Práca nonstop

Včera o 21:28

Ahojte. Ako by ste riešili moju situáciu. Robím na recepcii v zdravotníctve. Pracovnú dobu mám 7:30-16:00 ale zamestnávateľ požaduje aby som si firemný mobil nosila domov a do 20:00 ho dvíhala nakoľko držíme pohotovosť.
Nie je to len cez pracovné dni, ale aj cez víkend kedy mám byť v pohotovosti od 11:00 do 20:00.
Držanie pohotovosti mám v zmluve s poznámkou že ju môže zamestnávateľ požadovať v rámci zákona. Zakon hovorí že to je max 8 hodín týždenne alebo 100 hodín ročne. Čiže porušujú zákon

Ja ju mam 20 hodín cez týždeň a 18 hodín cez víkend. Ešte občas mi volá niekto len tak na kontrolu aby si overili či dvihnem telefón alebo zavolám naspäť do 3 minút.

Som už vyhorená a nevládzem, robím nonstop každý deň. V práci sa nezastavím a po práci som v pohotovosti do večera. Tie víkendy ma ale ničia najviac.

Bohužiaľ v mojom meste je to široko ďaleko dobre platená práca... Aj keď iba na ruku, zmluvu mam na 4-hodinovy úväzok a keď som PN nedostanem nič.

Za telefón mam 100€ mesačne, čo je 3€ na deň. 38 hodín týždenne som v pohotovosti, čiže cca 150 hodín mesačne...
Vlastne nemám ani euro na hodinu za telefón...

Inu pracu nájsť neviem, chcela som voľné víkendy a preto som vzala túto prácu ale zistila som že voľno nemám nikdy, sni keď mi skončí pracovná doba ani cez pracovné voľno...

Manažérka mi povedala že komu sa nepáči môže odísť, nikoho nenutia pracovať... Nemám kam inam ísť...
Zarobím 1300€ v čistom

stellarstar
Včera o 21:32

Nemáš možnosť ist do nemocnice alebo niekam k dr do ordinácie normálne pracovať? Ved toto by som nerobila aj keby mi platili 3x toľko

hsjdudhdbd
Včera o 21:33

Och toto je velmi zapeklita situacia chapem ze vas tam dezia penisze ved preto chofime do prace ale poviem mam ze zazila som ze som krasne zsrobila a trpela som v pravi na jiske ako zdravotna sestra idla som na odd za menej na ine odd a bola som stastnejsia ze ozaj kusok ta robota vss musi naplnat aj ked robi sa pre peniaze samozrejme

autor
Včera o 21:42

@hsjdudhdbd povaha práce mi nevadí, myslím že som v tom šikovná a fakt som mala predtým aj fyzicky náročnú práci oproti tomuto, kde v podstate sedím na recepcii a vybavujem všetko cez počítač a telefón...
Len tá pohotovosť ma vytáča... Obzvlášť keď som zisitla že vlastne zo zakona nemôžu požadovať toľko hodín odo mňa...

Všetky práce čo pozerám su 900€ v hrubom... To je extrémny rozdiel...

hiro
Včera o 21:46

"že vlastne zo zakona nemôžu požadovať toľko hodín odo mňa" ale ved ty aj tak robíš vlastne na čierno takže neviem o aký zákon sa chceš oprieť...

autor
Včera o 22:01

@hiro zmluvu mam na 4 hodiny, som u nich zamestnaná len mi nepriznávajú plný úväzok

Ale nemyslím si že pri kratšom úväzku by mohli považovať pohotovosť nad rámec zákona...

hiro
Včera o 22:03

Ale však si súhlasila ze budeš pracovať na čierno (inú dobu a peniaze na ruku) a teraz za nimi prídeš že chceš aby rešpektovali zákony?

autor
Včera o 22:29

@hiro pristúpila som na peniaze na ruku, ale nie je to isté ako keď mám robiť 365 dní v roku teraz... A od rána do večera

Potrebujem peniaze, partner ma zdravotné problémy a budúci rok budeme hradiť asi 6000€ len do jeho zdravia...

Preto ma zaujíma ako postupovať keď teraz zamestnávateľ požaduje prácu nonstop

stellarstar
Včera o 22:30

Dať výpoveď a hľadať iné miesto, ved sama robíš načierno tak o akom zákone točíš ty ?

tiezjedna
Včera o 22:36

Pokiaľ budú ľudia ako ty, budú firmy, ako tá tvoja. Pomerne jednoduchá rovnica.

apolka77
Včera o 22:42

Sakra také pokuty by som dávala takto zamestnávať .

Píšeš , že keď ty si na PN nedostaneš nič. Tak teraz si predstav že ochories na dlhšie a budeš pekne v prdeli.
Nepodporuj čiernu prácu . Koniec koncov ty na to doplatis.
Ešte viem pochopiť keby zarobis aspoň 2 500 v čistom že ideš do rizika a vieš si nasporiť bokom ale takto? A Non stop na telefóne?
Dobre ťa zneužívajú.

vler
Včera o 23:07

Obabravas sa nielen o PN ale aj o vysku buduceho dochodku. Stoji Ti tento plat za tu neistotu, za ten pocit vyhorenia, za to ze nadriadena s Tebou jedna tak ako jedna v style aky si opisala- ked sa nepaci, tam su dvere....

melanta
Dnes o 07:54

Autorka, pochop, že na celej situácii nesieš rovnaký podiel, ako tvoj zamestnávateľ. Chce od teba prácu načierno - zmluva na 4 hodiny, ale robíš plný úväzok a ten dostávaš na ruku. Prvé porušenie zákona zo strany zamestnávateľa, ale aj teba. Si rovnaký vinník ako zamestnávateľ. Žiada od teba pohotovosť nad rámec zákona. Druhé porušenie zákona, s tvojím súhlasom. Takže riešenia sú 3 a veľmi jednoduché:

1. Zamestnávateľovi oznámiš, že budeš pracovať podľa zmluvy, t.j. iba 4 hodiny a iba zákonom stanovený počet hodín pohotovosti. Pokiaľ chce, aby si pracovala plný úväzok, nech ti dá zmluvu na plný úväzok. Čo sa týka pohotovosti, budeš robiť iba zákonom stanovený počet.

2. Odídeš a nájdeš si zamestnanie u seriózneho zamestnávateľa.

3. Ostaneš tam pracovať, za doterajších podmienok - pri tejto alternatíve ale podľa mňa nemáš nárok fňukať. Akceptuješ to, tak načo tento príspevok? Ak to akceptovať nechceš, tak rieš prvú alebo druhú alternatívu. Ak nechceš, tak nefrfli. Presne ako napísala tiezjedna, toto robia firmy ľuďom preto, že sú takí hlúpi a akceptujú to.

Argumentuješ, že v okolí nie je lepšia práca, že potrebuješ peniaze kvôli priateľovi. Presne pre takéto hlúpe výhovorky sa ľudia nemajú dobre. Pretože ak ochorieš, dostaneš PN z toho 4 hodinového úväzku. To len bude paráda, potom sa vám bude dobre žiť. Však? Mňa to vytáča, že sa ľudia ako ty sťažujú. Necháš sa odrbávať, ešte to obhajuješ, ale tu budeš nariekať. Začni sa správať ako zodpovedný človek.

hsjdudhdbd
Dnes o 11:51

Napiste si vyhody a nevyhody prsce s co prevazi tak sa rozhodnite