Práca na doma - reálne skúsenosti

borittaa
11. sep 2024

Ahojte, chcem odísť za priateľom do zahraničia, no zatiaľ kým si tam niečo nájdem, chcela by som pracovať aspoň z domu. Na internete je toho mnoho ale v konečnom dôsledku, ak sa niekomu ozvem ide len o katalógový predaj, herbal life, call centra a podobné. Preklady alebo písanie článkov som už skúšala osloviť tiež ale zatiaľ sa nik neozval. Ak má niekto reálnu skúsenosť s prácou na doma sem s tým. Poprípade na akých stránkach fb alebo internetových mám hľadať? Ďakujem.

katariiinkaa
11. sep 2024

Tak záleží čo vlastne vieš. Ak si dobrá v písaní a máš skúsenosti, dobrých copywriterov hľadajú stále. Ak sa pohybuješ alebo rozumieš marketingu, stále vidím množstvo skvelých ponúk na remote prácu práve v tomto odvetví. Ja napr. pracujem remote v oblasti marketingu už asi 6 rokov, je však dôležité aby si aspoň niečo vedela. Prípadne si môžeš nájsť na začiatok nejakú stáž, kde berú aj začiatočníkov a kde ťa do všetkého zasvätia - takto som začínala napr. aj ja. Ďalej sa už potom vieš pekne posúvať.

dettilv
11. sep 2024

@katariiinkaa prosím ťa kde sú ponuky na copywriterov?to by som zase brala ja ✌️

katariiinkaa
11. sep 2024

@dettilv vidím to hlavne na Pretlaku, prípadne na LinkedIn bežne 🙂 stále sa tam objaví nejaká nová ponuka

evkaa23
11. sep 2024

Hľadaj si na prácu v korporáte (IBM, Dell, Swiss Re...). Veľa korporátov ponúka aj možnosť práce z domu a dokonca, si ľahšie nájdeš potom prácu v zahraničí - len sa necháš preložiť v rámci firmy do zahraničia na nejakú podobnú pozíciu ako máš.

katkaseiner
12. sep 2024

akukolvek pracu "na doma" si najdes, pocitaj s tym ze by si mala pracovat vacsinu roka zo SR. Malo zamestnavatelov povoluje pracu zo zahraničia prave z daňových dovodov

katkaseiner
12. sep 2024

akukolvek pracu "na doma" si najdes, pocitaj s tym ze by si mala pracovat vacsinu roka zo SR. Malo zamestnavatelov povoluje pracu zo zahraničia prave z daňových dovodov

sofiia87
12. sep 2024

korporaty stahuju ludi spat do officov a vacsina z nich uz nefunguje na full HO. Relocation napr tiez nie je uplne samozrejma vec, u nas je minimum ludi, ktorym by umoznoli relocation a urcite to nebude newcomer na entry level pozicii. A ako spominali baby vyssie, nemozes sa len tak zamestnat v Sr a robit zo zahranicia. Odporucam hladat uz priamo tam kam sa stahujes

dancingqueen321
15. sep 2024

@sofiia87 presne tak, nehovoriac o vyssie spominanych firmach, z ktorych jedna je v stadiu prepustania, do dalsej sa nedostane, ak nie je ITckar, project manazer ci kontultant, alebo protekcna. A v dalsej mizerere platy a tiez nemaju HO uz hodne dlhu dobu, ak sa samozrejme vobec ozvu so zaujmom o pohovor.