Práca na polovičný úväzok a odvody

puklica13
14. máj 2019

Dievcata ktore s tym mate skusenost...prosim o radu...ak zena pracuje na polovivny uvazok..cize riadne z platu plati odvody..a ma moznost este jednej prace na polovicny uvazok u inej firmy...ako je to v tom pripade s platenim odvodov?
Vdaka za relevantne rady

alenah31
14. máj 2019

@puklica13 platíš odvody z každého PP.

148terka148
14. máj 2019

Pokial viem tak odvody platis vsade len sa dohodni kde ti to budu zdanovat a kde ti budu robit danove priznanie.

grankosko
14. máj 2019

@puklica13 platí sa z každého pracovného pomeru 🙂

puticka7
14. máj 2019

ako ako. z kazdej prace sa jej budu platit odvody nie? ako len potom asko pisala @148terka148 to bude tazsie ked sa bude danove priznanie podavat

alenah31
14. máj 2019

@148terka148 zdaňovať jej budú príjem všade - akurát nezdaniteľnú časť základu dane na daňovníka si môže uplatniť len u jedného zamestnávateľa - a to je rozdiel. @puticka7 nič nebude ťažšie, akurát tomu zamestnávateľovi, ktorý jej bude robiť RZD prinesie potvrdenie o zdaniteľnom príjme zo všetkých ostatných zamestnaní. Rovnako bude postupovať ak si bude robiť DP sama.

tanikka
14. máj 2019

tak ako napísali babule, daň sa platí z každého pracovného pomeru

adma11
14. máj 2019

Ja mam 2 zamestnavatelov. U jedneho 1/3 uvazok a u druheho 1/2 uvazok. Danovu uľavu ( nezdanitelnu cast) si uplatnujem len u jedneho zamestnavatela, u druheho mi kazdy mesiac stahuju dan( musis na to sama upozornit druheho zamestnavatela ), aby ti stahoval daň kazdy mesiac. Ak budes mat male prijmy, potom sa ti to vyrovna v danovom priznani ( vratia ti cast strhnutej dane).

fokuska
14. máj 2019

@puklica13 Ako bolo napisane, z kazdeho praconeho pomeru platis dan, aj odvody. Tak isto si v pripade napr. PN, alebo materskej uplatnujes narok z kazdeho poistenia ;)

puklica13
autor
14. máj 2019

Vdaka za odpovede.Posuniem
🙂