Ahojte, pracuje niektora z vas na obecnom urade ako administrativny referent? Paci sa vam tato praca? Dakujem
@katica06 A za seba by si vedela povedat aj nejake negativa tejto prace? 🙂
Ja si myslím, že treba byť s každým “kamarát”, ak chceš mať take teple miesto aj po zmene starostu. V malej obci budeš zrejme len vymýšľať program na karneval, zabezpečovať sladkosti na Mikuláša alebo dávať pečiatku na tlačivá, či vyberať dane a hlásiť do rozhlasu.
Tažko povedať, práca s ľuďmi a peniazmi nie je ľahká, ale podľa mňa záleží aj od daného obecného úradu. Ja som sama na celú obec, samozrejme ešte starostka. Niektoré dni som dievča pre všetko inokedy si v kľude viem robiť svoju robotu. Pracovať na veľkom obecnom úrade mám tiež odskúšané ale za rovnakých podmienok by som sa tam asi nevrátila. Veľa záleží aj na konkrétnej náplni práce.
@popoluskaxy keď som robila iba to čo si napísala šak by som bola sakrametsky spokojná , ale to je iba 25% mojej práce
@katica06 ja nevravím, že je to tak všade, ale záleží od veľkosti obce. Ak máš v dedine 250 ľudí alebo rovno “malú obec” s 2500 obyvateľmi… tak tam už je to o inom.
@popoluskaxy obec do200obyvateľov de dosť malá
Zeny prosim vas, tie co pracujete na obecnom urade v malej dedinke a zamarodujete kto vas zastupuje ak vobec niekto? Mam totiz problem s vybavenim nejakych veci a starosta tvrdi, ze musim cakat kym sa pani vrati z PNky ale co ak bude PN 2 roky…. Dakujem
@katica06 áno, malá, ale aj take sú. Zadávatelka témy môže byť práve z takej obce.
@popoluskaxy Nasa obec je trosku vacsia,cca 1300ob. Zatial co viem, mala by som mat na starosti toho viac 🤷♀️ Celkovo ma zaujimaju vyhody aj nevyhody takejto prace, lebo v statnej sprave som este nepracovala.
hlavne to nie je štátna správa... ale verejná správa 🙂 administratívny referent je široký pojem... závisí od náplne práce
@popoluskaxy to srandujes? Nase pracovnicky tahaji vkuse nadcasy co nic nestihaju. Ze vymyslat program 😄 Odpadla som. Treba viest vsetky ekonomicke zalezitosti, uctovnictvo...
tak u nás na OÚ keď prídem tak všetky si čítajú na nete noviny... 😀
asi toľko majú roboty...🙄
Áno😉