Práca na dohodu - nevýhody

labelo
14. feb 2013

aké ma práca na dohodu nevýhody oproti normálnej práce na dobu určitu alebo neurčitú?dakujem

liz_lemon
14. feb 2013

pri dohode nemas narok na prispevok na stravu a dovolenku, takisto sa ta lahko zbavia, pri TPP na dobu neurcitu, mas narok na vypovednu dobu + odstupne

danadany
14. feb 2013

a po novom kopec nevýhod čo sa týka zdravotného poistenia, si poistená len tie dni, ktoré skutočne odrobíš, ostatné za teba platí štát ak si na úrade práce alebo si zaplatíš sama ako samoplatiteľ, tak isto na dohodu väčšinou nezarobíš toľko ako na TPP, teda odvody sa platia z menších súm, ak by si chcela ísť na materskú tak ti ju to vyslovene pokazí

zuzulica
15. feb 2013

@danadany
@labelo
ono to záleží od toho akú presne dohodu uzatvoríš.

labelo
autor
15. feb 2013

nejedna sa o mna ale o syna,zobral ho najprv,že na dohodu do konca tohto roku,ale povedal mu,že uvidí,že to može zmenit aj na TPP

andreah25
15. feb 2013

@labelo zase nejaký vychcaný zamestnávateľ. Na jednej strane sa síce firmám nečudujem (SR má veľmi vysoké odvodové zaťaženie), ale na druhej strane je to zdieranie ľudí a nikto nechce mať za nikoho zodpovednosť a zarobiť na každom čo sa len dá.... Ak má syn možnosť, nech si hľadá riadneho zamestnávateľa na TPP - počas hľadania nech ale využije aspoň túto možnosť dohody.

labelo
autor
15. feb 2013

@andreah25
no ved toto,ale praveže je to práca,ktoru syn chcel robit a bavi ho ,takže by odtial nechcel odist,len teda ako ho donutil, aby mu dal zmluvu nie na dohodu?on by sam odtail nechcel odist a ked bude na neho tlacit,tak ho može dotyčný niekam poslať

lia09
16. jún 2022

Baby som evidovana v zp na neplatenej rodicovskej do 6rokov veku dietata. Cize nie som na up. Ale naskytla sa mi moznost pracovat na dohodu,ze na aku,to je jedno,oni sa vraj prisposobia. Lenze praca je 8hodin denne 15dni do mesiaca a ked som pozerala ake su podmienky pre pracu na dohode,nijak mi to nevychadza. Je moznost pracovat na dohodu v takom rozsahu hodin a aby som mala aj vsetky odvody hradene?