Chcem sa spýtať nemá niekto skúsenosť s prácou na dohodu a daňovým bonusom na deti.Som rozvedená a idem pracovať na dohodu či mám nárok na daňový bonus alebo nie
@sendyhubka
@zuzananina spytala by som sa radsej na urade prace, pretoze ja robim letaky na dohodu a dali mi moznost vyplnit si papier , ze ziadam o danovy bonus na dieta, ale ja som odmietla, pretoze ho uz pobera moj priatel....mne sa vidi, ze len pri zivnosti a podnikani nemas narok
@ela2710 no skúsim si to zajtra vyzistiť,veď pokial som bola v manzelstve este pred rozvodom tak to pobeberal manžel anle ked sme sa rozviedli tak nepoberá to nikto a priatel terajsi na to nema narok jedine vtedy ak by sme sa zobrali a potom si može aj na moje deti on dať daňovy bonus to viem ale my neplanujeme sa brať. Tak uvidim skusim sa aj mzdovej opytat zajtra keď budem podpisovať zmluvy.
@zuzananina Ale ak by ti to neschvalili, tak mas narok na polovicu danoveho bonusu z uradu prace - cca. 10 eur mesacne, neviem ako sa ten prispevok vola, ale maju ho ludia, ktorí nemozu poberat danovy bonus, napr. nezamestnany, atd. vzdy lepsie nieco ako nic 😉
@ela2710 tak to som pocula a aj davala zistovat este ked som bola na Rodicovskej ale tam boli nejake 3 podmienky ktore musis splnať,a dve som splnala a tu tretiu nie. to bolo ze musis poberat invalidny dvochodok ciastocny tak nejak ale tak este sa na to spytam tu u nas na urade prace ako to je.
V priebehu roka má zamestnanec nárok na mesačný daňový bonus, pri splnení ostatných podmienok (podpísané vyhlásenie, príslušné doklady) len vtedy, ak jeho hrubé zdaniteľné príjmy zo závislej činnosti v príslušnom kalendárnom mesiaci sú aspoň vo výške polovice platnej mesačnej minimálnej mzdy.
ahojte kocky. chcela by som sa opatat. moj priatel pobera danovy bonus mesacne na svoju dcerku lebo je zamestnany. no jeho zene skoncila materska a dala vypoved z prace a momentalne berie len podporu a teraz ziada od neho danovy bonus kazdy mesiac. je jej povinny ho dat alebo si ho ma odlasit? nevieme co mame robit. lebo viem podla seba ze matka ma prednostne pravo na bonus. dakujem
@losana a kto ma dieta sudom pridelene do starostlivosti? Danovy bonus by mala poberat matka, ak sa stara o dieta. Ide vsak o to, ze si ho moze uplatnovat iba zamestnany clovek. Ak su rozvedení a nezijú v spolocnej domácnosti na rovnakej adrese, tak by si danovy bonus nemal uplatnovat ani otec. Viem to podla seba, kedze som na materskej, otec dietata si nemoze uplatnovat, lebo s nami nezije v spolocnej domacnosti a teda danovy bonus za moju starsiu dceru ostava tomuto statu... , pokial opäť nenastupim do prace
nie, na dohodu o vykonani prace nemas narok na danovy bonus ☹ ked si das do googla danovy bonus, tam najdes podmienky na jeho priznanie. Je podmieneny aj vyskou zarobku...