Práca na železnici

palculienka
9. nov 2021

Ahojte, pracujete niektorá, alebo niekto od vas na zeleznici? Manzel ma ponuku na pracu tam a ma niekolko otázok. Kľudne aj spravu do IP. Ďakujem.

koala666
9. nov 2021

ja nao skus sa spýtať lebo pojem železnica je dosť nejednoznacný kedže tu mame 3 statne podniky tak zaleží aj do ktoreho kludne možeš aj IP

sona96
9. nov 2021

@palculienka toto je veľmi všeobecná otázka. Bolo by fajn povedať na akú pozíciu alebo aspoň či pre zsr, spoločnosť alebo cargo.

gerfinka
9. nov 2021

@palculienka presne som chcela aj ja napísať, že záleží, aký podnik, firma, či pozícia. Keďže na železnici okrem štátnych podnikov pôsobia aj sukromnici. Manžel pracuje v jednej zo štátnych.

palculienka
autor
9. nov 2021

Pre Cargo. Hlavne ma zaujíma pracovná doba, teda či tam je veľa nadčasov, keď majú vyššie príplatky za ne. Ako sa striedajú zmeny keď sú aj nočné. Či po týždni, alebo krátky dlhý, lebo mu to nejak neupresnili. Kto platí školenia, lebo sme čítali, že jeden to musí splácať, ale neviem nič bližšie. Ďakujem

lopka1313
11. nov 2021

@palculienka robila som v cargu, aka pozicia? Inak skolenia plati zamestnavatel, ale su pozicie, kde pokial odide skor, tak plati pokutu... Inak sa robi stylom denna, nocna a 2 alebo 3 dni volna, podla pozicie. Ale to len ak uz je clovek zaradeny v nejake smene. Ak robi letmo, zauca sa a tak, tak chodi ako treba...

palculienka
autor
11. nov 2021

@lopka1313 ďakujem pekne. Taká pracovná doba by nám nevyhovovala. Musela by som niektoré dni ja deti aj odniesť aj vyzdvihnúť, co sa pri 8,5 h prac. case neda stihat.

lopka1313
11. nov 2021

@palculienka no musite si zistit ako konkretne to je na pozicii, na ktoru sa hlasi Vas muz, mozu byt rozdiely. Ja som robila v Cargu na dvoch poziciach so smenami a potom dlhsie na 8cky v kancelarii... Inak teraz mi napadlo, ze oco robi 12tky kratky dlhy tyzden, striedaju sa 2, ale nemaju nocne. Su specifika pre kazde pracovisko... Tak fakt treba zistit na pohovore na konkretne miesto.

palculienka
autor
11. nov 2021

@lopka1313 tam mu povedali ze ide o nerovnomerne rozvhnutie prac. týždňa aj nočné. Časy nejak upresnili, vzdy to zahovorili. Myslim, ze by to asi zodpovedalo tomu, co ste písala a to nam nevyhovuje. Každopádne ďakujem. Skúsi niečo iné.

lopka1313
11. nov 2021

@palculienka nemate za co. Drzim palce pri hladani 🙂