Práca na úrade práce bez vysokej školy

9. sep 2024

Ahojte. Nevedeli by ste poradit, ci je mozne prejst vyberovym konanim uspesne ak by som splnala vsetky poziadavky okrem vysokej skoly? Dakujem ak vie niekto poradit, ci ma zmysel sa ist hlasit, pripadnr osobne pytat na upsvar.

sevrin
9. sep 2024

Keď som pred rokmi chodil na VŠ, tak mal som tam dosť prísediacich zo štátnej správy, čo si Bc. robili len kvôli tomu, "lebo sa to vyžadovalo". Nepredpokladám, že by sa odvtedy niečo zmenilo v prospech len maturity.

ibrunova
9. sep 2024

Podľa toho, na akú pozíciu. Na niektoré treba VŠ, inde nie.

janickacrazy
9. sep 2024

Ak je vyžadované na tú pozíciu mať VS, tak ťa tam určite nezoberú bez VŠ. Okrem toho u nás sa tam dostaneš len po známosti, neviem ako inde.

dota6
9. sep 2024

Ak je v podmienkach na konkrétne miesto uvedená požiadavka, VŠ vzdelanie, tak ťa ani na pohovor nezavolajú. Úrady práce majú svoje personálne oddelenie, skús svoju otázku smerovať tam. Ale sú tam aj pozície, kde možno nebudeš potrebovať VŠ, netuším ako je to na ekonomickom, mzdovom, neviem ako sú na tom IT oddelenie, či potrebujú VŠ.

autor
9. sep 2024

Dakujem vsetkym. Skusim najst to personalne oddelenie na upsvar.

naty__
19. sep 2024

Ano je to mozne. Moja sestra robi na Urade prace bez VS, pomohlo jej ze tam chodila na absolventsku prax a ked ukazala ze vie, nechali si ju tam.