Práca na dohodu

24. jún 2023

Ahojte dostala som sa do takej situácie, že mi konci zmluva. Keď som sa pred mesiacom pýtala tak mi povedali, že mi ju predĺžia a zrazu tento mesiac začali prepúšťať. Prepustili polku firmy a mne povedali, že už mi zmluvu nemôžu predĺžiť. Zatiaľ som si nenašla prácu doma ostať nechcem, ale jedine co je, tak robota na dohodu. Takto som nikdy nerobila takže neviem co od toho očakávať Tak ak by mi vedel niekto poradiť. Platia sa pri práci na dohodu normálne odvody? Dá sa uplatniť daňový bonus? Aké sú nevýhody práce na dohodu? Ďakujem za odpovede.

spagetka66
24. jún 2023

Je to len obycajna brigada a bud si budes zdravotne poistenie platit sama alebo pojdes na urad. Rozhodne by som hladala nieco ine alebo trvala na riadnej zmluve. Je to velmi nevyhodne.

spagetka66
24. jún 2023

Inak by som urcite v praci nepodpisovala dohodu o skonceni prace ak chcu prepustat nech vam daju normalne vypoved je mozne ze mate narok na odstupne.

autor
24. jún 2023

@spagetka66 ďakujem za odpoveď. Ja nebudem podpisovať nič. Mne na konci mesiaca skončí zmluva. Prácu si hľadám od kedy som sa to dozvedela, ale zatiaľ som nič nenasla, tak som chcela zatiaľ preklenúť to obdobie aspoň prácou na dohodu.

cheeta
24. jún 2023

@spagetka66 mýliš sa, aj z dohôd (o vykonaní práce, o pracovnej činnosti) sa odvádzajú aj zdravotné aj sociálne poistenie, jedným slovom odvody! Rozdiel je napr. v Tom, že dohodár nemá nárok na stravné, nemá nárok na preplatenie dovolenky, aj keď dovolenku môže mať...

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spagetka66
25. jún 2023

@cheeta no ja som pracovala na dohodu viac krat vzdy som si platila zdravotne bud sama, alebo som teda bola na urade.

mk1111111111
25. jún 2023

@spagetka66 ale, uz to tak nie je. Odvody sa platia

spagetka66
25. jún 2023

@mk1111111111 Bolo to tento rok tak neviem pokial ja viem nieco sa odvadza ale dlh na zdravotnej vznika. Ak sa teda jedna o dohodu o pracovnej cinnosti. Mate nejaky zdroj kedy sa to menilo a ako pretoze som sa s tym skutocne nestretne, ze by sa clovek nemusel hlasit na urade prace a zamestnavatel na dohodu by mu platit cele zdravotne poistenie tak aby nevznikol dlh.

mk1111111111
25. jún 2023

@spagetka66 akurat zmena je, ze pri malom prijme sa musi platit minimalny odvod do ZP, tak sa velmi za malu ciastku z dohody neoplati robit.

spagetka66
25. jún 2023

@mk1111111111 no sak prave normalne sa plati preddavok, ktory si platim ja ako zamestnankyna toto sa nezmenilo pokial viem. Ten minimalny odvod je stale cca 80eur mesacne.

anonymous87
25. jún 2023

@spagetka66 z dohody o pracovnej cinnosti sa platia rovnake odvody ako pri TPP.. nic si nemusi platit sama
https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-...

certi
29. júl 2023

@cheeta prosim ta ako je to pri dohode o pracovnej činnosti v dni, ked clovek nepracuje? napr. je povinna dovolenka vo firme, alebo je sviatok, dohodar nema nic platene, ani teda nemoze pracovat....musi si za tie dni platit odvody sam?

chobotnica777
3. sep 2024

@cheeta koľko?