Práca na dohodu počas materskej pred pôrodom

suuzi
17. dec 2012
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

ahojte maminky,

na matersku nastupujem 31.12.2012, termin porodu mam 11.2.2013.
v januari chcem este pracovat /vsetko je ok, nemam ziadne problemy a chcem si privyrobit/
ake mam moznosti, aby sa mi v idealnom priapde nekratila materska?

1. nastupit na matersku 31.12. 2012 + robit na dohodu - t.j. budem mat aj matersku + aj prijem z dohody
2. nastupit na matersku o mesiac neskor t.j. 1.2. a cely januar este robit normalne na zmluvu - ale v tomto pripade mi cely januar materskej prepadne a matersku budem mat skratenu o 4 tyzdne
3. nejaka ina moznost, ako maximalizovat prijem?

mne to vychadza tak, ze moznost 1 je lepsia. len mozete mi niektora potvrdit, ze to tak naozaj je? t.j. ze mozem poberat sucasne aj matersku cely januar a aj prijem z dohody?
dakujem pekne za info

dahra
17. dec 2012

Ja som šla na materskú koncom júna /okolo 20.6.2010/, ešte okolo 10.7. som pracovala. Keďže som mala živnosť, so šéfkou som bola dohodnutá, že výplatu za jú dostanem spolu aj s tými júlovými dňami. Takže to bolo takmer o mesiac neskôr, jeden plat za dva mesiace. Podotýkam, dnom nástupu na MD som ukončila aj živnosť.

elienka
17. dec 2012

@suuzi len si daj bacha, že od 1.1. sa veľa mení v dohodách a z tejto dohody sa bude odvádzať nemocenské, takže by si nárok na materské vlastne stratila

suuzi
autor
17. dec 2012
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

@elienka viem ze su tam zmeny v dohodach od 1.1., len nikde sa neviem docitat, ci mozem nadalej poberat matersku aj prijem z dohody

nemas nejakz link, kde sa o tom pise? kde si plis citala, ze startim narok na materske, ak budem pracovat pocas materskej na dohodu?

ja som nasla iba tento link/clanok
http://ekonomika.sme.sk/c/6621817/pracou-na-dohodu-mozete-na-materskej-aj-prerobit-prehlad-zmien-od-januara.html
ale z neho mi nevyplyva, ze by som pocas prace na dohodu mohla stratit narok na materske

evita68
17. dec 2012

@suuzi v tom článku máš následky super vysvetlené...

čo sa týka či prídeš o materskú, neprídeš, lebo prišla by si o ňu len vtedy, keby si pracovala na ten istý prac. pomer, z ktorého poistenia čerpeš materskú

suuzi
autor
17. dec 2012

@evita68 aj mne to tak vyhadza, ze by to malo byt ok. chcela som od niekoho "odobrenie" ale kedze este nebolo 1.1., tak asi to este nikto neriesil...

zuzana909
17. dec 2012

@suuzi o materskú prídeš len vtedy ak budeš pracovať na ten pracovný pomer, z ktorej ju čerpáš ako píše @evita68
pokiaľ budeš mať dohodu v takej istej výške ako aj klasickú mzdu tak si neponížiš ani dávku v nezamestnanosti 🙂 ak by si ju náhodou potrebovala, pretože 3 roky sú dlhá doba a môže sa stať čokoľvek.

suuzi
autor
17. dec 2012

@zuzana909 dakujem zuzi

suuzi
autor
20. dec 2012

len pre info sem este davam jeden link, mozno sa niekomu zide
http://www.accace.com/news-8/etrend-a-accace-radi-prijem-popri-materskej

sisikoz
8. sep 2013

ahojte som na materskej dovolenke a po nej sa mam vratit do prace ale teraz som si nasla brigadu,chcem sa spytat ci mozem ist brigadovat do inej firmy a ci stale budem mat narok na rodicovsky prispevok aj tak ,prosim kto vie o tom nieco tak mi odpovedzte. 😉

buduca_maminka
8. sep 2013

typ dohody musí byť ako nepravidelný príjem a vždy uzatvorená len na kratučkú dobu a potom znova založená nová 😉

xelibri
18. okt 2013

@sisikoz
@buduca_maminka
Sice tato tema je o inom, ale ak chcete, ja si tiez privyrabam popri materskej a to tak, ze vyplnam dotazniky za fin. odmenu. Je to velmi jednoduche a nezaberie to vela casu 😉 Navyse prijem z takejto cinnosti je do 500€ rocne oslobodeny od dane, takze ziadne papierovacky ani vybavovacky na uradoch 😀
Ak chcete, tu sa mozte bezplatne zaregistrovat:
https://www.narodnypanel.sk/default/index/regis...
http://www.marketagent.com/f.asp?RefUID=513380

buduca_maminka
19. okt 2013

@xelibri
https://www.marketagent.com/user/ur_agbcontent.... :
13)Spamming
Účastník/proband sa zaväzuje, že nebude oslovovať tretie osoby bez ich vyžiadania (takzvaný spamming), pomocou e-mailu, telefónu alebo faxu. Predovšetkým to platí pre verejné diskusné fóra na internete. Týmto nevhodným správaním škodíte aj spoločnosti Marketagent.com. V prípade priestupku proti tomuto pravidlu, si spoločnosť Marketagent.com vyhradzuje právo na ich okamžité vylúčenie zo systému. Takýto účastník stráca nárok na nazbierané body. Náklady ktoré spoločnosti Marketagent.com vznikli týmto neprístojným správaním, je účastník povinný uhradiť. Uplatňovanie náhrad za ďalšie škody ostáva nedotknuté.

xelibri
20. okt 2013

@buduca_maminka prepac, naozaj som nemala v umysle obtazovat...