Práca na dohodu

17. máj 2022

Mala som dohodu 6 mesiacov, ale na požiadavku zamestnávateľa som pracovala viac hodín ako by som mala na dohodu.
Ex partnerovi niekto povedal a on to využil, takže podal podnet na viacej inštitúcií. Dnes som si našla "žltý" lístok od finančnej správy a poisťovne. Máte skúsenosti, čo môžem čakať?

martul
17. máj 2022

Aké má ex dôkazy? Predpokladám že aj keď si robila viacej tak dochádzku a hodiny na výplatnej páske máš dobré uvedené, na to si dávajú zamestnávatelia pozor.
Čo máš na pošte, neviem.

fkata
17. máj 2022

Pokiaľ sa nevymoceš z problémov, tak pokuty a problémy. Pohybuješ sa na hrane zákona.

martul
17. máj 2022

@fkata a aká je odpoveď na jej otázku?!! Aká pokuta, má niekto dôkazy? ešte nič nevieme pokiaľ je to papierovo ok, tak ex nezmôže nič.

autor
17. máj 2022

@martul má dôkazy.

autor
17. máj 2022

@fkata ja to veľmi dobre viem.

fkata
17. máj 2022

Zrejme budeš mať daňovú kontrolu. Takéto podnety sa preverujú z povinnosti úradu a pokiaľ sú dokázateľné, tak tam sú tvrdé pokuty.

martul
17. máj 2022

No tak potom bohužiaľ, nooo. Mnohí pracujú načierno, resp. viac ako je na papieri, ale nie oficiálne ,,s dôkazmi ". Teraz už len čakať a pykať.
Mňa len zaujíma aké má dôkazy, to aj zamestnávatel bol taký blbý a dal viac hodín na papier?! Šak to akoby sám seba udal.