Práca na Inšpektoráte práce

fruitys
26. apr 2024

Ahojte,

pracovali ste/pracujete niekto na inšpektoráte práce, resp. poznáte niekoho takého?
Aké sú vaše/ich skúsenosti, aký ste mali kolektív, v akých vekových kategóriách sú tam väčšinou zamestnanci, odporúčali by ste takú prácu?

koniarova
26. apr 2024

@fruitys aké máš osvedčenia?

fruitys
autor
26. apr 2024

@koniarova bezpečnostného technika, ale o to teraz veľmi nejde

nelca84
26. apr 2024

@fruitys to sa neda takto zovseobecnit, niekomu to moze vyhovovat, inemu nie. Nie je to typicka kancelarska praca, zalezi co ocakavas.

gabrm
26. apr 2024

@fruitys
Ja by som mal asi aj strach vykonávať takú robotu,tak isto aj kontroly PN zo sociálnej poisťovne. A to nie som typ človeka čo mal v živote z niečoho/niekoho strach. Ano robíš si len svoju prácu,ale nevieš kto si ťa zapamätá a pri nejakej príležitosti ti to dá adekvátne pocítiť. A zvlášť pokiaľ máš deti alebo vnúčence.

fruitys
autor
26. apr 2024

@nelca84 rád by som mal prácu, ktorá nie je stresujúca (áno, aj toto je subjektívne) a kde je dobrý kolektív, bolo by fajn, ak by tam boli aj ľudia mladších ročníkov... a rozmýšľam nad týmto, či si tam podať žiadosť či nie a podobne, nechcem riešiť vypisovanie dokumentov a prípadný pohovor ak to bude niečo, čo nebude pre mňa

fruitys
autor
26. apr 2024

@gbrm takto som o tom neuvažoval, čo som si zatiaľ všimol, sú nejaké negatívnejšie príspevky v jednej skupine na fb :D každopádne ďakujem za pohľad

koniarova
27. apr 2024

Keď nechceš stresujúcu prácu, prečo si si preboha vybral toto? Veď to musí byť veľmi náročná robota. Tie kontroly by ma zabili, keď na to človek nie je stavaný.

nelca84
27. apr 2024

@fruitys je to urcite psychicky narocna praca, ides nevies kam, aki ludia tam budu + velka zodpovednost... asi to nebude pre teba podla toho co pises

fruitys
autor
27. apr 2024

@koniarova @nelca84 mám totižto výšku s podobným zameraním, tak človek to má furt v hlave, že môže pracovať v takejto oblasti - mať niečo odborné... nedávno som tu riešil druhú výšku, denné štúdium, kam by som možno šiel na druhý rok, ale zas by som bol bez peňazí asi... neviem čo robiť , toto bozp a požiarna ochrana ma furt prenasledujú :D

koniarova
27. apr 2024

@fruitys prečo radšej nerobíš bezpečáka či požiarneho technika? Ale aj to sú stresujúce zamestnania. Celá táto oblasť je náročná.

fruitys
autor
27. apr 2024

@koniarova riešil som aj to, nechcem to rozpisovať... možno by to bolo pre mňa, ja fakt neviem. Na jednej strane mi to príde fajn, pretože človek to môže robiť neskôr na živnosť, zarobiť to vie tiež, na druhej strane, asi vždy mi to prišlo suché a že ma to nebaví tak, ako by som chcel a často sa točím v cykle - neodborná robota (pri ktorej mi bozp/po príde ako čistá a dobrá robotka) a potom bozp/po (pri ktorom furt vajatám, či ma to baví a pozerám po iných profesiách,).... čiže asi takto :D

koniarova
27. apr 2024

@fruitys no máš to ťažké. Drzim palce, aby si sa dobre rozhodol. Ja robím BOZP aj PO a neznášam túto robotu. Ešteže len v malej firme, kde všetko ako tak klape.

nelca84
27. apr 2024

@fruitys skus si pozriet zakon 125/2006 o inspekcii prace, najma paragrafy 2, 3, 12 a 13 aby si mal predstavu o com je inspekcia prace a ake su pravomoci a povinnosti inspektora... mozno budes mat jasnejsie, ci by to bolo pre teba
pripadne mi napis ss

fruitys
autor
27. apr 2024

@koniarova a kvôli čomu tú prácu nemáš rada? ale áno, tiež ti držím palce, aby sa to v tvojom pracovnom živote zlepšilo a mala si rada to, čo robíš

@nelca84 mám ho otvorený, vlastne je to jedna z podmienok, že človek má mať základný, informatívny prehľad aj v tomto zákone... pozriem si ho podrobnejšie
ďakujem, ozvem sa)