Práca náborár

15. jún 2021

Ahojte, ma niekto skúsenosti s takouto prácou?
https://www.profesia.sk/praca/epersonal/O4102387
Co to obnasa? Majú nejakú databázu a tak oslovujú ľudí ale ich musím nejako hľadať ja? Nemám ani predstavu ako to prebieha.

nafka0483
15. jún 2021

Nemas databazu, ty aktivne ludi vyhladavas - ved je to tam napisane. Dostanes zadanie a hladas - preieha to napr. tak ze si na linkedin vyfiltrujes podla zadania profil uchadzaca a ono ti vyhodi ludi a ty ich zacnes aktivne oslovovat, ze mas pr enich ponuku prace. Ja mam vkuse take ponuky z celeho sveta od headhunterov :D

autor
15. jún 2021

@nafka0483 ďakujem 🙂 robila si niečo také? Som už dlhšie nezamestnaná takže hladam už fakt hocičo 🙄

ivkazba
15. jún 2021

@nafka0483 no ja dúfam že ide iba o vyhľadávanie pozícii za pás do výroby či podobne. Lebo inak si neviem predstaviť headhuntera bez riadnych kompetencií. Veď o čom by sa so mnou či s tebou bavil človek bez ozaj poriadnych skills.

nafka0483
15. jún 2021

@ivkazba Veruze si myslim ze pojde presne o vyhladavanie ludi na take pozicie - a to prave cez linkedin nepojde. Lebo na nejake profi kvalifikovane prace treba ja profi headhuntera.

nafka0483
15. jún 2021

Autorka: Nerobila. Pisem, ze mna takto pravidelne cez linkedin oslovuju, ze podla profilu im presn epasujem do profilu uchadzaca a rovno mi ponukaju konkretnu poziciu - ake odbornu, kvalifikovanu.

Asi tazko bude robit hocico, orientuj sa na to co robit vies, co su vystudovala/vyucila sa, aku mas dalsiu kvalifikaciu, co vlastne vies robit, ake mas zrucnosti, v com uz mas prax, skusenosti, ake jazyky ovladas, atd.

autor
15. jún 2021

@nafka0483 jazyky neovládam, bohužiaľ snažila som sa učiť rôznymi spôsobmi ale proste mi jazyky nejdu. Robila som roky odbornú prácu niečo ako daňový úrad, sociálna poisťovňa, zdravotná poisťovňa, nebudem písať konkrétne hovorím to iba pre predstavu mojich pracovných skúseností. Takže zamestnať sa pre mňa je dosť ťažké. Rekvalifikacne kurzy mi úrad práce zamieta

ivkazba
15. jún 2021

Súhlasím s nafkou, nemaj prístup že pôjdeš robiť hocičo. Orientuj sa na skúsenosti, čo ťa baví, v čom si dobrá, v čom možno nie ale môžeš sa zlepšiť. A maj cieľ. Táto pozícia, nuž skús sa zamyslieť nad tým, ako a kde budeš zháňať ľudí, ak budeš musieť napríklad hľadať mechanika za pás do výroby. Vieš si predstaviť, kde budeš hľadať kontakty, ako s ním budeš viesť rozhovor, ako z komunikácie zistíš, či je to ten správny človek, ktorý nezdrhne za mesiac? Ak nie, tak toto nie je cesta pre teba. Headhunting je super job podľa mňa, ale treba mať na neho už nejaké HR alebo manažérske zručnosti, ak ho chce človek robiť na úrovni. Ak by totiž napríklad mňa oslovil amatér, po 2 minútach to viem a nebudem sa s ním baviť nech by mi chcel ponúknuť čokoľvek.

ivkazba
15. jún 2021

Z akého si mesta?

autor
15. jún 2021

@ivkazba okr. Banská Bystrica

nafka0483
15. jún 2021

Tak sa orientuj ake zrucnosti si na tych poziciach uz nadobudla - ci aj nejake mzdove, financne zalezitosti, ci fakturacia, ci skladove hospodarstvo, alebo co a hladaj pozicie kde prave toto hladaju. Pripadne si tie vedomosti co uz mas trosku rozsir, stavaj na nich dalej.

autor
15. jún 2021

@nafka0483 áno, primárne si hľadám prácu v týchto oblastiach ale bohužiaľ také pozície nie sú. Teda tu u nás nie

ivkazba
15. jún 2021

V Banskej Bystrici neverím, že je až taký problém zohnať prácu ak má človek prax. Napríklad banka, poisťovne, iná administratíva?

autor
15. jún 2021

@ivkazba kľudne si pozri profesiu len tak pre zaujímavosť. Ani ja som neverila, ale je to problém. Je veľa nezamestnaných, práce malo a keď je niečo fajn tak si tam dosadia známeho. Niekoľko krát mi to bolo na pohovore povedané do očí.

ivkazba
15. jún 2021

Ja poznám veľa ľudí z BB a ZV a MT a okolia a roky majú problém napríklad s ľuďmi do bánk, že záujem nízky, ľuďom sa nechce, že radšej budú doma ako ísť robiť do banky. A neverím, že niekto z nich niekoho niekedy prijal iba z dôvodu známosti. Možno tak štátna správa.

autor
15. jún 2021

@ivkazba vieš, stačí keď si pozrieš profesiu a budeš vidieť akú prácu ponúkajú. Pritom ja pozerám celý BB kraj. Hľadám si prácu na dlhodobo takže realitný maklér, poisťovníctvo, finančníctvo vynechávam pretože ma to nebaví. Viem ze by som nedokázala oslovovať ľudí a ponúkať im produkty. Už som si to vyskúšala a viem ze to nie je pre mňa. Nie som fluktuant v každej práci som robila roky takže krátkodobé veci neriešim.

nafka0483
15. jún 2021

Pozeram profesiu a su tu ponuky na back office, zakaznicku podporu, asistentku, rozpoctar, tiez stredoslovenska distriucna ma otvorenych viac poziciu na pracu s datami ale napriklad aj regionalny manazer pre Lidl.

Alebo si dorob kvalifikaciu na uctovnictvo, fakturacie... pises teraz si uz dlhsie nezamestnana a hladas hocico - ponukna casnicku, predavacku, operatorku je plno. V Jasnej tiez mali plno pozici na styl casnicka, barmanka a pod.

ivkazba
15. jún 2021

No keď vidím koľko ponúk v BB a okolí je (že ich je celkom dosť), tak potom ťažko radiť, zrejme na všetko bude argument prečo toto nie.

autor
15. jún 2021

@ivkazba pozrela si si aké sú to ponuky? Programátor, vodič atď. Žiadna asministrativa

autor
15. jún 2021

@nafka0483 myslíš ze si neposielam aj na také pozície? Myslíš ze sa mi ozvu? 90% sa ani neozve

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. jún 2021

@ivkazba a druha vec je taka ze napr ako tu uvádza príklad ze stredoslovenská distribučná tak tam nemám kvalifikáciu. Takže ono to nie je iba o tom ze niečo na profesii vidíš, ale či na to aj mam kvalifikáciu

nafka0483
15. jún 2021

V pohode, ved jasne ze nie kazdy sa ozve, ale nerozumiem celkom tvojmu postoju.
Na niektore pozicie nie si kvalifikovana, ale pracu hladas uz dlhsie a napriek tomu si kvalifikaciu nezvysujes, nerozsirujes. Na druhej strane by si uz robila hocico - a nevezmu ta teda fakt anilen za predavacku alebo casnicku? Fakt ta odmietaju uplne vsade?
Sektor, ktory by si robit pravdepodobne mohla - banky, poistovne, si uplne vylucila, napriek tomu, ze tam nejde o docasne pozicie, mohla by si mat aj riadne zmluvy, zacinat na nizsich poziciach a vypracovat sa.

luccija
15. jún 2021

Ved to vyskusaj mozno budes robit len prvy nastrel ludi a dalej uz niekto iny pohovor.Neverim, ze by po tebe s tymi podmienkamo co pisu chceli, aby si spovedala IT technika ake programy ovlada...

c_est_la_vie
15. jún 2021

Podľa mňa na základe JD pôjde o sourcera- buď dávať referencie na známych alebo prehľadávať databázy a oslovovať ľudí, pozývať na pohovor s konzultantom.

Takže kľud baby, na headhuntera to nevyzerá- ani platovo, ani požiadavkami.

Autorke- skús zareagovať a uvidíš. Seriózne firmy ti dajú prístup do databázy profesie,teamia, kredity na inzercie, zaplatia prémiové konto na LI a pod. Neseriózne takto " zamestnajú" 20 ľudí, nedajú im žiadne nástroje na prácu a preplatia len výsledky ( čiže buď vyuzijes kontakty, alebo FB, kona... Prípadne si zaplatíš inzerciu sama).

Firma neponúka tpp, takže to vidím na druhú možnosť.
Každopádne ak si nehladas tpp ale len privyrobenie popri materskej, si zhovorciva a máš kontakty, môže to byť zaujímavé ( kolega mal v bývalej firme chlapa, čo na referaloch zamestnal pol dediny a keď mu to rátali, tak ročne si prilepšil o 18 000 eur k výplate 😃). Samozrejme, jeden z mála .

nafka0483
15. jún 2021

@c_est_la_vie Jasne, v tom mas pravdu, toto nie je pozicia nejakho profi headhuntera.