Chcela by som poprosit o radu:zacala som pracovat v jednej firme,dohodli sme sa na skratenom uväzku t.j.25hod./tyzdenne,po 5 hodin kazdy den bez prestavky.Neskor mi bolo povedane,ze narok na gastrac nemam lebo nechodim na prestavku.Tak preto sa chcem spytat,som povinna ist po 5hodinach na prestavku,a nie je to tak,ze ak pracujem viac ako 4 hod.denne tak mi vznika narok na gastrac?dakujem za rady.
Aj ja si myslim,len mi bolo povedane,ze v dochadzke mi bude svietit 30 min. Co som neminula na prestavku
Uplne sa v tom stracam,a dostalo ma ked mi povedali,ze bud budem suhlasit s tym,ze nedostanem gasyrac alebo si mam znizit uväzok na 4hod./denne
@janka0036 Mala som kolegyne čo pracovali od 06-11,a veru normálne dostávali gastráče-obed v jedálni nestíhali(o 11:30)
prestávka je povinná po 6 hodinách, takže kľudne myslím, že môžeš tú "prestávku" čerpať po skončení pracovnej doby, t.j. mať 5 hodín odpracovaných 8 - 13.00 a potom ísť na obed.
U mna je to,pracujem od 7-12,prestavka je u nas o 10:30 ale nejdem na nu,aby som mala celych 5 hodin odpracovanych,ale ak by som bola do 12:30(co mi nevyhovuje)tak by bolo vsetko v poriadku
Eeffka ,dakujem
podľa ZP máš nárok na stravné ak pracuješ viac ako 4 hodiny. Túto podmienku splňaš, nevidím preto dôvod, prečo by si stravné nemala dostávať.