Práca opatrovateľky v Rakúsku

miminkaya
18. sep 2012

dobry den,rozhodla som sa sem napisat,kedze vas tu je viac ako dost 🙂 .rozhodla som si spravit kurz nemciny pre opatrovatelky v rakusku,dalej si chcem spravit opatrovatelsky kurz,no a potom by som chcela vystartovat za pracou.kedze som sa o to doteraz nezaujimala,vie mi niekto poradit,za aky cas si najdem pracu,pripadne ako to tam prebieha s vyplatou a vselico co s atyka tejto prace.brala by som tie 2 tyzdnove turnusy,nakolko mam dieta.iste su tu aj zienky,ktore robili alebo robia v rakusku.tesim sa na diskusiu a vsetkym dakujem.piste piste piste,ja sa budem pytat a cerpat z vasich skusenosti.

misena741
18. sep 2012

ahoj ja som robila v rakusku,aj v nemecku.ale to som este nemala syna.chodila som tam 4 roky.striedali sme sa po 2tyzdnoch.ked som zacinala mala som 65 eur na den,ale to sme mali este koruny a kurz bol 42 korun za euro.bolo to super/platovo.nne sa podarilo najst pracu ,cez kamaratku.ale su aj agentury,kt.sprostredkuju pracu.potom som bola pri viedni,bolo to blizko,sice dostavala som len 50 eur na den,ale mala som vela volna.

miminkaya
autor
18. sep 2012

super dakujem,ze si si nasla cas miska 🙂 a ako stary bol clovek o ktoreho si sa starala?co si robila,ked si uz mala vsetko porobene? 🙂 mala si tam aj net?

miminkaya
autor
18. sep 2012

mala si svoju izbu a kupelnu? ako si sa tam citila? neviem si rpedstavit domy v rakusku 😀 najviac sa bojim toho,ked si urobim kurzy,ci najdem pracu :( agentury su neposlahlive. 😨 prace sa nebojim.robila by som vsetko-prala,upratovala,varila,aj opatrovala.tetuska by nemusela mat plienku 🙂

miminkaya
autor
18. sep 2012

co ste tam mohli a nesmeli robit?mali ste cas aj pre seba?

rechty
18. sep 2012

ahoj ja som prave v rakusku som tu uz rok..mam super rodinku som tu ako doma kamaratka mi dohodila miesto...chodim na dvoj.tyz.turnusy...z agenturov nemam skusenosti..ale kukni sa na str.opatrovanie.com a opatrovanie.eu vselico sa tam dozvies...drzim palce pa Janka

miminkaya
autor
18. sep 2012

dakujem velmi krasne 🙂

miminkaya
autor
18. sep 2012

no,ale na tejto stranke som ziadne diskusie nenasla. :(

lauraa
18. sep 2012

@miminkaya skusk napisat happy myslim robila opatrovatelku aje momentalne na materskej dokonca pred par dnami pisla aze jej ponukali pracu tak mozno by ti nieco dohodila....

lauraa
18. sep 2012

@miminkaya happy8051

miminkaya
autor
18. sep 2012

baby vy ste zlatucke dakujem za vsetky rady.laurika diky moooc .🙂 rechty,vdaka tomu,ze som klikla n tu stranku,ktoru si mi napisala,hodilo ma to este niekam a tak som nasla opatrovanie.eu a tam je toho fakt dost,takze supiiiš mam co citat. 🙂 laurika,ja si este len robievam kurzy,takze az neskor praca,no iste sa s tou kockou skontaktujem.velmi si mi pomohla,diky este raz! 😎

misena741
2. okt 2012

ahoj ked som bola v prvej rodine,starala som sa o dvoch.ale bolo to jednoduche,dostavala som aj peniaze na stravu,varila som co som chcela,upratovala som 2x do tyzdna,akoze vysavanie a pod.kazdy den som mala 2 hod.volna poobede.zacinala som o pol 8 rano,o 20 hod som mala uz pokoj.chodila som von,rodina bola ok.ono je to asi o dohode.

misena741
2. okt 2012

este k tomu netu,nemala som ani telku,mala som na izbe len radio.ked som mala cas,lustila som krizovky,naucila som sa vysivat,citala som knihy,casopisy.

misena741
2. okt 2012

domy v rakusku su ako u nas.ja som bola v 2 bytoch aj v dvoch domoch.uplne ako u nas.dokonca sme nemali ani umyvacku.

rechty
2. okt 2012

@miminkaya som rada ze som ti aspon troska pomohla ..ja som vo viedni po znamosti chvala bohu nemusim platit agenture...mam skvelu domacu je mi ako mama a pan jej manzel je leziak...som tam ako doma..mam s nou dobry vztah...avsak druhe opatrovatelky namaju take stastie preto som ti anp.kontak na tie str..drzim ti palce ak budes nieco potrebovat tak sa kludne ozvy prajem ti pekny den....

miminkaya
autor
2. okt 2012

som rada,ze sa mas fajn a natrafila si na skvelych ludi. 🙂 oki,dakujem pekne a zelam pekny dnik

mucicek213
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
irriss
19. jan 2013

@mucicek213
nejsi nahodou silvia_atena

od rana tu jsou ty same prispevky 😎

prilis vellka nahoda.. 😉 od ruznych uzivatelu, kteri jsou bud registrovani dnes a nebo maji dva tri prispevky..

miminkova
26. jan 2013

@rechty Ahoj , chcem sa opytat ty este pracujes v tom Rakusku ako opatrovatelka ? Ja by som tiez chcela ist ale nie cez agenturu, ta si vraj berie 600 eur za kazdy mesiac, nevedela by si mi dat kontakt na niekoho zo slovenska, kto by mi pomohol ? Dik

cesalka
6. feb 2013

@miminkova 600 eur je jednorazovy poplatok agenture

miminkova
7. feb 2013

@cesalka to je dost a ty si tam pracovala, cez aku agenturu ?

cesalka
7. feb 2013

@miminkova nie ale moja svokra robi uz rok,je to dost ale lacnejsiu nepoznam,potom si aj nasla inu agenturu a zase musela tolko zaplatit ale uz je to na stalo a oni uz jej dohadzuju robotu ako potrebuje,napr. ked je v rodine nespokojna tak moze odist a oni jej daju inu babku alebo dedka.Niekto si hlada robotu aj sam ale to by si musela vediet dobre nemecky aby si si tie inzeraty obvolala sama.Neviem ako sa tie agentury volaju ,to si nasla na nete sama.

miminkova
7. feb 2013

aha tak super, dakujem ti za infosky uz som jednu nasla

emily1186
12. mar 2013

ahojte ,.....prave som dokoncila opatr. kurz- hladam pracu opatr. na 2-3tyzdnove turnusy do Rakuska,Nemecka.Som zaciatocnicka,znalosti nj-zakladys cert.Poradte mi nejaku dobru agenturu,kde beru zaciat.,alebo ,ked je moznost striedania.Mam 48r.Velmi pekne dakujem .Budem rada ,ked mi niekto napise na emily1186@azet.sk

zuzka38
11. apr 2013

@emily1186 ahoj, ak je to pre teba este aktualne odporucam pozriet ponuku prace agentury sunsetblvd., ktora hlada opatrovatelky najma do nemecka http://pracovnytrh.sk/klient/274/sunset-blvd

emily1186
11. apr 2013

dakujem velmi pekne za odpoved,ake zvyknu davat otazky v nj-neviete nahodou?

angelika78
23. máj 2013

ahoj prosim pekne nevite nekdo o praci nekde kolem vidne jako opatrovatelka,mam kurz a i praxi a zaklady nemciny,momentalne se staram o babku v nemecku ,ale je to tam zle mockrat dekuju
a pres agentury mam obavy protoze se jim neda verit ,anebo jestli muzete doporucit nejakou spolehlivou agenturu
kdyz tak piste na email angelika.debnarova@alice.it

sendy182
23. máj 2013

@angelika78 a ja že opatrovateľky sa majú iba dobre....si ma prekvapila........ 🙄 .........si tam dlho?.......sú náročný alebo čo? no neviem si to predstaviť..........kámošky sa dostali do dobrých rodín

angelika78
23. máj 2013

@sendy182 je to zle protoze se nestaram je o babku ,ale syn mi nosi zehlit pradlo cele rodiny a vodi me i k jinem lidem uklizet byt a tak ,a v zime tu je zima ani nezatopi jen babka si topi ,voda tepla tu nejde ,jsem tu dva mesice v kuse ,tak bych radeji neco blize ,kdyz ted bydlim v dunajskej strede

angelika78
23. máj 2013

@sendy182 jezdim sem uz skoro rok

sendy182
23. máj 2013

@angelika78 tak to sa ti čudujem šla si cez agentúru?.......skús cez neakú renomovanú........lebo toto by si fakt nemala robiť........a ešte v zime......... prečo nechodíš na turnusy domov ?..........2 t. tam a 2 t doma , alebo 3 a 3 týždne a pod.