Ahojte, viem, že mi tu napíšete, že normálna práca na doma neexistuje, resp nie taká, ktorú myslím.
Viem vysivat háčkovať, pliesť, čo niekedy dobre vynasalo, tak 10 rokov dozadu, ale už je to skôr ako hobby, sem tam privyrobok.
Chcela by som nejakú prácu, aspoň 300e mesačne, do práce nemôžem ísť, lebo mam doma dieťa, ktire chodí do škôlky, ale keďže chodíme po lekároch, tak zatiaľ chodí len na 4 hodiny. Od septembra už by mala nastúpiť na celý deň. Dovtedy potrebujem nejaký aspoň malý príjem.
Moja smola, že celý život som robila len predavačku a aj sa s tým uspokojila, lenže teraz nikto nechce predavačku od pondelka do piatku aj to od 8-12tej.
Neovládam veľmi cudzie jazyky, angličtinu tak možno základy 🙄 a účtovníctvo tiež nie.
Čo by som mohla robiť, čo hľadať, kde?
Táto naša krajina sa ktovie kedy posunie niekam dopredu... Čo to je "Chcela by som nejakú prácu, aspoň 300e mesačne"? Ľudia, každý jeden si musí povedať chcem prácu aspoň za 2000 mesačne, 3000, idem za tým, vyberiem si školu hneď na či počas základnej podľa toho čo chcú a potrebujú firmy, pracujem na sebe a dostanem to... Nie kde zarobím aspoň málo ale kde zarobím čo najviac. Ok, viem šiť či pliesť ale nebudem to robiť za 5€, spravím z toho biznis tak že moje svetre pôjdu po 150€ ako tie Nórske. Buď sa niečo naučím alebo viem a idem do toho...
Skús call centrum. Je to náročné a málo platené ale tých 350€-400€ by si zarobiť za polovičný úväzok mohla.
Upratovanie, pomoc v domácnosti, podľa toho kde bývaš, či by bol dopyt. Opatrovanie - starých ľudí len pribúda... no toto sú roboty za minimálku.
Si na urade práce? Nechapem, ze nejdes na nejaky kurz, vzdelavaj sa, pracuj na sebe. Nehladaj pracu, aby som zarobila aspon 300. Hladaj pracu, ktora ta bude bavit a ziskas ovela viac.
@hiro na jednej strane možno pravda.. Na druhej strane, kto by ti predával tovar v obchode, vynasal kontajnery, pripravoval v sklade tovar z eshopu.. Kebyže je každý taky ambiciózny.. 😉 podľa mňa je skôr smutne v tomto štáte, ze v dnešnej dobe človek aj keď poctivo pracuje v nejakej takéto práci, žije z výplaty do výplaty a musí jest najlacnejšie potraviny, ledva zaplatí bývanie a nič z toho života nemá, lebo mu neostane na nejaké zážitky výlety dovolenky.. Napríklad taká slobodná mamička..
No z domu asi nic okrem call centra. A ostatne ti uz poradili.
Joj a prečo by okrem callcentra nemohla nič ine z domu? Jasne, že môže. Čokoľvek.
Treba popustiť uzdu fantázií... môžeš byť spisovateľ, copywriter, robiť nejaký handmade... keď si nezamestnaná, je priam hriech nevyužiť to a nezrobiť zadarmo nejaký kurz a v tejto oblasti sa potom pohybovať.
Alebo vymyslieť niečo iné... event napríklad... Základ je nezaspať na vavrínoch...a 300€, to mám mesačne akurát tak na inkaso.
No len kurzy momentálne nechcú preplácať, že nie sú peniaze. Zisťovala som to...skus mestke stránky fb, napísať ze napr. Umyjes okná pred Vianocami, alebo ponúkaš upratovanie...niečo také by som zatial
@thirstymonk handmade ti 300€ mesacne nehodi.... To by si musela mat nieco extra originalne. Copywrite to tiez musi ovladat a nie ze teraz som doma a toto znie dobre, idem... Keby to vedela, nepotrebuje radu a uz davno to robi....
@iwesska a kde chcú upratovanie doobeda? Všade, kde som sa bola pýtať, tak od 15tej do tej 19tej.
@13uzivatelka11 Kto by predával v obchode? Vynášal kontajnery? No co myslíš že keď ostane jeden posledný? Aký mu dajú plat? Kráľovský. A o tom to je. Čím viac ľudí bude chcieť mať vyšší plat a nebude chcieť robiť za málo tak to pomôže aj tomu poslednému ktorého zrazu ocenia zlatom.
A prečo neskusis to call centrum? Napr .Ipsos,smeny si volis ,tak,ako pitrebujesmPracujes doma a tych 300eur si zarobis.
Závisí odkiaľ si. V BA a okolí poznám veľa ludi ktorí majú upratovačky a práveže väčšine chodia doobeda pokiaľ sú v práci, aby došli do uprataného
Upratovat domacnosti napriklad?
@thirstymonk Ty vobec nevies o com je copywriting,ked napises takuto hlupost zene,co robila doteraz upratovacku. Ja copywriting robim a je sakra tazke sa presadit,hlavne teraz v dobe AI.
@iwesska to sice ano, ale pisat vie kazdy. Aj upratovacka. Ze bude mat nahovno stylistiku, to je ina rec. Ja som developer. A spolupracujem s iks copikmi.
Takze urcite z nej bude copik skor ako java developer, co povies? 🙂
@thirstymonk Pisat vie kazdy...no ked myslis. To nie je pisanie do dennicka,to su predajne texty. A ked nevies co je SEO, linkbuilding co taka upratovacka bezne nevie, tak urcite bude o jej sluzby zaujem.
@iwesska Nevie, ale mám za to, že sa to dokáže naučiť skôr, ako by sa naučila napríklad programovať. Len to som tým chcel povedať, v žiadnom prípade som nemal na mysli, že copik môže byť hocijaky debil, len preto, že vie písať. Ak to tak vyznelo, tak sa ospravedlňujem.
Z domu zo svojimi skusenostami jedine tak callcentrum. Preco nejdes upratovat,ked je maly v skolke? Vtedy hadam nemusis byt doma,ci?