Čaute, hľadám niekoho so skúsenosťami s takouto prácou.
Zatiaľ som som zamestnaná na TPP za viac peňazí ale na zmeny, som tu dlho a nemám rada veľké zmeny, super kolektív asi päť bab s vysokou školou, zamestnaní tu len kvôli peniazom
Potrebujem ísť pracovať kvôli mojím deťom na jednozmenku, tak zvažujem prácu soc.pracovníčky, mám len Bc, neviem ako náročná práca to je na psychiku plus nosia si baby prácu aj domov ? Že sú tam nižšie peniaze to mi je jasné, len aby som nebola z toho viac narobená ako v tej prvej práci a ešte aj za menej 🙂
@bavaria007 Robila som docasne na urade,nie sice urade prace,ale celkovo na uradoch je taka tazka pohoda. Nikto sa nepretrha od roboty,ale zato vsetky kolegyne vzdy pindali ako chore vrany. Oni nevedeli,co je to robit inde,tak sa im zdalo,ze maju vela. Pre mna to bola pohoda,ale tie papierovavky ma nicili a hlavne stranky,co chodili. Ale tiez som tam robila len v obdobi,ked som potrebovala pracu,v ktorej skoncim o 15.30. Celkovo na uradoch nie je tazka praca,len si musis zvyknut na zakonne postupy,lehoty,obrnit sa voci ludom,ti su z roka na rok negativnejai. Ako docasne riesenie,kym deti vyrastu,by som to brala,ak ti teda nevadi,ze financne dost klesnes.
@bavaria007 je to vždy o ľuďoch...je to štátna správa, veľa ľudí tam robí roky a zakladajú si na tom, , takže nedajbože m niečo povedať, lebo ti hneď vykričia čo si to dovoluješ sa na ne vôbec vyjariť keď si tam pár mesiacov aj s cestou a oni roky....hovorím to z vlastnej skúsenosti, predtým som robila v súkromnej sfére, nikdy som sa s takými ohováračkami, klebetami nestretla ako v štátnej sfére kde si kolegyne zakladajú že sú úradníčky😉inak ako píšeš, plat nič moc, jediná výhoda pružný prac,.čas(aj to nie vždy a všade)
Ja som v statnej sprave 12 rokov aj s materskou. Robila som chvilu aj v sukromnej firme. Vsetko ma svoje vyhody a nevyhody ale momentalne to ma pre mna viac vyhod ako nevyhod. A co sa tyka kolektivu je to velmi individualne. Na blbcov narazis vsade cize by som to nespecifikovala na statnu spravu.
@mogaa hihi, to isté bolo aj u nás v práci, keď sme nastúpili nové 😊 žeee robia tam 10 rokov a my nové čo sme nastúpili, tak máme tie isté peniaze 😄 do pár mesiacov sa to uklidnilo, išla som na to spôsobom, ja to vyložím pomôžem vám, na poobednej to bola pohoda, zasmiali sme sa, niektoré staršie kolegyne 50+ sa tak fakt nahlas rehotali, že som sa musela smiať z toho ako sa smejú
Nikdy som nedala nikomu najavo, že ja mám titul a oni nie, dokonca niektoré kolegyne si ma pýtali k ním do linky, keď sa baby striedali, robila som prevažne s 40-50+ a ja som bola najmladšia 23+
Neviem čo urobiť, bude sa mi ťažko odchádzať, odrobila som si a išla domov
No ale muž robí tiež na zmeny a potrebujeme to nejako vychytať časovo
Celkom mám obavu z tej soc.prace
@bavaria007 no ja som predtým robila v súkromnej sfére a v bankovníctve....teraz sa zadarila štátna sféra a teda vyslovene tie kolegyne tam robia roky a chovajú sa ako pani úradníčky......teda dávajú si na tom záležať - že sú pani úradníčky😉 povedať klientovi len to najnutnejšie a ostatné nech si zistí sám a kde chce....neochota sama... mám tam 2 z UP, tie sa tam z ich rečí veľmi nenearobili ale sú to asi najväčie "klepny"čo som stretla.....nič a nikto pre ne nie je dobrý....
na UP veľmi záleží čo konkrétne budeš robiť......či pri ľuďoch čo sa chodia hlásiť alebo budeš posudzovať nárok na rôzne príspevky alebo budeš chodiť do terénu....samozrejme sa tam stretneš hodne s rómskou komunitou, rovnako s ľudmi čo sú v núdzi, naozaj záleží čo konkrétne budeš robiť....
@mogaa budem to musieť urobiť tak, že odídem nejako v pohode z tejto práce, aby som sa keď tak mohla vrátiť
Už keď tak, chcela by som robiť koliznu
@bavaria007 na koliznu potrebujes VŠ 2.stupen.. a prave na SPO, je ta robota uplne ina ako na inych oddeleniach UPSVaR..
@yalla966 noo u nás v meste robia koliznu dve baby ktoré majú bc
@bavaria007 ak ide o koliznu, tak tam mas aj sluzby npr ked ti zavolajú k pripadu o 22.00 tak ides ked máš sluzbu. Ina praca je zas na UP.
@bavaria007 no prácu si nevyberáš, dajú ťa tam kde je voľné miesto.....takže ak tam majú 2 kolízne je minimálna pravdepodobnosť že sa tam dostaneš.....je to všetko práca s ľuďmi, nikdy nevieš na akých natrafíš a keďže si platená z ich daní, budú sa k tebe aj tak správať, čiže veľa ich bude arogantných......inak ani tá práca kolíznej opatrovníčky nie je nič moc, vždy budeš pre jednu zo strán tá zlá čo sa nechala podplatiť a chodiť na návštevy domácností - tiež nie je nič moc....nie vždy je to o tom že len rodičia prídu k tebe a ty rozhodneš.....vždy sa nájdu sťažnosti rozvedených rodičov a všetky podnety budete chodiť preverovať, takže tiež sa dostaneš aj do rómskych rodín kde bude napr.podnet na týranie detí
Baby, moc ďakujem! Že ste si našli čas a popísali mi to tu. Budem mať nad čím rozmýšľať ❤️
@mogaa ked sa hlasi na konkretnu pracovnu ponuku, tak si vybera kam sa hlasi. Rovnako ked su tam dve baby na socialno pravnej ochrane deti (co za mna dost malo), tak to neznamena, ze nepotrebuju dalsie dve alebo, ze jedna z tych dvoch neodchadza.
@bavaria007 este taka poznamka je rozdiel ci ides na socialno pravnu ochranu deti alebo na kuratelu. Ale pri oboch je to dost narocne. Toto by bolo asi oddelenie, kde ja by som najmenej zvazovala. Keby si mam vybrat, tak najskor asi na odd. AOTP alebo na referat poradensko-psychologickych sluzieb (na tomto druhom musis mat vystudovanu psychologiu).
@bavaria007 Ahoj ja som robila na oddelení soc.-právnej ochrany detí ako kolízny opatrovník. Psych. aj fyzicky velmi náročná práca. Ak ide konkrétne o túto pozíciu napíš mi a napíšem ti viac do IP.
@bavaria007 u nas v MT musime mat vsetky min Mgr.
@laskonka80 ďakujem veľmi pekne, písala som ❤️
@yalla966 pozerala som upsvar gov a sú tam baby bc agenda/funkcia ohrozené rodiny a rodičovský konflikt
@bavaria007 tak su tie najtazsie agendy😃
@yalla966 😄😄😄👌👌👌
@bavaria007 Ja osobne tam nepracujem, hoci svojho času som veľmi chcela. Ale pre mňa viac mínusov ako plusov. No pracuje mi tam dobrá kamarátka. Takže platovo ako píšeš 👎, aj napriek VŠ nic moc. Ona mala tiež Bc. keď tam nastúpila. Dorábala si Mgr., aby bola vyššie platovo zaradená. A keď doniesla Mgr. diplom, tak jej povedali, že vyššie platovo nepôjde, lebo ona už tam zaradená je, keďže si robila školu. Množstvo práce - kedy ako 🤷🏻♀️. Keď niektorá kolegyňa vypadne (čo posledné roky kvôli karanténam a covidu veľmi často) a horí termín, tak im vedúca rozhádzala narýchlo aj prácu kolegýň, ktoré chýbali. Tak na poslednú chvíľu veľa práce. A keďže platby museli byť vyplatené v termíne, tak niekedy musela ostať aj dlhšie v práci. Ináč má pružný pracovný čas, počíta sa im práca nadčas a počas korony mala veľakrát prácu z domu.