Práca po rodičovskej

11. aug 2023

Ahojte, prosím poraďte čo robiť, neviem sa rozhodnúť. Skončil mi rodičovský a syna vzali do škôlky, naskytla sa mi skvelá praca od 7-15, čo je úplne skvelé nakoľko muž má takú prácu pri ktorej ho nestihne zobrať ani do škôlky, ani zo škôlky, všetko je v tomto smere len na mňe. Táto práca mi padla vhod, bojím sa ako to ale bude malý v škôlke zvládať, je dosť ma mňa naviazaný, do toho sa bojím toho, že bude často chorý, v práci je dosť veľká zodpovednosť a nemohla by som si dovoliť byť stále doma, po finančnej stránke nás to až tak netlačí, ale ak tu prácu nevezmem, budeme musieť prerábať pomalšie keďže sme v rekonštrukcii. Ďalej sa bojím, že už takú prácu nenájdem, od synovho roka pravidelne pozerám pracovné ponuky a ešte som nenarazila na tak super pracovnú dobu, keďže tam odkiaľ pochádzam nie je tých pracovných ponúk veľa. Rozmýšľala som aj nad tým, že to vyskúšam a ak nebudem zvládať skombinovať sama prácu a syna dám výpoveď, problém je ale ten, že ak by som to urobila, v práci by im to urobilo škrt keby vypadol jeden človek. Neviem teda čo robiť, na jednej strane to chcem skúsiť, na druhej sa bojím, že to nebudem zvládať. Na jednej strane sa bojím odmietnuť takú ponuku, že sa už taká u nás nenaskytne, na druhej strane je ale syn prvoradý. Viem, ze sa musím rozhodnúť sama, ale prosím o vaše rady, ako by ste sa rozhodli vy? Ďakujem za radu.

mamamasama
11. aug 2023

Ak by som nebola zavisla na druhom plate rozhodne by som ostala doma so synom. A to nie som velmi matersky typ. No tie spolocne roky su podla mna na nezaplatenie.

mamina7070
11. aug 2023

isla by som do prace neni dovod ostat doma ked je syn v skolke

mamelka
11. aug 2023

Isla by som do práce. Nie je pravidlo,že každé dieťa je choré. Naše neboli, max 1-2x do roka-boli sme doma. A to som chodila aj do školy aj do práce😉 pri dobrej ponuke neváhaj a ber

olimuc
11. aug 2023

Chod do prace, dieta ani nemusi byt casto chore … a pocas skusobnej doby mozes skoncit kedykolvek… navyse nevies ci potom taka ponuka este pride

gab1sol
11. aug 2023

Choď do práce, neuvažuj nad tým, čo bude, ak… A potom, máš tam skúšobnú dobu. Zistíš, čo a ako, ako to zvládate, či si to vieš zorganizovať… Potom uvidíš.

nikdenikto
11. aug 2023

Tak môj syn chodil aj do jasli kde nebol vôbec chorý a keď nastúpil do štátnej škôlky tak ten prvý ročník, hlavne prvé mesiace september - január bol katastrofa. Každý druhý týždeň sopel kašeľ oči zapálené...ešte do toho bolo covid obdobie tak vyvolávali pri každom kychnuti pomaly. Ale lepila som to s maminou,sestrou, v práci umožnili viac Home officu ale išla som aj na ocr nedalo sa nič robiť.muz pracuje v zahraničí takže striedat sa nejako u nás neprichádza do úvahy. No aj tak ísť do práce po takomto týždni ocr bolo pre mňa vykúpenie, ja rada pracujem a tiež nás peniaze netlačili.

autor
11. aug 2023

Ďakujem vám baby za každú radu. Asi to teda vyskúšam, nemám čo stratiť a ak mi to nebude vyhovovať dám výpoveď.

zuzinka888
11. aug 2023

Chod do prace, mozno tie choroby ani nebudu- no pre istotu by som sa poobzerala po nejakej pani, ktora by ti v pripade choroby pomohla( aby sa s nou syn spoznal- aby to nebolo- vies si chory, bude ta strazit teta, ktoru si nikdy nevidel). Lebo praca moze byt fajn, ale ak pocas skusobnej doby pojdes npr 2x na ocr tak ti asi 👋👋.

ysseba
11. aug 2023

Tvoj príspevok mi pripomenul jednu múdrosť - najviac sa bojíme vecí, ktoré sa nakoniec nikdy nestali. Ty si si v hlave vytvorila scenár, že sa bojíš, že to malý nebude zvládať, že bude často chorý, zároveň sa bojíš, že takú prácu už nenájdeš a dokonca si zašla tak ďaleko, že sa v mysli bojíš, že ak by si dala výpoveď, tak to bude pre nich škrt. Všetkého sa bojíš 🙂 Ale myslím, že ak by si dala výpoveď, tak pre nich by to žiaden škrt nebol, lebo na tú pozíciu s takým pracovným časom čaká ďalších 10 zamestnankýň. A preto myslím, že by si to mala zobrať. Nevezmeš ty, vezme iná 🙂 Nemáš čo stratiť. Inak myslím, že ak vedia, že máš dieťa, ktoré nastupuje do škôlky, tak s tým tak trochu rátajú, že bude aj choré zo začiatku. A inak home officom sa choroby nedajú riešiť?

autor
12. aug 2023

@ysseba áno, je pravda, že vždy stresujem a nie len pri tomto rozhodnutí 🙂 vždy si robím katastrofické scenáre v hlave. Vyskúšam a uvidím, home office nie je možný bohužiaľ, to by veľa vecí vyriešilo.