ahojte mamičky, nenašla som nič k tejto téme, neviete náhodou ako to je....keby som nastúpila do práce na part-time (alebo napr. 75%) a moje dieťa ešte nemá 3roky, mala by som nárok na príspevok od štátu - tých 230eur v plnej výške, alebo je to iba nejaká časť v tom prípade??
Alebo rodičovský príspevok vo výške 199eur by som si mohla nechať do 3 rokov veku dieťaťa.
nemáte niekto osobnú skúsenosť ako to je? Ďakujem za každú radu
@liz_lemon super, dakujem za reakciu, len prave, ze na plny uvazok nechcem robit, aby som bola viac casovo flexibilna - tak uvazujem napr. o 75% - tak som iba chcela vediet, ci to aj vtedy plati 🙂 a tiez som pocula, ze je s tym vela byrokracie, preto je lepsie si nechat ten rodicovsky 199eur - a netreba vsetko dokladovat a nosit kazdy mesiac
@liz_lemon no musela by som ho dat do jasli....a byvame v Bratislave, statne jasle nehrozia, takze do sukromnych - ceny sa pohybuju od 400eur - takze s tymto by problem nebol ...len ja zvazujem, ci sa mi oplati ist do prace napr. na menej ako plny uvazok, ked tie jasle tolko stoja ( a ak by som nechcela dokladovat a behat stale po uradoch - tak si mozem nechat namiesto tych 230eur aj ten rodicovsky 199eur, nie?
@marci77 o prispevok na jasle nemusis ziadat ak nechces, ja napr. beriem iba rodicovksy, nechce sa mi vlacit doklady na urad... cize ak v BA mate schvalenych 230EUR, a za jasle das viac... a nestoji ti za behanie 30EUR mesacne navyse, tak nemusis... Pracovat popri rodicovksej mozes aj na 100%, to je tvoja vec, nezanikne ti narok na rodicovsky prispevok.
@simca06022011 jeeej, super, dakujem, to som potrebovala vediet, ako to je 🙂 Dakujem za radu dievcata 🙂
http://www.echoz.sk/index.php?option=com_conten...
len pozor, pisu tu nieco, ze sa musis odhlasit zo SP ako poistenec statu, lebo budu za teba platit odvody uz v praci...
@hanka_april vdaka za upozornenie, na to by som aj zabudla 😀 😉
@marci77 kludne mozes robit aj na cely uvazok, a dostanes aj cely prispevok alebo RP, je na tebe co si vyberies