Ahojte, rada by som sa poradila ohladom mojej situacie. Postupne sa blizi cas ist na matersku a rada by som pracovala aj nadalej, minimalne do porodu a taktiez aj potom. Okolie ma odradza, avsak okolnosti nepustia a kazde euro navyse je fajn. Mna by hlavne zaujimali vase skusenosti ako sa dohodnut so zamestnavatelom v takomto pripade, je moznost dohodnut si dopredu urcity time-off? Napriklad budem robit do porodu a potom 1-2 mesiace doma s babom, po tomto case opat naskocit na rezim par hodin do tyzdna? Vobec nemam predstavu, vopred dakujem za vsetky rady. 🙂
@dddominikaa125 popri MD nemozes pracovat. sz popri RD
u rovnakeho zamestnavatela chcem novu zmluvu na skrateny uvazok, ja len ci ma niekto skusenosti s podobnou situaciou a ako to riesil 🙂
@melanta ano spravne 🙂
@dddominikaa125 ja ti ako dvojmatka radim najprv porodit. a potom sa zariadis podla toho, co ti babo a okolnosti dovolia. lebo ak budes mat kolikoveho narocneho nespavca, ktory ti za 24 hodin bude spat 5 hodin aj to len na tebe a nie vkuse a medzi tym ti bude plakat akoby ho z koze drali, aj keby si zila o trojdnovom chlebe a pigi caji, praca bude to posledne na co budes mat energiu a cas.
@dddominikaa125 ja som mala na dohodu, tuším 10h týždenne, homeoffice, zo sociálky sa ma pýtali, kto sa bude starať vtedy o dieťa (povedala som, že budem robiť iba počas spánku dieťaťa)
@dddominikaa125 ved vsetko vies, tak nerozumiem, co sa pytas. jedine, co ma teraz upozornovali, ze socka vyzveda po porode od zamestnavatela ci robis viac ako 2 hodiny denne a ze potom mozu zobrat matersku. predtym im to bolo jedno. ale teda neviem ake vysvetlenia akceptuju, ak prekrocis tie 2 hodky denne. ja budem mat 2 DoPC, co moze byt az 20hod tyzdenne. pred 3 rokmi som mala jednu a nikto nic neriesil. ale teda popri malom sa mi doma robit nedalo, musela som odist z domu alebo maleho musel zobrat muz prec, ked som fakt potrebovala robit na pocitaci. pocas RD im je jedno kolko robis
Ja by som si dohodla k hlavnému pomeru ešte vedľajší skrátený úväzok.