Poprosím radu, ak nechcem, aby ma vyradili z úradu práce a plánujem robiť na dohodu o vykonaní práce 2 mesiace. Môžem robiť v jednom mesiaci koľko dní a koľko môžem zarobiť za tie 2 mesiace, aby ma nevyradili. Ďakujem
@abby11 len nerozumiem ten zárobok 214 eur je za 40 dní v hrubom? A keby pracujem jeden mesiac 15 dní a druhy 15 dní, tak zárobok by bol 100 eur a 100 eur? A nevyradia ma z evidencie? Ďakujem
@ivetkatka197808 je jedno koľko dní pracujte, nemôžete ten zárobok za mesiac presiahnuť tak mi to vysvetlila pani na úrade keď som bola
@ivetkatka197808 prijem v hrubom mesacne nesmie presiahnut 218.06e a trvanie dohody za kal.rok nemoze byt viak ako 40 dni takze ak budes robit 2mes to je cca 60 dni budes vyradenia a po ukonceni sa mozes dat opat zaradit.
@ivetkatka197808 radsej sa dat ako samoplatca, zaplatit si zdravotku a mat pokoj od uradu ked uz robit na dohodu lebo dost dbaju aj na vysku zarobku aj na tych 40 dni a potom ked vyhodia tusim spatna registracia je mozna az po 6 mesiacoch
@judar moznost evidovat sa az po 6mes je pri vyradeni pre nespolupracu a to je pri dohode len ked nie je dohoda dolozena na urad den pred tym ako zacne platit...napr. dohoda od 1.3 tak na urade musi byt 28.2 ci sa dolozi osobne alebo na mail je jedno. inak nie je ziadne ine vyradenie pri dohode sankcne.
Keď si evidovaná na up tak tých 40 dni sa ti počíta od dátumu kedy nastupuješ na dohodu vkuse. Je jedno či v ten mesiac odrobis 5 dni alebo 15 dni sa to ráta na 40 kalendárnych dni a hotovo, nie len odrobene dni. Po uplynutí 40 dni buď ukončiš dohodu a zostaneš na up a keď ju neukoncis automaticky ta vyradia.
@ivetkatka197808 všetko je na nete:
https://www.upsvr.gov.sk/obcan-hladajuci-zamest...