Práca na mestskom úrade ako pokladnička - skúsenosti

nikuska37
6. máj 2021

Ahojte chcela by som sa opýtať,či máte skúsenosti s prácou na mestskom úrade ako pokladník . A ako prebieha pohovor na danú pozíciu. Bohužiaľ vyžadujú tam strednú ekonomickú školu, čo nemám . Ale prax s pokladňou spĺňam .

mamina321
10. máj 2021

@nikuska37 nerobím síce pokladničku na MsU alebo na ekonomickom odbore. A preto vyžadujú ekonomické, lebo pokladníčka príjem hneď aj účtuje, chodia tam ľudia platiť rôzne poplatky, dane, príjmy. A akú máš školu? Treba vyskúšať.

nikuska37
autor
11. máj 2021

@mamina321 Vieš, čo ja mám ukončenú strednú biotechnológia-farmakologia a výšku sociálna práca .. ale mám skúsenosti 4 roky práva v obchode ako zástupca vedúceho , a práca s pokladňou aj s počítačom . Tak neviem ..a pohovor prosím ťa nevieš ako prebieha načo sa zamerajú ... Mne potom pani odpísala z mestského úradu ,že čo sa týka praxe je dostačujúca ... Len sa bojím toho vzdelania že nemám ekonomické ...

mamina321
11. máj 2021

@nikuska37 nemyslím si že by mal byt až taký problém so vzdelaním, väčšinou je v prac. ponuke uvedené či požadujú stredoškolské alebo vysokoškolské, a je pre nich zaujímavá aj prax. Záleží koľko uchádzačov sa ozve, podľa toho budeš mat šancu.
Napr u nás bolo za posledného polroka celkom dosť voľných pozícii, a ľudia sa až tak nehlásia do verejnej správy, na každú pozíciu max 5 uchádzačov, dokonca raz len jeden, cize ho zobrali, lebo bol najlepsi v tej chvíli.
Pýtajú sa väčšinou len na skúsenosti, treba rozprávať všetko aj dopodrobna čo si robila. A v ponuke aj píšu čo by mal uchádzač ovládať, myslím zákony, tak tie si prejsť.

nikuska37
autor
13. máj 2021

@mamina321
Ďakujem veľmi pekne áno je uvedené ,že stačí stredoškolské vzdelanie ekonomicke .. to bohužiaľ nespĺňam lebo strednú mám chemickú a výšku sociálnu prácu ..mna by mohlo zachrániť ,len tá prax s tou pokladňou a s počítačom🙂 uvidíme nechám sa prekvapiť, či má vlastné aj pozvú ... Asi bude záležať koľko uchádzačov bude a kto bude najlepšie spĺňať podmienky... Idem si teda naštudovať tie požiadavky poriadne 🙂

mamina321
14. máj 2021

@nikuska37 nemyslím že by mal byt až taký problém to chemické vzdelanie... ono sa posudzuje človek ako celok, keď si zvladla takúto celkom náročnú strednú školu a potom VS hoci je to soc.praca tak zrejme ti to v hlave pali a vždy na danú pozíciu aj niekto zaškolí. Cize možno zoberú radšej teba ak sa im budeš pozdávať ako niekoho kto hoci ma ekonomickú strednú ale nebude sa javiť šikovne. Tak berú aj ohľad na to či ten človek zapadne do kolektívu, ak je nejaký “cudný” tak ho nezoberú. Treba byt uvolnení na pohovore a rozprávať kľudne, žiadne stresy. A zavolať by mali každého kto si dá žiadosť na uvedenú pozíciu.