Ahojte 🙂 potrebovala by som poradiť či ma niekto z vás skúsenosť s prácou na dohodu a popritom byt evidovaný na úrade práce . Viem že nemôžem prekročiť 40 dni odpracovaných za rok . Naskytla sa mi možnosť privyrobenia si na 3 dni . Keď vlastne táto dohoda bude trvať iba 3 dni a skončím tak môžem tých zvyšných 37 dni odrobiť na dohodu ešte keď sa mi niečo naskytne v inom mesiaci ?
A ešte jedna vec 🙏🏼 Keď mi ta dohoda skončí po 3 dňoch a zaniesiem na úrad papier o ukončení tak budem znovu zaradená v evidencii ? Mám v tom trosku zmätok ❤️
@klarissa25 ďakujem vám 🙏🏼
Len pozor dohodu musíš doniesť den pred začatím dohody. Inak ta môžu vyradit
@misssulik len pozor, za tých 40 dní nesmieš prekročiť limit peňazí, ktoré môžeš za ten rok pri práci na dohodu zarobiť. Dva roky dozadu to bolo cca 210€. Žiaľ blbé ale úrad to tak má.
Dobrý deň,prosím Vás,som zaevidovana na úrade práce a začala som vykonávať dohodu.40 kalendárnych dní môžem túto dohodu vykonávať.Chcem sa opýtať,či sa počítajú aj soboty,nedele alebo iba 5 dní v týždni?Musím si to sledovať,aby som nepresvihla tých 40 dní,ináč by ma vyradili z uradu.Ďakujem za každú odpoveď.
Baby prosím a tá výška odmeny tých 268,88 berú v hrubom alebo v čistom?
Chcela by som sa spýtať ak mi dajú dohodu po pri evidencii na úrade príklad píšem od 1.8 do 31.12.2024 a prihlásia ma na úrade dní keď robím potom ma odhlásia ,stým že viac ako 40 dní nechcem odrobiť je to v poriadku ? Príklad aka prihlásia 1.8 budem robiť 15 dní potom ma odhlásia 15.8. pôjdem robit a prihlásia ma od 1.9. a odhlásia ma 15.9 .takala by som 30 dní evidované v sociálnej že som robila je to ok?
@andela1 ak dohodu/dy dolozis den vopred, nebudu u zamestnavatela od ktoreho si sa evidovala po ukoonceni pp, nepresiahnes mesacne prijem vo vyske ZM a tento kal.rok si pocas evidencie este nemala dohodu, tak budes mat 30dni z moznych 40 vycerpanych. Ale musua byt prihlasky a odhlasky ako si pisala.
Však ty budeš mať dohodu ale budeš stále evidovaná na úrade práce... ak by si prekročila tých 40 dní za rok pripadne aj ten mesačný príjem tak vtedy ta vyradia