Práca na dohodu a vyradenie z evidencie - nahlasovacia povinnosť

siouxsie
16. aug 2013

Som evidovaná na úrade práce, nárok na podporu už nemám (som v evidencii už dlhšie ako pol roka). Naskytla sa mi na obdobie cca 2,5 mesiaca príležitosť pracovať na Dohodu o vykonaní práce. Odmena v dohode bola stanovená formou hodinovej mzdy, v závislosti od odpracovaných hodín v danom mesiaci. Predpoklad je však taký, že určite presiahnem sumu vo výške 148,57 €, čiže na obdobie, počas ktorého budem vykonávať túto prácu, budem vyradená z evidencie ÚP.
V súvislosti s uvedeným sa chcem spýtať, aké nahlasovacie povinnosti z uzatvorenia dohody, pre mňa vyplývajú, aby som mala všetko na poriadku.
Zatiaľ som iba na ÚP zaniesla fotokópiu dohody. Ale čo ďalej? Ďakujem pekne za vaše reakcie.
Na nete je množstvo útržkovitých informácii, kt. v konečnom dôsledku človeka len mätú. Chýbajú mi komplexné informácie týkajúce sa môjho problému.

joy23
16. aug 2013

@siouxsie uplne viem, ako sa citis..ja riesim podobnu problem. Som v tomto vsetkom uplny neskuseny zaciatocnik a informacie na internete ma este viac doplietli, nez by mi to ozrejmili. Tak dufam, ze sa dakto ozve a poradi. Ja od septembra nastupujem na exyerne studium, cim mi zanikne statut studenta a mala by som os na urad prace.lenze uz tri roky som ako studentka brigadovala ako ucitelka sj a teraz by som chcela prejst na klasicku dohodu a kedze zarobim viac ako tych 147€, nemozem byt evidovana na urade .ale neviem, ako by to bolo s odvodmi a tak. Netusim ci mam aj ako dohodar statut dobrovolne nezamestnana alebo aj dohodar je zamestnanec a nwmusis sa dobrovolne poistiy a dane sa mi budu z platu odvadzat..pretoze ako som citala ak sa chcem dobrovolne poistit, musim to odvadza z vymer.zakladu 393 eur a led zarobim 250€, tak mi to pride ako hlupost.. bola by som rada keby aj.mne dakto poradi...ci musim sa dat dobrovolne poistit alebo ci sa mi to bude nejako z platu dohodara odvadzat daco ja a daco zameatnavatel