Práca po vysokej škole

laura9876
5. sep 2024

Ahojte, v júni som skončila VŠ a stále nie som zamestnaná. Cítim od okolia tlak aj napriek tomu že si prácu hladám ale problém je ten, že som dostala odpoveď maximálne na 3 emaily a aj to s odpoveďou že našli vhodnejšieho kandidáta. Včera som bola na prvom pohovore a cítila som tam z jednej osoby že mi chce dať najavo že táto práca nie je vhodná pre človeka ktorý teraz vyšiel zo školy a nemá žiadnu prax v tomto smere. A to v inzeráte mali napísané vhodné aj pre absolventa. Bojím sa že si nenájdem tak ľahko prácu a dávam si to za vinu že sa málo snažím. Ako ste začínali vy po skončení školy a ako dlho trvalo kym ste si našli prácu? :(

darina77
5. sep 2024

@laura9876 akú vs máš?

laura9876
autor
5. sep 2024

@darina77 personalnu pracu som studovala

sisa_s
5. sep 2024

Na profesii je vela inzeratov na HR pozicie, posielala si vsade? Aj rozne ine administrativne pozicie v korporatoch, v BA je dost moznosti

ssimusska
5. sep 2024

@laura9876 Hľadám si prácu už teraz v poslednom ročníku na VŠ, aby sa mi nestalo to isté. A nehľadám ju len v obore. Skús poslať životopis hocikam a aj tam zavolať. 😀

tiika
5. sep 2024

@laura9876 a v ktorom meste hladas prácu? Si ochotná sa kvôli práci i presťahovať? Aký jazyk ovládaš aktivne? Veľmi by som sa zdokonaľovala v tomto smere, plus Excel, Word na pokročilej urovni, tiež môžeš absolvovať nejaké bezplatne kurzy na nete HR, mzdy, vela firiem ponúkajúcich softvér ma možnosť stiahnuť si demo, skús.verzie plus videonavody…nejaké ponuky z tejto oblasti sú HO.
Potom toto všetko spomeň v CV.

laura9876
autor
9. sep 2024

@sisa_s Profesiu pozeram minimalne 5krat denne ak nie viac a aj poslem zivotopis a odozva ziadna. A ked odpisu tak vacsinou odpoved je ze nasli ineho uchadzaca.

ssimusska
9. sep 2024

@laura9876 Keď posielaš životopis, tak skús aj zavolať, to ocenia viac.