Dobrý deň,rada by som sa spýtala,či mi viete pomôcť napísať “list” vedúcemu,kde ho žiadam o ranné steny na určitú dobu,z dôvodu psychických problémov,kde nechcem čerpať PNku,
Ide o to,že nezvladam poobedne smene,kde musím byt hore až do 10tej, s tým,že keď mám ranné jednoducho som vyčerpaná a spím po rannej aj do rána
Potrebovala by som sa dat nejako dokopy a na to aby mi zamestnávateľ umožnil rannú smenu aspoň na nejaké mesiace,potrebujem napísať dôvod a neviem ako to sformulovať,keďže som mladá a mám toto len svoje prvé zamestnanie
Budem veľmi rada,ak by ste mi pomohli
Napíš to do ChatGPT, nech ti niečo vygeneruje!
@melanta ja nenariekajte,napísala som že je to psychického pôvodu, som po 5tim potrate a veľa veci dokopy a to je na psychiku viac než dosť,preto nevladzem byvat dlho hore,keďže mám dom a snúbenca,navarit upratať musím,ale to tiež sa premaham,ale to ťažko vysvetľovať niekomu,kto nezažil
Takže ďakujem,asi budem nariekať ďalej 😮💨
No toto je ťažká otázka. Ako zareaguje zamestnávateľ na psychické problémy? Určite by som nepísala nič ja, ale išla by som za lekárom a žiadala to cez neho. Obvodný ťa pozná, ak ti napíše papier, dá zo zdravotných dôvodov ( znie to lepšie ako psychické), ak zamestnávateľ má pracovného lekára, pôjdeš s kartou aj za ním. Ak máš problémy, určite touto cestou. Na tvoje žiadosti ti nemusí zamwstnavatel vyhovieť
Veľmi podstatné informácie:
1. Máš psychické problémy z poobednej smeny potvrdené lekárom?
2. Máš od lekára posudok, že môžeš pracovať iba ráno resp. že nemôžeš pracovať do večera do 22:00?
Ak nie, zamestnávateľ nie je povinný ti vyhovieť. Do žiadosti napíš normálne svojimi slovami, že ťažko znášaš poobedné smeny z dôvodu únavy a preto prosíš o možnosť upraviť pracovný čas iba na ranné.
Ďalšie podstatné otázky:
3. Na dobu určitú? Na akú konkrétne? Potom už nebudeš psychicky vyčerpaná, ak budeš robiť do 22:00?
4. Uvažuješ nad zmenou práce? Alebo nad zmenou životosprávy? Nie je v poriadku, aby si po rannej smene spala až do ďalšieho rána. Ľudia robia nielen 8 hodinové smeny, ale aj 12 či viac hodinové smeny a popri tom aj deti vychovávajú, varia, upratujú, obriaďujú záhradu. Rieš u lekára dôvod, prečo si tak unavená. Možno ti chýbajú vitamíny, minerály, možno potrebuješ mať pestrejšiu stravu. Možno potrebuješ hlavu nastaviť pozitívnejšie a prestať nariekať, že musíš pracovať. Ale ak si po škole, tak si mladá žena okolo 20 rokov a nie je normálne, aby si po 8 hodinovej rannej smene bola unavená tak, že po práci spíš až do ďalšieho rána. Rieš v prvom rade príčinu tejto únavy.