Práca personálneho pracovníka

kalen0
1. nov 2022

Ahojte. Má niekto skúsenosť s prácou personalistu? Naskytla sa mi ponuka, viem čo všetko to obnáša, chcem ísť do toho, ale rada by som vedela názory aj z druhej strany, ktorý si to už reálne vyskúšali. Ďakujem🙂

loginexistuje
1. nov 2022

@kalen0 a uz si to niekedy robila ? resp co si robila predtym ? ako ovladas zakonnik prace napr ?

danjeliiik
1. nov 2022

@kalen0 je to náročná práca hlavne ak si v personálnej agentúre, tam sa hľadí na objem. Práca s ľuďmi je samo o sebe náročná. Ale ak si vo firme je to fajn. Ale iná je to dynamická práca, naučíš sa pracovať s ľuďmi, odhadnúť ich, komunikovať a pod. Ak ta niečo zujime kľudne napíš.

melanta
1. nov 2022

@kalen0 personalista v akom zmysle? Spracovávať podklady alebo robiť recruiting? To prvé je administratívna práca, zákon sa naučíš rýchlo, samozrejme ako je spomenuté vyššie, častá komunikácia s ľuďmi, ktorým budeš musieť vysvetľovať. To druhé, tak pevne verím že recruiting neponúkajú robiť niekomu, kto nemá vzdelanie alebo konkrétnu prax pre túto pozíciu.

kalen0
autor
1. nov 2022

@danjeliiik áno, je to dokonca veľmi úspešná firma, ďakujem, ak by som mala otázky, napíšem🙂

kalen0
autor
1. nov 2022

@melanta konkrétne recruiting

54tinka54
1. nov 2022

@kalen0 robila som recruiting vo veľkej stavebnej firme, dynamická práca, musíš mať dobrý timemanagement a vedieť jednať s ľuďmi, mať na nich “nos”, príjemné a distingvované vystupovanie, lebo v podstate reprezentuješ danú firmu.

loginexistuje
1. nov 2022

@kalen0 a v akej oblasti ? lebo potom by si sa mala v danej oblasti vyznat a treba mat kontakty
resp je rozdiel na ake pozicie hladas ludi je rozdiel ci do stavebnictva ci do IT

melanta
1. nov 2022

@kalen0 a aké máš vzdelanie alebo doterajšiu prax? Aké pozície budeš vyberať? Ak manažérske, tak by si mala byť skúsený recruiter alebo bývalý manažér. Ak odborné, hlavne ako píšu dievčatá vyššie (, stavebníctvo, IT) tak nakoľko sa vyznáš v problematike? Aktívna práca na Linkedine je určite potrebná. Mať kontakty ak pôjde o manažérske a odborné pozície. Ja som tak vyše 10 rokov nezobrala ponuku kam na vybrali, pretože pohovor so mnou robil recruiter junior a nerozumel polovici toho, o čom som hovorila. A tým pádom som ani danú spoločnosť nevnímala profesionálne a seriózne. Ako píše tinka, potrebuješ byť v podstate psychológ, mať na ľudí nos, vidieť ako sa správa, vedieť to vyhodnotiť a reagovať na to. Jedine že sa bavíme o výbere úplne nekvalifikovaných pozíciách, potom vieš robiť job aj bez vyššie uvedeného.

loginexistuje
1. nov 2022

@melanta presne pre mna by bola urazka keby so mnou robil pohovor clovek z “ulice” mohli by davat ake chcu benefity bolo by to no go

54tinka54
1. nov 2022

@melanta @loginexistuje baby tak ak je to úspešná a seriózna firma snáď by neprijali za recruitera niekoho bez adekvátneho vzdelania a/alebo skúseností.