Práca na dohodu pri evidencii na ÚPSVaR

18. aug 2021

Dobrý deň, chcem sa spýtať máte niekto skúsenosť s prácou popri evidencii na úrade prace ? Som evidovaná a mám možnosť sa zamestnať na dohodu na zástup na 2 týždne. Tak moja otázka znie aký je postup, čo mi treba doložiť na úrad prace. Ďakujem

soja88
18. aug 2021

Stačí na UP minimálne 1 deň pred nástupom poslať dohodu. Popri evidencii na Up môžeš odrobiť max.40 dni, ak to prekročis si vyradená

autor
18. aug 2021

@soja88 a počet hodin na deň tam nieje nejak obmedzený ? Môžem robiť aj 12hod denne len nesmiem prekročiť tie 40 dni ? Ďakujem

lucka_ke
18. aug 2021

podľa toho o akú dohodu ide, Dohoda o pracovnej činnosti je obmedzená na 10 hodín týždenne, Dohoda o vykonaní práce 350 hodín ročne (ram by si mohla pracovať aj tých spomínaných 12 hodín denne)
ale pozor, počítajú sa dni trvania dohody, nie počet skutočne odpracovaných dní - čiže ak ti dohoda začne 2.9. tak od tohto dátumu 40 kalendárnych dní, aj keby si skutočne odpracovala len 10)

autor
18. aug 2021

@lucka_ke aha už rozumiem ... ďakujem pekne to som nevedela že 40dni od začiatku dohody ..

severkats
18. aug 2021

ešte netreba zabudnúť, že sa sleduje aj výška príjmu z tejto dohody. Ak je vyššia ako živ. minimum, tiež budeš vyradená z evidencie.

riami78
3. dec 2021

@severkats Ahoj, dočítala som sa, že príjem z dohody za 11/2021 nesmie byť vyšší ako 218,06 eur. Jedná sa o čistú mzdu, že? Aby som to neprešvihla. Ďakujem.

severkats
3. dec 2021

@riami78 práveže pozor v hrubom

riami78
3. dec 2021

@severkats už som našla v starších prispevkoch. Ale ďakujem.

hylary
8. aug 2022

@lucka_ke prosím ťa tá dohoda o pracovnej činnosti kedy môžem robiť maximálne 10 hodín v týždni je este nejak obmedzená? Tiež tam platí že len 40 dní v roku?

lucka_ke
8. aug 2022

@hylary ak si evidovaná na úrade práce tak áno, 40 dní a mesačne max. ako bolo napísané v predch. príspevkoch

hylary
8. aug 2022

@lucka_ke a po uplynutí tých 40 dní mi môžu dohodu obnoviť?

lucka_ke
8. aug 2022

@hylary ak chcú ostať v evidencii úradu práce tak nie

hylary
8. aug 2022

@lucka_ke tak toto je sila.. a čo mam akože z toho že budem niekde brigádovať 40 dní? Ja som si chcela privyrobiť pár eur k podpore ale vidím že v tomto debilnom štáte to nie je možné.. také podmienky aké dali sú ľuďom akurat na prd

lucka_ke
8. aug 2022

@hylary však ale oni sa snažia mať čo najmenej ľudí v evidencii a ak si niekto dokáže nájsť prácu nie je dôvod, aby bol v evidencii... však sa odhlás, brigáduj a potom sa prihlás znova

hylary
8. aug 2022

@lucka_ke prídem o podporu tým padom

lucka_ke
8. aug 2022

@hylary neprídeš, prestanú ti ju vyplácať a potom keď sa znova zaeviduješ si ju dočerpáš - máš na to 2 roky

hylary
8. aug 2022

@lucka_ke aha. Tak to som nevedela . Dik 👍