moze ma zamestnavatel prepustit z prace ked som na pnke?mam dobu urcitu na zmluve do 19,12 2014
nastupila som 16.9 2014 a mluvu nepredlzuju nikomu je to sezonna praca..len mi volali ze ked nenastupim v utorok tak mam vypoved..
@tomta myslíš či ťa môže prepustiť pred tým dátumom 19.12. ako máš na zmluve?? Nie nemôže - tu ťa zákon chráni . Ale aj keď budeš na PN trebárs do 31.12. 2014 tvoj pracovný pomer skončí 19.12.2014.
Ak zamestnanec a zamestnávateľ uzatvorili pracovný pomer na dobu určitú, tento pracovný pomer sa skončí dňom, ktorý je v pracovnej zmluve dojednaný ako posledný deň trvania pracovného pomeru. Zamestnanci na PN, zamestnankyne na materskej alebo rodičovskej dovolenke alebo tehotné zamestnankyne nemajú v zákone zvýšenú ochranu pred skočením pracovného pomeru uplynutím dojednaného času.
takze ani marodku mi uz nikto nebude platit?dobre chapem
myslim tak ze ci pocas pn mozem dostat vypoved aj ked mam dobu urcitu a som aj v skusobnej dobe lebo ze maju prikaz prepustit vsetkych co su na pnke vyplyva mi z toho ze nie su ochotny platiti peniaze za nepracujúcich aj ked samo ze choroba si nevybera
@tomta Počas Pnky nemožeš dostat výpoved, ale ked ti skončí pracovný pomer toho 19.12.2014, tak potom ti skončí či už budeš stále ešte na PNke alebo nie. Vieš ako dlho budeš PN? U nás to tak robia, že ked prídeš z PNky tak ta prepustia a vybavené, najma, ked si v skúšobnej dobe.
@janickacrazy mne povedala z roboty ze ma mozu prepustit lebo som v skusobnej dobe tak ja som uz toho jelen
@tomta Každopádne ti musia dat vediet písomne, takže ak si ozaj chorá tak pekne ostan doma a uvidíš, čo sa bude diat.
Oki vdaka
@tomta vypoved ti pocas PNky nemoze dat, ale pracovny pomer ti skonci aj tak, ked uplynie doba urcita