v 50 tke. Keďže máš VŠ, je veľmi pravdepodobné, že si šikovná a pracovitá. Koľké tu nemajú ani vzdelanie v ruke. Držím ti palce.
@jakubrianka ako som pisala administrativa je vacsinou na 8 hodin. ked ma VS by nemala mat problem sa zamestnat v tejto sfere.
a je podla teba zodpovednejsie si narazit chlapa a ostat tehotna hned po VS? chapem ze okolnosti zial mozu byt rozne ale uz pri hladani prace by jej NAPRIKLAD POMOHLO mat aspon 1-2 roky praxe.
ale ty si zi svoju bublinku.
Také by bolo pekné, keby sem niekto konečne napísal ,milá mamina ponúkam ti prácu,aku hľadáš.
To ma len tak napadlo,že by to bolo fajn
Veľa šťastia, nech nájdeš prácu ,akú si želáš
Ja tiež pracujem v administratíve, pravá ruka konateľa spoločnosti.8hod denne ,nie som sice slobodná mamina ,ale ráno si sama stihnem,aj poobede.bez pomoci
Ale sú to teplé miestečka,nakoľko tento smer by chcelo robiť mnoho žien (myslím administratívu v kancli na 8hod.)
@bublinka1426 a ty vieš čo o autorke, že tak hnusne o nej píšeš? Vieš čo by iné dali za to aby sa im podarilo po VŠ mať deti? To kde je norma, že žena musí 2 roky pracovať najprv? Za mňa mladé mamky fandím každej jednej a píš si čo chceš. Je 100 x zodpovednejšie mať deti v mladosti, ako neskoro (ak to ide a je možnosť).
@pe_mi taketo som mala na mysli ...robi od do.
ziadne vikendy
@jakubrianka velmi neuvazene. velmi. hr hr hned mat deti bez toho aby clovek troska uvazoval do buducna? ved ja nepisem o tom mat deti v 40tke.
este raz mamina nech hlada administrativu, tam ma od do. drzim jej palce.
a to ze pri hladnai prace pomoze aj daka prax, je zial hola pravda, ale urcite sa najdu prace, kde aj zamestnavatel pochopi jej situaciu.
Ahoj akú VŠ máš? Nejaké jazyky,?.. Nepozerala si profesiu, kariéru? Prípadne fb skupiny, napísať inzerát.. Alebo aj tu na ZV stránku..Bližšie info by pomohlo😊
@bublinka1426 ja vidím veľa mladých kočiek, ktoré už vďaka Bohu pochopili, že možnosť mať deti nemusí byť donekonečna daná a ako píšem, skôr nájde prácu a postará sa o dieťa ako mladá mamina, takže toto čo píšeš, nie je celkom pravda že musela konať neuvážene. Celkovo nerozumiem, ako si iná žena môže kopnúť do druhej, že je matka a prečo a začo a načo…
Ahoj. V BB som našla pozície pedagogického asistenta. To by mohlo byť priaznivé aj pre vyberanie dieťatka zo škôlky. Dobrý pracovný čas, náplň aj plat na začiatok. https://www.profesia.sk/praca/zvolen/?radius=ra...
Skúsiť aj na školy v ZV napísat, nie všetky zverejňujú ponuky PA. Veľa šťastia 🍀
@bubka23 pedagogická, posielam žiadosť ale zatiaľ nič. Bola som aj na pohovore ale neozvali sa mi. Anglicky a nemecky
@zuzudrnda ďakujem skúsim
Držím palec. Práca kopíruje aj prázdniny. To sa bude hodiť.
Neviem prečo mi to nejde zdieľať, nevadí.. Našla som - vychovávateľ v mat.školke..
-Školský psychológ SOŠ hotelových služieb a obchodu...
- Učiteľ v MŠ
- Učiteľ SŠ mat, odborné predmety, atď..
Skús popozerať či náhodou niečo ti nespadne do očka.. Za chvíľu sa to začína, ešte budú hľadať aj cez rok, niečo určite sa uvoľní a nájdeš.. Alebo ísť osobne do nejakých škôlok škôl a popýtať sa.. alebo cez známych či náhodou o niečom nevedia..
Poprípade si nájsť niečo iné, a hľadať popritom ak sa niečo nájde uvoľní 🤗
Keď máš pedagogicku, skúšaj posielať aj na pozície pedagogicky asistent. Na rozbeh v školstve dobré, aspoň získaš nejaký prehľad a o rok sa ti možno podarí aj učiť. Pracovná doba sa dá stíhať popri škôlke.
Držím palce.
Hladat pracu, aby bol cas co najviac prisposobeny dietatu, ale nelimitovat sa tym uplne. Mozes si najst niekoho, kto ti bude dieta bud nosit do skolky alebo ho vyberat. Mozes sa skusit dohodnut s nejakou inou maminou, ze jej budes platit, alebo na vymenu jej odnesies, postrazis dieta ty. Kamaratka tak uz funguje 5 a pol roka. Nieco opatrovatelka, nieco kamaratka, nieco na vymenu dalsia kamaratka.
https://www.russ-bb.sk/volne-pracovne-miesta-ak...
Tu si pohladaj nieco. Drzim palce
Úprimne, hľadáš prácu HO na 8hodín týždenne....šanca minimálna🙂načo bude firme zamestnanec na 8hodín týždenne? ok, dohoda ešte ok, ale pravdepodobne vo forme niekde dokladať tovar alebo vypomáhať v obchode, čo však nie je HO a ty to zrejme s VŠ ani robiť nebudeš chcieť....
Ak mas nemcinu, mozes skusit call centrum, minule som videla vela ponuk, kde chceli nemcinu, robis z domu a celkom dobre zaplatene, az som bola prekvapena.
@mogaa ona asi mysli na 8 hod.denne. 😁
Nechapem, co sa tu vsetky navazate do @bublinka1426 ???
Napisala iba pravdu, ktorú všetci vieme veľmi dobre a to, ze o pomaly 30 ročnú slobodnú matku bez matky sa zamestnávatelia pomaly pobiju vsak?
Pokojne ma tu hejtujte, ako
@bublinka1426 ale kým si robím deti, deti rozmýšľam, čo im viem ako rodič ponúknuť a zabezpečiť ich.
Nikto netvrdí, ze ma čakať s dieťaťom do 40tky, ale tiež si ho nerobím bez "zazemia" hneď po škole, lebo je super byt mladou mamičkou.
Tiež nechápem, prečo by sa mal matkám s deťmi automaticky ponúkať HO? práve na 8 hod.su najmä uradnicke pozície, kde sa HO nedáva. Takže bud jedno alebo druhé.
@autorka píšeš, že si doma 4 roky. Co si robila ten rok navyše? Píšeš, že máš jazyky... z akého dovodu si už počas RD nezačala robit (aj online) pre nejakú jazykovku preklady napr.? Dovtedy si sa mohla osvedčit a teraz už mat full time, možno aj ma ten tvoj vysnívaný HO. Ono pokial viem, že mám nejaký "hendikep", tak viem, že si nemôžem dovoliť si "uzivat" dieťatko, tak, ako tu s obľubou pisu tie, ktorým to (snad) sponzoruje muz. Kde bývaš? Kto ti pomáhal doteraz? Treba sa dohodnúť "doma". Ty ráno odnesies dieta do skolky, poobede ti ho teda vyzdvihne mama-otec... kamoska? Nikoho na svete nemáš? S nikým si sa za tie 4 roky nezoznamila? Ale prosím ta. Je mnoho slobodných mam, ktoré nornalne fungujú za podpory rodiny, pripadne si deti vyzdvihujú vzájomne zo škôlky s kamoškami, susedami a pod...
A uprimne, ani ja by som ta nezamestnala, lebo ty si presne ten kandidát, ktorý bude neustále vymeskavat, všetky volna riešiť OCRkou a ťahať za teba iny. Si uprimne odpovedz, či by si sa ako zamestnavatel, ktorý potrebuje, aby praca bola urobená, by si zamestnala samu seba. A inak, v praci mame aj slobodne matky, aj rozvedene s dvomi deťmi, a nemajú žiadne "specialne" úľavy oproti ostatným. Snažia sa, pomaha im rodina, okolie, ak sa len da. Prečo by aj mali mat nejaké vyhody? Plat chcú rovnaký ako ostatny. Tebe by sa to páčilo, keby si mala neustále nieco robit za iného človeka? Za rovnaké peniaze? Asi nie, ze? Aj z tohoto pohľadu sa na to treba pozrieť, nielen sebecky sa prezentovať, ze ja som predsa matka! Aj ine boli a museli to zvládnuť...
Cize ako ti tu píšu, hľadaj prácu v školstve, kde to tiež ale nie je jednoduché. Drzim ti palce.
ved to mas super skolu vsade hladaju pedagogov. toboz AJ a NJ vyborne, drzim ti palce. s Nemcinou si mozes vyberat po nej je velky dopyt.
@jakubrianka neviem logika ma nepusti, hned po VS ostat tehotna a dalsie 3 roky nechat ''oddychovat'' mozog. ( aj ked chapem ze pri dietati to nie je dovolenka)
predsa len je ine ked PO VS mas aj daku prax ci pracujes.
urcite nie som za to odkladat deti do 40tky, s tym tebou suhlasim. a chapem, ze vela ludi sa nechrani a proste sa to stane. len je to skoda ze po VS nemala aspon daku prax, toto je troska tazsie pri hladani prace.
no ovlada rec, takze to je velka vyhoda. snad sa jej podari daco najst.
pocuj autorka CO TAK DOUCOVANIE?
Z akého mesta si?