Práca opatrovateľky

macik6
21. júl 2023

Ahojte dostala sim moznost prace opatrovatelky zatial nemam kurz ale da sa po case spravit.Rada by som vedela ake mate s touto pracou skusenosti a tak,kedze som to nikdy nerobila chcela by som to vyskusat, budem rada za kazdy nazor ,ci vas to bavi ,naplna alebo naopak negativa.A este ci ma niekto skusenosti s pracoviskom oaza pokoja v Bratislave

dagmarovita
21. júl 2023

Je to pekné povolanie, slabo ohodnotene.

macik6
autor
21. júl 2023

@dagmarovita ano urcite a ste spokojna?

dagmarovita
21. júl 2023

@macik6 s cim ci som spokojna

stellarstar
21. júl 2023

@macik6 pracujem ako mobilná opatrovateľka v rakúsku ale nie je to lízanie medu. Samozrejme ze je to psychicky a fyzický náročná práca ale k tomu musí mať človek " vzťah "

macik6
autor
21. júl 2023

@dagmarovita s tou pracou ci nepracujete ako opatrovatelja?

oli18
21. júl 2023

@macik6 ked nemas problem prebalovat starych a nevladnych chorych ludi a nasledne ich po nehodach umyvat, potom prezliekat, vysadzat do kresiel, polohovat, pomahat s chodzou, davkovat stravu, mnohych krmit, potom pozbierat a poumyvat riad, ale aj prezliekat postele, reagovat na ich dopyty, byt pri tom vsetkom mila a usmievava, tak chod do toho. Ak by si to brala len preto, ze nemas ine ponuky prace, tak to neber.

cukroska
21. júl 2023

@macik6 ako píše väčšina. Treba mať k tomu vzťah. Byť empaticky, trpezlivý a hlavne byť psychicky v pohode.Lebo súhlasím je to psychicky aj fyzicky náročná práca.
Ja som si to vyskúšala u psychicky chorého pacienta. Na oko by človek povedal pianko robotička nakoľko je mobilná ale psychicky veľmi náročné. A nakoľko môj blízky človek o to viac. A práca na 12 aj 16 hodín denne Ale zase úplne iné je niekoho cudzieho a niekde kde je určitá pracovná doba. Ale každopádne tráviť čas a starať sa ťažko chorých seniorov je náročná.

macik6
autor
22. júl 2023

@cukroska dakunem to mi je jasne

uprimnazienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz