Ahojte, chcela som sa ešte spýtať že keď mám možnosť pracovať na dohodu , brigádu ... Dá sa to ešte popri materskej ktorá mi končí 26 Septembra alebo radšej počkať keď budem poberať rodičovský a tak môžem na tu brigádu... ( Prípadne keď pôjdem počas materskej či to nebude vadiť keď že ešte budem evidovaná na Soc.poistovne ) ? Zajtra mám pohovor tak aby som vedela či môžem hneď alebo ešte radšej počkať,či to nebude vadiť pri schvaľovaní toho rodičovského
@simonaluk ak by ti to ovplyvnilo ďalšiu materskú, tak len pozitívne,že by si si ju uplatnila aj z tej dohody, za predpokladu,že budeš spĺňať podmienky. Pokiaľ budeš v pôvodnom zamestnaní,z ktorého čerpadlá materské, nasledne na RD a opäť by si otehotnela, uplatňuje s si materské z toho PP a teda dohoda ti výpočet neovplyvní
@simonaluk mozes pracovať aj popri MD, len nie na PP z ktorého mas vyplacane materske. Cize dohoda je úplne OK. Aj iny PP na ciastocny úväzok. Len si daj pozor, aby ti to pripadne neovplyvnilo dalsiu matersku (aby sa ti nerátala z tej mini dohody). Treba dohodu s nepravidelnym príjmom, bez odvodov.
Baby ti asi skôr poradia @zalka @alenah31