Práca po materskej a nepríjemné kolegyne

23. apr 2024

Ahojte, po MD a RD sa mám vrátiť do práce, kde mám iste miesto, šef bol so mnou spokojný a chcem ma tam. Ale problém sú moje nepríjemne kolegyne. Pred MD som s nimi nebola v dennom kontaktne, ale počas tých 3 rokov sa to pomenilo a budeme zdieľať spoločnú kanceláriu.
Teraz pred koncom RD som bola pokecať so šéfom aj s kolegyňami že čo ďalej - no hlavne tá jedna žena na mňa strašne gúľala očami. Normálne sme viedli rozhovor a jej sa obracali oči dohora. Viem, že nie je nadšená že idem spať, dokonca nie sú nadšené ani iné kolegyne. Keď som tam volala ohľadom nejakých papierovačiek tak sa mi neuračili zdvihnúť ani telefón.
Vrátili by ste sa do takej práce? Pracovná doba mi vyhovuje, aj plat. Len tie kolegyne.

anjelicek26
23. apr 2024

Asi mali radi tvoj zaskok,za tri roky utieklo veľa vody,svoju pozíciu si musíš postupne upevniť a kolegyne získať, ako v každom inom/novom kolektíve.

dion287
23. apr 2024

Určite by som sa tam nevrátila. Pre mňa je najdôležitejšie aby vzťahy na pracovisku boli dobré. Už som zažila prácu kde bol zlý kolektív no nebolo to vôbec dobré. Do prace sa potom človek neteší, nie je uvoľnený nerobí to dobrotu do života. Určite nájdeš aj inú prácu ktorá ti bude vyhovovať plus v nej budú super ľudia 🙂 myslí na to ze žiaľ práca tvori 80% nášho života

luccija
23. apr 2024

Vrátila by som sa a uvidíš popritom môžeš hľadať inú prácu.

viestta
23. apr 2024

Vsak nastup, cas ukaze ci sa to urovna alebo si pojdes hladat inu pracu.

daniela1911
23. apr 2024

Určite by som nastúpila - šéf je spokojný, vyhovuje ti plat a pracovný čas. Keď to bude neúnosné, šla by som za šéfom ohľadom zmien a možností. Keď nie, hľadala by som ďalej.

mamina7070
23. apr 2024

a urcite mas to miesto iste? lebo sef je jedna vec ale kolektiv ma svoju silu
mozno nechcu aby si sa vratila ale chcu aby ostala ta co ta zastupovala

autor
23. apr 2024

Už pred MD tam neboli dobre (materská bolo pre mňa vykúpenie) vzťahy. Ale ja si myslím že to je hlavne kvôli tomu, ako vychádzam so šéfom. Ja niesom vôbec konfliktný typ, ja som kamarátska, mila. Myslím si že to ich najviac štve. S jednou som mala problém len preto lebo som pred šéfom povedala to čo som podľa jej nemala (pravdu). Preto na mňa guľa očami. Nič som jej nespravila. Len som šéfovi zreprodukovala to, čo mi ona povedala aby som mu odkázala. Nakoniec som bola najhoršia ja…

autor
23. apr 2024

@mamina7070 áno mam to na písomne…

autor
23. apr 2024

@mamina7070 ta čo ma zastupovala tam bude stále..

muchacici
23. apr 2024

Určite by som nastúpila, keď má pre teba práca toľko výhod. Krásne usmiata a príjemná, hlavne, že so šéfom vychádzaš dobre a svoju prácu si adekvátne urobíš. Uvidíš časom, no také veci sa dejú na mnohých, mnohých miestach..

nataly420
23. apr 2024

tak ja by sommsa hneď opýtala 🙂 že prosím vás aký máte problém prerco guľaté očami 🙂 alebo …. Ste vporiadku necítite sa zle keďže sa vam oči prekrúcajú :D hneď do tvare by dostala pred všetkými nepríjemne otázky keď sa nevie chovat

mamina7070
23. apr 2024

tak potom nastup ale teda sama uvidis ako sa to podda ja preto radsej pracujem
s chlapmi

autor
23. apr 2024

No ja skúsim nastúpiť ale keď uvidím ako sa tej jednej pani pretáčajú oči tak sa hneď ohradim a spýtam sa čo má za problém. Síce viem, čo povie ale aj tak. Ona sa urazila pre úplnú hovadinu.

autor
23. apr 2024

@mamina7070 ženský kolektív je najhorší. Hlavne kolektív starších žien 45-50+

kiki68
23. apr 2024

Stare dracice v prechode 😂 Ja by som nastupila a hned hladaj inu pracu a ked tak zmenis ako to pojde.

deti95060810
23. apr 2024

jasné že nastúpiť... také "milé" dámy máš všade...

cacianka
23. apr 2024

Presne, ries to slušne a hneď.
Ku mne raz nastúpila kolegyňa, na pobočku. Volali jej , že si ma prísť pre gastrace a papiere, tak som ju slušne poprosila, aby tam zobrala výkaz a priniesla nieco. Veď to bude aj jej pracovná náplň a budeme sa striedať. Odišla oduta a keď sa vrátila, hodila mi papiere na stôl, až sa rozleteli aj na zem , zdutá ešte viac, že ona mi slúžku robiť nebude. Dva dni a už vystrájala. Tak som slušne ale dosť výrazne ju spacifikovala, nech si na mňa hubu neotvára, že som ju slušne poprosila vybaviť vec čo bude robiť pravidelne, a keď má nejaký problém, nech si ho nekompenzuje na mne. Zabralo.
Ale kamarátky sme neboli, zato si nedovolila vyskakovať

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
isis234
23. apr 2024

@mamina7070 po materskej má právo vrátiť sa na svoje miesto. Ten, kto ju zastupoval, sa vráti na svoje predošlé pracovisko- vráti sa k svojej práci. Kolektív sa môže aj na hlavu postaviť. Ak šéf súhlasí s nástupom pracovníčky po materskej.
@autorka nastúpila by som do práce. Šéf si to želá. Ak by robili koelgyne intrigy, porozprávala by som sa so šéfom. Možno tá, čo robí rozborje, si bude musieť hladať inú prácu

kikusenka1
23. apr 2024

Ja by som im dala! Keby vidím ze gula očami hneď by som sa jej priamo opýtala aký má problém. A ci sa zasekla medzi pätnástym a osemnástym rokom... vtedy sa gula očami.. ja som mala ženský kolektív a poviem vám, že to boli strašne sliepky. Jedna horšia ako druhá. A to fakt nemám problém vychádzať s ľuďmi, no žiaľ keď sa dostanete do kurina to je katastrofa. Nakoniec som si našla lepšiu robotu a slepice zostali na svojom mieste😂

kamatopo
23. apr 2024

😂😂😂nuž dobre som sa zasmiala hlavne na tých starých dračicach. Zas niečo nové som sa dozvedela do akej skupiny spadám🤣. A čo sa týka teba autorka pozri mladá,stará,nová či skúsená ty máš svoje miesto a nikto ho nemôže spochybňovať. Pani s očami by som odporučila k očnému a vedúcemu povedala ,že ak si nespraví poriadok budeš si hľadať iné miesto. On si to fúkanie očami na porade nevšimol???

cacianka
24. apr 2024

No dovoľ ! Mám hodne 50+ a nie som stará dračica
🤪🥳

katka0123
24. apr 2024

Ak ti odpovie, ze ma s tebou problem, je to jej problem. Nie tvoj. Drzim palce!

katka0123
24. apr 2024

@isis234 nie, nemusia jej drzat presne to oste miesto, ale musia ju zaradit na poziciu rovnakeho stupna. Cize vi vacsje firme je priestor.

katkaba1
24. apr 2024

Neviem no, ak by ma nemala rada väčšina v práci tak asi by som sa sebakriticky aj nad sebou zamyslela..

taga
24. apr 2024

Presne ako hovori @nataly420 ..
Normalne nastup a pri blbych poznamkach sa normalne bran... gula ocami? Narovinu by som jej povedala, nech sa objedna k ocnemu ak ma zdravotny problem a ak ma iny problem, nech si ho neventiluje na mne.. nechapem, preco by si sa mala vzdat pracovneho miesta, kde ti vyhovuje praca, plat, cas, sef, len kvoli nejakej zenskej co sa sprava ako decko...
Drz sa

janaolas332
24. apr 2024

Normálne by som nastúpila, pracovala,plnila pracovné úlohy,však tam chodím kvôli peniazom...a kolegyni sa normálne opýtaj, keď bude taká situácia,čo jej vadí,či v práci robíš niečo zle... myslím,že ti nebude vedieť odpovedať,takže je to len o Tom,že ťa nemá rada a to už teba nemusí trápiť...a meniť prácu by som nemenila,asi zatiaľ,ak ti vyhovuje pracovný čas,plat a pod.,pretože nikdy nevieš,akých budeš mať kolegov

viestta
24. apr 2024

@isis234 ano, po materskej ma pravo vratit sa na svoje miesto, ale po rodicaku nie. Netreba si to mylit.

barborachors
24. apr 2024

práve to ze si milá ich štve bud ako ony na teba a hotovo. Musíš byt trochu priebojna, na milého človeka si veľa ľudí rado otre hubu.