Ahojte keďže je doba aká je a mladí si tu ťažko môžu vyberať prácu akú chcú dostala som sa aj ja na pohovor do jednej fabriky v ktorej sa vyrábajú diely pre automobily... keďže je to niečo čo som nikdy nerobila a je to úplne mimo môj odbor chcem sa spýtať ako rýchlo ste sa zaučili na takúto prácu? Dlho si človek zvyká na takú prácu?? Ďakujem
Ľudia, ktorých poznám a išli robiť takúto prácu, tak za pár dní vedeli všetko. Takže toho sa určite netreba obávať. Ale nedá mi nevyjadriť sa k tomu, že mladí si ťažko hľadajú prácu. Záleží, kde žijú a kde hľadajú prácu a aké majú vzdelanie a znalosti. Ak nič moc čo sa znalostí týka, tak veru na výber nemajú. Ale väčšina mladých po škole, ktorých poznám ja, si nájdu prácu takú, akú chcú.
Od svojich 18 rokov som uz pracovala kade tade,zo zaciatku vo vyrobach. Co ti mozem povedat je,ze,v kazdej fabrike je to ine. Co sa tyka zaucania,dost zalezi aku kolegynu,kolegu vychytas, nie kazdy je ochotny zaucat novych ludi,vtedy sa ucis za pochodu..tiez som mala skusenost so sikanou atd ale nebudem ta strasit. Praca ako taka sa zvladnut podla mna da urcite,vela robi kolektiv,a aj smeny ake budes mat. Niekde sa pracuju nocne,niekde dvojsmenky,takze na ten rezim si treba zvyknut. A niekde sa da aj celkom slusne zarobit. Takze nemaj strach,vsetko sa da zvladnut 🙂
@ivkazba tak znalostí po skončení školy nemal asi nikto dosť 🙂
@caroline_ no ide o ten plat že naozaj v tých fabrikách je to asi najlepšie...teda aspoň tam kde žijem a hádam si zvyknem na to čo najskôr 🙂
A aky mas odbor, co mas vystudovane?
Ano,niekde som zarobila 500 eur v cistom,niekde 900,ako kde :D
A urcite si zvyknes 🙂
tak vies ak potrebujes zarabat a momentalne nemas inu prilezitost, tak to proste pojde, ludia sa vedia prisposobit, ked ina moznost proste nie je
Do tyzdna som uz aj normu vedela za sichtu spravit 😁