Práca na skrátený úväzok po rodičovskej

pebu
2. jan 2019

Ahojte kocky, pracujete niektora na skrateny uvazok? Ste spokojne s pracou?
Ja mam ekonomicku VS, vybornu anglictinu, aj prax pred materskou slusnu, ale bola som veeelmi dlho na materskej..2 deti. Chcem ist do prace, ale plny uvazok casovo nedame.
Nemam ani sajnu co by bolo vhodne pozerat, na co sa zamerat, v com sa specializovat.. vedel by mi niekto poradit,pomoct, inspirovat ma?

evittam
2. jan 2019

@pebu Ano, a mám ekonomickú bez VS. Vsetko podla mojich predstáv. Bola som doma skoro 4roky.

29simona29
2. jan 2019

@pebu ja pracujem na skrátený úväzok- ale z domu počas MD pre pôvodného zamestnávateľa...Mám VS, ovládam jazyky, plus PhD z financií k tomu a nemôžem si to vynachváliť- obcas je to popri malom bábätku náročné, ale ja som mala vždy rada výzvy. Okrem toho ešte prednášam v angličtine na VS. Neviem posúdiť, ako je to so skráteným úväzkom v rámci úplne novej práce, u mna zohralo rolu to, že som robila tazsie nahraditelnu prácu na vedúcej pozícii. Skus sa popýtať u pôvodného zamestnávateľa, či by ta nezamestnal na skrátený alebo čiastočný úväzok, možno budeš milo prekvapená☺️Držím palce.

pebu
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pebu
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
2. jan 2019

@pebu Senior účtovník.

pebu
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
2. jan 2019

@pebu Samozrejme. Mam pomaly 20rocnu prax. Či myslíš,ze ťa vezme firma na taku poziciu bez praxe a skúsenosti?

pebu
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
2. jan 2019

@pebu Vystudovana bez praxe ma velmi ďaleko aj od junior účtovnícky. Bohuzial. 😉
A ano vypracovala som sa rokmi praxe.

29simona29
2. jan 2019

@pebu Dakujem😉 Tak skus aj tak ten polovičný, možno motyka vystreli..Aspoň mne vždy vyšli zamestnavatelia v ústrety, vždy našli neštandardne riešenia a výnimky, keď som o ne požiadala- ako napr. umožnili mi robiť si denne PhD popri TPP s tým, že som počas prac. doby odbiehala do skoly, terajší zamestnávateľ mi umožnil učiť na VS počas pracovnej doby, plus ta praca z domu popri MD, pričom v mojej práci to bežne nie je...Tým chcem iba povedat, že niekedy sa netreba báť navrhnúť neštandardne riešenie, ak máš čo ponúknuť, nemal by byt problém umožniť prácu na polovičný alebo čiastočný uvazok. Tiež som mala kolegyňu, ktorá nerobila 5dni v tyzdni, mala výnimku, lebo mala malé deti, tak ja by som to videla pozitívne☺️Keď sa raz dopracujem niekde, kde budem mat možnosť ovplyvniť pracovne podmienky a prilezitosti pre mamicky, budem za to bojovať☺️😃
Pekný večer a všetko dobre!

pebu
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
29simona29
2. jan 2019

@pebu presne tak!!!Malo zamestnávateľov si uvedomuje, že žena po MD je cenný pracovný kapitál- ma velku výhodu v mnohých oblastiach oproti bezdetným- je organizovaná, vie si určiť priority, zmysel pre time management, efektivita prace a pod..(aspoň vo väčšine prípadov). Tým nechcem povedat, že bezdetné to nemajú, ale mamicky by určite nemali byt vnimane tak, ako ich mnohí zamestnavatelia vnímajú.Inak skus reagovať aj na TPP ponuky, nikdy nevieš, či ti neponuknu skrátený uvazok. Viem z vlastnej skusenosti, keď som hľadala ľudí do svojho tímu, situácia sa niekedy zvykla inak vyvinúť ako sme povodne plánovali..☺️

stamara
2. jan 2019

@evittam trosku sa votriem do diskusie 🙂)) ako sa vypracovat v uctovnictve,ked.vsade.chcu len.senior uctovnika ?.aspon tu na vychode. Mam OA, takze ucto mi je.vcelku blizke, robim aj fakturaciu pre jednu firmu,ale to pre znameho 🙂 viem,ze na juniora nestaci len OA ...len ako sa.dostat.do firmy,aby dali sancu ?

evittam
2. jan 2019

@stamara Tazko povedat. No len skúšať reagovať na také ponuky, potom dalsia možnosť ako pomocná účtovníčka a podobne. Ja som najskôr pracovala ako interna uctovnicka a pomaly som sa vypracovala a ucila aj na vlastnych chybach. A ucim sa stále ako to je bezne v tejto profesii.

pebu
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stamara
2. jan 2019

@evittam je to velmi zodpovedna praca, preto by som brala hoci aj pomocnu uctovnicku na zaciatok. Mozno ozaj skusit napisat do uctovnickych firiem a ktovie 🙂