Baby, potrebujem radu pre kamaratku..je na zaciatku tehotenstva. V praci je momentalne na zastup pocas materskej, ktory konci v decembri 2017. V septembri sa u nich na oddeleni maju diat zmeny. Mozno zrusia oddelenie, mozno dostane vypoved..nikto zatial nic nehovori, nikto zatial nic nevie. Neviete ako treba postupovat? Vo firme zatial o tehu nikto nevie, kedze je len na zaciatku...a viem ze kedze je iba na zastup, nie je ani chranena ako tehotna...da sa vsak z tohto nejako vykluckovat, pripadne ma na nieco narok? Odstupne....alebo dat sa na pn...viete na koho by sa mohla pripadne obratit? Dakujem za kazdu radu.. 🙂
@majusqa77 lebo skor sa tak dockam odpovede, ako ked napisem iba na plochu 🙂
@spagetka2891 Nie je mi jasne, aku odpoved ocakavas.
Pracovna zmluva jej konci az v 12/2017 (tak som to pochopila), to je skoro 1 a pol roka casu. To stihne aj porodit a vratit sa do prace (ak by chcela).
Alebo moze ta pani, ktoru zastupuje, znova otehotniet (a predlzit si MD) a Tvojej kamoske predlzia zmluvu.
Idealne by bolo ziskat zmluvu na dobu neurcitu.
@zltalienka skor mi islo o to, ako ma postupovat kedze im chcu zrusit oddelenie a hrozi jej vypoved...viem ze bezne su tehotne chranene pred vypovedou...ale tym ze je iba na zastup, tak nevie ako je pre nu najlepsie riesit tieto veci a tuto zmenu...
@spagetka2891 ked zamestnavatelovi oficialne oznami, ze je tehotna, tak je chranena pred vypovedou - az kym jej neskonci zmluva. Ale v zakone je prave na zrusenie prevadzky vynimka - vtedy mozno prepusit aj tehotnu - ved ked prevadzka napr. kompletne konci ako moze nadalej zamestnavat tehotne.
naco sa pytas na dvoch miestach? 🙂