Dievcata je tu niektora z Vas ktora pracovala ci uz na riecnej alebo zaoceanskej vyletnej lodi???? 🙂 Zaujimalo by ma vsetko okolo toho, viem ze je to tazka praca kde sa pracuje 7 dni v kuse ale velmi ma to laka 🙂
@malinka158 podľa toho, aká profesia... a neboj, nepracuješ 7 dní v týždni, máš aj voľno, akurát nemáš veľmi kam vypadnúť 🙂 pokiaľ si bezdetná, tak určite choď, je to skvelá skúsenosť aj osobná aj profesná, keďže tá práca je tam veľmi náročná, aj ďalší zamestnávatelia sa na to v životopise pozerajú pozitívne...
@sissy27 aj ty si pracovala na lodi? 🙂 🙂 🙂 ja by som chcela skusit chyznu alebo casnicku,barmanku. Problém je v tom ze som vystudovala uplne nieco ine a nemam ani ziadnu prax v tomto odbore takze ma agenturi odmietaju ☹ ☹ ☹ chcem si urobit barmansky kurz tak dufam ze sa to potom uz podari 🙂
To je problém, ak nie si vyučená ani nemáš vzdelanie. Najprv si zisti čo akceptujú a potom si doplň.
@malinka158 na chyžnú nepotrebuješ extra vzdelanie alebo kurz, čo sa týka čašníkov a barmanov, tam majú prednosť tí s praxou... dôležité je vedieť dobre jazyk na akejkoľvek pozícii nie len kvôli klientom, ale aj kvôli posádke - keďže kolegov budeš mať z celého sveta a nadriadený sotva bude slovák 🙂 kedysi požadovali výbornú angličtinu plus ďalší jazyk, neviem ako je to teraz, ale záleží na spoločnosti a pozícii... môžeš skúsiť aj práce ako napr. animátor, hosteska a podobne, ak si športovo zdatná, tak si sprav nejaký kurz a môžeš robiť inštruktorku napr. aerobicu a podobne... tieto pozície síce menej zarobia ako čašníci, ale zas je viac voľna 🙂
a presne ako píše @natalym - porozmýšľaj, čo by si chcela robiť,pozisťuj, čo požadujú a podľa toho sa zariaď... loď je taký zmenšený svet, uplatnia sa tam prakticky všetky profesie a pre mladú babu bez záväzkov je to úplne super 🙂
@sissy27 prave ze uz aj na chyznu požaduju niekolko rocnu prax ☹ mam problém sa zaměstnat jako chyzna aj niekde tu v nejakom hotely iba preto ze nemam prax, uz my to pride az na hlavu postavene. S jazykom problém nie je, teraz pracujem ako opatrovatelka v Rakusku. Ja by som chcela ist vylucne na nemecke riecne lode 🙂 animatori, instruktori a podobne robia skor na zaoceánských lodiach, tam je zase potrebny STCW kurz ktory tiez nieje najlacnejsi 😒 a co som citala tak tam sa aj dlhsie caka na pracu ☹
ja mam skusenost na zaoceanskej lodi, bola to drina - 7-8 mesacne kontrakty bez dna volna! 12-16 hodin denne na nohach ale aj keby som toto vsetko dopredu vedela sla by som znovu. bola to skusenost na nezaplatenie, videla som kusisko sveta a spoznala kvanta ludi.
kamosky co sa vratili, neskor zacali pracovat na riecnych lodiach a tam si to nevedia vynachvalit. pokial si bez zavazkov, urcite chod.
Moj priateľ pracoval na lodi cca 7 rokov. ja som tam bola iba 2 týždne.. a to ako na dovolenke. Neviem ako je to teraz ale vtedy sa to aj vyplatilo . Pracoval na riečnej Rumunsko až hore holandsko. Plavili sa nonstop. ako začala sezóna až kým neskončila. Domov chodil iba keď čerpal dovolenku. žiadne 7dňové plavby. Ale vravím tak to bolo pred ť rokmi. odvtedy je doma 😀 Ale náš známy sa plavil na zaoceánskej lodi .. juuj načastejsie Caymanské ostrovy. Vravel že to je raj. ale namakáš sa na lodi. nonstop si k dispozícii.
Tak ako píše @tictactoe ak nemáš záväzky tak choď.. je to skvelé. ja som tiež chcela ísť ale drahému sa stal úraz a už zostal na súši 😀 Veľa získaš, minimálne si precestuješ kus sveta.
@tictactoe fuu tisko ti zavidim 😀
@tinushka13 ak sa mozem opytat na akej pozicii pracoval tvoj priatel? Pre aku lodnu spolocnost pracoval? 🙂
🙂 prave preto ze este nemam partnera ani deti tak by som to chcela skusit. Pracovat niekolko mesiacov v kuse a byt stále k dispozicii uz viem ake je. Len jako som uz pisala vyssie nemam prax na ziadnej pozicii. Najprv to budem asi nejako musiet skusit na susi a možno sa to neskor podari 🙂
@malinka158 aj ja sebe 😀 mi to pride ako pred sto rokmi keby som tam bola... btw, skusenosti sa na papieri vzdy daju vymysliet. ked prides na lod, tak ci tak pojdes najskor na college - zaskolenie, teda na zaoceanskych to tak je.
@malinka158 Pracoval ako kuchár. Ja som mala nastúpiť ako housekeeper 😀 ale nieco mi do toho prislo. Vtej dobe nebol problem. tiez som nemala skusenosti. ale vzali ma nakonic na vysku tak som to nevzala. Neviem pre aku spolocnost to bolo. Veru nepamatam sa. ale viem ze kazdy stvrtok mali zastavku v BA a stavli tu az do piatka a naobed vyrazili dalej. 😀
@malinka158 Viem len to že bola nemecká riečna lod. ale názov netuším.
@tictactoe na riecnych co viem tak ides hne makat 😀 vies vymysliet sa to da ale skor ci neskor si myslim zeby na to prisli, predsa len je vidiet kto uz robil danu pracu a kto nie 😀 😀
@tinushka13 ja by som tiez najradsej pre nemecku lodnu spolocnost alebo svajciarsku 🙂 a to si tam robila aj nejaky pohovor na chyznu?
@malinka158 Tak ja som to mala viac menej vybavené cez priateľa.. ale áno robila som pohovor s manažerkou . bol vedený v AJ keďže moja nemčina bola rokmi zaprášená. Na tieto lode chodia väčšinou USA dôchodci 🙂 takže Aj sa mi hodil. a inak na lodi sa naučíš jazyk raz dva tri.. ani nevieš ako. budeš nútená takže to je na tom veľké plus. Ale čo sa pýtali napohovore už neviem.
Ja som pracovala na nemeckej lodi MS Royal Gloriana ****. Mala som nastúpiť ako chyžná, ale bolo voľné jedno miesto v práčovni a ja som nechcela čakať, tak som zobrala to. Je to super skúsenosť. Síce sa človek narobí, ale spozná veľa ľudí, veľa pekných miest, veľa zážitkov. Bola som tam 5 mesiacov. Keďže mi chýbal manžel a prišiel do toho zdravotný problém, s ktorým mi ani doktor na palube nevedel pomôcť, tak som dala výpoveď a v Bratislave vystúpila. Pre človeka bez záväzkov je to fajn skúsenosť. Len dodám, že predchádzajúcu prax chyžnej som nemala. Jediné, čo sa mi nepáčilo bolo, že pôvodne sme mali zarábať 700 eur ale pred nástupom nám plat znížili na 500 eur (bolo to pred 9 rokmi). V tom čase na iných lodiach zarábali viac.
@janeta21 ahoj, dakujem za prispevok 🙂 jako si pisala ze to bolo před 9 rokmy vtedy boli pre priajtie na lod asi ine podmienky. A to si sla cez agenturu alebo cez nejaku znamost? 🙂
Cez agentúru, ale pohovory robil nejaký nemec. Už si nepamätám, či to bol majiteľ alebo niekto z vedenia nemeckej spoločnosti.
@janeta21 a mohla by som pekne poprosit nazov agenturi? bola si snou spokojna?
Bola to agentúra Interland and Sea Contract z Popradu. Ak by som ešte raz išla, tak cez inú agentúru, niekde kde personál dostatočne finančne ohodnotia.
@janeta21 o tejto som este vobec nepocula 😒 s Popradu poznam iba Concordia agency
Moje dve bývalé kolegyne z lode s ktorými som bola spolu v kajute, robili potom ešte niekoľko rokov aj potom na lodiach. Jedna až doteraz. Potom si už samé vedeli nájsť robotu a dobre platenú.
@janeta21 v kajute ste boli po 3? a ake to tam bolo ubytovanie a taak? 🙂
kamarat mi robi na jednej lodi pomocneho kuchara- nejaka luxusna. Je slobodny, robi to uz 8 rokov, penazi ma do bludu lebo ich nema ani kde minat na tej lodi, videl polovicu sveta lebo ked zakotvia v nejakom pristave ma aj on pauzu. Nerobis vkuse, on ma dennu, nocnu, volno.. na striedacku. Ak si slobodna, mas overenu agenturu, vies nejaky ten jazyk - chod. 🙂 Kebyze nemam fobiu z mora a jazera ta by som sla i ja : D
Malinka158, podarilo sa ti potom zamestnat na tej lodi? Tiez som teraz nasla ponuku chyzna na riecnej lodi a uvazujem nad nou. Nemam vsak tiez ziadnu prax a navyse mam uz 35 rokov, tak neviem ci mam vobec nejaku sancu ☹ Najde sa tu niekto s aktualnymi skusenostami? Dakujem.
Zdravim ja by som sa chel spytat cez ake agentury alebo ako je najlepsie si najst pracu na lodi ?... Alebo osobne v pristave ? Pracovna pozicia hocijaka kurzy nejake mam len neviem ako sa dostat k nejakej praci :D diki za odp.
@miraliska dakujem no u mna je to uz neaktualne
nikto nic 😒