Práca na dohodu popri materskej

simonaluk
20. sep 2022

Ahojte, chcela som sa ešte spýtať že keď mám možnosť pracovať na dohodu , brigádu ... Dá sa to ešte popri materskej ktorá mi končí 26 Septembra alebo radšej počkať keď budem poberať rodičovský a tak môžem na tu brigádu... ( Prípadne keď pôjdem počas materskej či to nebude vadiť keď že ešte budem evidovaná na Soc.poistovne ) ? Zajtra mám pohovor tak aby som vedela či môžem hneď alebo ešte radšej počkať,či to nebude vadiť pri schvaľovaní toho rodičovského

lienka.7
20. sep 2022

@simonaluk mozes pracovať aj popri MD, len nie na PP z ktorého mas vyplacane materske. Cize dohoda je úplne OK. Aj iny PP na ciastocny úväzok. Len si daj pozor, aby ti to pripadne neovplyvnilo dalsiu matersku (aby sa ti nerátala z tej mini dohody). Treba dohodu s nepravidelnym príjmom, bez odvodov.
Baby ti asi skôr poradia @zalka @alenah31

lilinka88
20. sep 2022

@lienka.7 môže byť dohoda aj s odvodmi. Ďalšiu materskú by ovplyvnilo ak by sa počas RD vrátila späť do pôvodného zamestnania

simonaluk
autor
20. sep 2022

@lilinka88 ahoj ,tak keď dobré chápem tak v momentálne to vadiť nebude ,len keď pri druhom dieťati ( materskej by to mohlo ovplyvniť)

lilinka88
20. sep 2022

@simonaluk ak by ti to ovplyvnilo ďalšiu materskú, tak len pozitívne,že by si si ju uplatnila aj z tej dohody, za predpokladu,že budeš spĺňať podmienky. Pokiaľ budeš v pôvodnom zamestnaní,z ktorého čerpadlá materské, nasledne na RD a opäť by si otehotnela, uplatňuje s si materské z toho PP a teda dohoda ti výpočet neovplyvní

simonaluk
autor
20. sep 2022

@lilinka88 tomu chápem len neviem čo sa týka toho momentálne že napr.nastupim zajtra na brigádu, ale materská mi končí až 26.Septembra,je možnosť že mi nepriznajú plný vyšší rodičovský? Mňa momentálne zaujíma len to lebo viete nechcem si to dobabrat

simonaluk
autor
20. sep 2022

@lilinka88 keďže ešte budem evidovaná v soc.p. že poberám materskú a ktomu tá dohoda o brigáde to im bude asi ukazovať už :/

lilinka88
20. sep 2022

@simonaluk popri MD môžeš pracovať na čiastočný úväzok, na plný nie. Čo sa týka RP, ten vypláca UPSVaR a popri poberaní RP môžeš pracovať koľko chceš. Vyšší RP sa viaže na nárok na materské,nie na PP

simonaluk
autor
20. sep 2022

@lilinka88 okey vďaka 🙂

janamaca
12. okt 2022

@simonaluk ahoj, zapojim sa, prosim som teraz na RD s prvym dietatom a pracujem na dohodu. cakame druhe dieta s ktorym nastupim na matersku 3.3.2023, prosim dohodu mam ukoncit k 3.3.2023 alebo den skor. tak aby mi aj z nej pocitali vysku materskej.

dakujem za radu.

lilinka88
12. okt 2022

@janamaca ak chceš,aby sa ti aj mzda z dohody počítala do materskej, musíš si požiadať o materské z PP aj dohody zvlášť,na každé jednu žiadosť a zároveň z oboch PP musíš spĺňať podmienku 270 dní NP