Prosím Vás neviete ako to je od noveho roku podľa zákonníka práce na dohodu pre mamičky na MD ? Chcem sa spýtať či je niaka presná suma do výšky kedy si môžem zarobit na dohodu a neprísť o rodičovský príspevok ďakujem.
@mixinka298 o RP neprides nech by si zarobila aku kolvek sumu, ale musis sa ist do socialnej poistovne odhlasit z dochodkoveho poistenia, co za teba plati stat, ale ked ti dohoda skonci - ak je kratkodoba, tak sa po nej zasa mozes ist prihlasit do SP na to dochodkove
dobry vecer mam jednu otazku,pracujem na dohodu a po novom nam strhavaju vsetky odvody rovnako ako u zamestnancou.som momentalne na pn a neviem ci my bude pn-ka vyplatena.vie my niekti poradit.dakujem
@monika123654 ak si na dohodu s pravidelným príjmom tak PN bude vyplatená.
ked by som mala kratkodobu dohodu povedzme na jeden mesiac, co vsetko musim ja urobit, okrem toho ze do SP sa musim ist odhlasit a potom zas prihlasit, do ZP netreba nic? a po skonceni roka co musim urobit? podat aj Danove priznanie? musim sa rozhodnut ci to zobrat alebo nie, ale keby z toho bolo vela vybavovaciek tak radsej to necham tak
a teraz zamestnavatel by za mna platil odvody ako keby to bol normalny zamestnanec?
dakujem
@mixinka298 zarobiť môžeš koľko chceš, o RP neprídeš.
Ale ak robíš na dohodu počas RD , tak prídeš o dôchodkové poistenie ktoré za teba platí štát.
Výhodnejšie je pracovať na živnosť, odvody do SP neplatíš , do ZP tiež nie ak neprekročíš ročný príjem 2918 e a dáke drobné.